Hirssipuuroa aamiaiseksi

DSC_0402.jpg

Uusi vuosi, uudet paremmat elämäntavat? Ainakin itselläni on tarkoitus keskittyä nyt kunnolla kropan hyvinvointiin. Aloitin muutoksen siitä, että ravintolaruoat saavat jäädä nyt vähemmälle ja teen lähes kaikki ruokani itse. Siinä tulee samalla säästettyä myös aikaa ja rahaa. Aamiainen on aina ollut itselleni hankalin, sillä en jaksa alkaa valmistaa ikinä heti herättyäni mitään. Sen takia ennakoin ja eilen illallisen valmistamisen lomassa kiehuttelin hirssipuuron koko viikoksi valmiiksi. Hirssi on luontaisesti gluteeniton ja sopii hyvin monenlaiseen ruokavalioon. 

Aamulla oli ihana ottaa valmiiksi keitetty puuro lautaselle. Ja voin kertoa että olipahan muuten hyvää! Koostumus oli vähän riisi- ja mannapuuron välistä ja maku todella herkullinen. 

Resepti

-3 dl hirssiä

-0,6 dl vettä

-2 dl kookoskermaa

-3 dl maitoa (kaura, manteli, soija- tai muut maidot käyvät myös)

-suolaa reippaasti

-kaardemummaa 1 tl

Huuhtele hirssinjyvät siivilässä niin monta kertaa, että vesi on läpinäkyvää. Laita kaikki ainekset sen jälkeen kattilaan ja keittele puuroa miedolla lämmöllä 30 min kannen alla ja välillä sekoittaen. Maista lopussa kypsyys ja suolan määrä ja lisää vettä tarvittaessa. 

Päälle laitoin vielä puolikkaan banaanin, hiukan mustikoita ja cashew-pähkinöitä. Tätä voi kuitenkin syödä ihan sellaisenaankin tai lisätä erilaisia asioita (esim. kanelia, hedelmiä, maapähkinävoita, marjasosetta, jogurttia, tai tahinia) päälle. Ainakaan ei tule kyllästyttyä nopeasti!

Olen alkanut tekemään ruokia muutenkin valmiiksi, jolloin on helpompi tehdä hyviä valintoja. Voisin tehdä tästäkin aiheesta jonkun postauksen, mikäli aihe kiinnostaa. 

DSC_0397.jpg

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.