Herkullinen kasvispitsa kukkakaalipohjalla

Viime vuosina käsitykseni pitsasta ja varsinkin sen täytteistä on muuttunut melko reippaasti. Siinä missä ennen kuvittelin pepperonin tai kinkku-ananas-aurajuuston olevan ainoita vaihtoehtoja pitsan päällisiksi, nykyään olen paljon luovempi niiden suhteen. Syynä tähän ovat varmasti Skifferin, Putte'sin ja Lingon tapaiset modernit pitsaravintolat. 

Viikonloppuna päätinkin valmistaa hetken mielijohteesta punajuuripitsaa. Pohjan tein tällä Tomi Björckin reseptillä. Totesin kuitenkin syödessä, että tähän olisi toiminut melkein paremmin ohuempi ja rapsakka kukkakaalipohja. Laitoin tähän ohjeeseen sen takia kukkakaaliversion.

Pohja:

-Yksi iso kukkakaali

- 3 munaa

- Melkein kokonainen parmesan-juusto raastettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Höylää parmesanista ensin hiukan lastuja valmiin pitsan päälle. Loput juustosta voi raastaa pohjaa varten isoreikäisellä raastimella. Raasta myös kukkakaali ja sekoita raasteet keskenään. Lisää seokseen 2-3 munaa, niin ettei seoksesta kuitenkaan tule liian vetistä. Painele taikina pellille mahdollisimman litteäksi levyksi. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan kullanruskeaa väriä. 

Lisää täytteet tässä vaiheessa.

- 2 esikeitettyä punajuurta viipaloituna

- n. 10 miniluumutomaattia pilkottuna

- puolikas punasipuli 

- 1/3 aurajuustoa murustettuna

- n. 100 gr juustoraastetta

- tuoretta baby pinaattia päälle (ei uuniin)

Laita takaisin uuniin vielä 10-15 minuutiksi. 

Söin itse koko pellillisen yhdessä vuorokaudessa, kun oli niin hyvää. Seuraavalla kerralla tosin teen tämän jauhottoman version, sillä veikkaan että tällä kukkakaalipohjalla on tosiaan vieläkin parempaa. 

Kommentit

Kriselda
Kriselda

Uuu tää on ihan mun lemppari pizzapohja-ohje!<3 Tosin, nyt se on mennyt ilman juustoa, joka onneks toimii myös :D

Elisa Lepistö

Ai toimii niinkin? :o pitää kokeilla :D

Kommentoi