Helsingin paras kasvisravintola

DSC_6071.jpg

Muistan kun vielä kymmenne vuotta sitten kuuluin siihen porukkaan, jonka oli saatava jokaisella aterialla jotain lihaa. Kasvisruoasta tuli ensimmäisenä mieleen mauton tofu, koulun kasvispyörykät, tylsä kasvissosekeitto tai höyrytetyt maustamattomat vihannekset. Olin sopinut lounastreffit äitini ja siskoni kanssa ja kun kuulin kyseessä olevan kasvisravintola, menetin heti mielenkiintoni. 

Saavuimme Kallion Silvopleehen ja katselin linjastoa hiukan epäilevän näköisenä. Erilaisia mössöjä, kastikkeita, muhennoksia ja ruoka-aineita, joista en ollut ennen kuullutkaan. Siitä sai itse valita lautaselleen, mitä halusi ja lopulta annos punnittiin ja maksettiin. Päätin maistaa vähän kaikkea, vaikka edelleen ajattelin sen olevan viimeinen kerta kun tulen ravintolaan josta ei saa lihaa. 

Mutta kuinka väärässä olinkaan. Lautanen oli niin täynnä erilaisia ja täysin uusia makuja, että en meinannut uskoa sen olevan tosiaan vain kasvisruokaa. 

Tänä päivänä naurattaa ja vähän hävettääkin tuo oma naiivius, mutta tiedän että edelleen on varmasti paljon ihmisiä jotka ajattelevat kasvisruoasta näin. Suosittelenkin kaikkia epäilijöitä tekemään ennakkoluulottomasti retken Silvopleehen ja maistamaan mahdollisimman montaa ruokaa sieltä. 

Näiden kuluneiden kymmenen vuoden aikana on harppailtu valovuosia kasvisruokatarjonnan kanssa Helsingissä, ja koko ajan tuntuu tulevan lisää paikkoja. Silti omana lempipaikkanani on pysynyt Silvoplee. Aina siellä vieraillessa tulee maistettua jotain ihan uudenlaista ja saatua myös paljon inspiraatiota omaan kotikeittiöön. 

Ainoita miinuksia on vähän kouluruokalamainen sisustus, mikä ei ole mielestäni viihtyisimmästä päästä. Hinta on myös melko kova, jos syö yhtä hyvällä ruokahalulla kuin minä (yleensä lautasen hinnaksi tulee 16-18 euroa). 

DSC_6069.jpg

DSC_6070.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *