Herkullinen arkiruoka: Kinkkupasta
Meillä tulee tehtyä tätä ruokaa usein sellaisina hetkinä kun tekee mieli jotain oikein hyvää, jota pitäisi saada nopeasti lautaselle. Varsinaista kypsetämistä ei vaadi kuin pastat, joten koko hommaan menee noin 15 minuuttia. Paras arkiruoka onkin mielestäni juuri tällaista, johon ei mene kovin kauaa, mutta maistuu silti herkulliselta.
Jos haluaa kevyemmän version, voi pastan korvata esimerkiksi papupastalla tai kesäkurpitsasta raastetulla pastalla.
Kauppalistalle:
-1 basilikapuska
-1 iso valkosipulinkynsi
– loraus oliiviöljyä
-1 lime
-1 paketti Patros fetaa
– spagettia
– ilmakuivattua kinkkua
– 1 avokado
Laita pasta keittymään hyvin suolatussa vedessä. Pilko sillä aikaa valkosipulinkynsi, feta. nypi basilikan lehdet ja erottele kinkut. Kuullota valkosipuli pannulla oliiviöljyssä ja pyöräytä pasta vielä siinä sen ollessa al dente. Sekoita joukkoon kinkku ja feta. Lisää lautasella vielä basilika ja avokado ja purista limen mehu. Päälle rouhin yleensä vielä hiukan pippuria.