Homemade Sushi Bowl
Ketään ei varmaan yllätä, että meillä on taas tehty jonkinlaisia ruokakulhoja. Nämä ovat vain kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mahtavia, ja helppo tapa saada paljon kasviksia syötyä. Tällä kertaa himotuksen kohteena oli sushi, mutta en jaksanut alkaa näpertää itse makeja tai nigirejä. Päätinkin keittää sushiriisiä ja nakata muut ainekset päälle kulhoon.
Annokseen olisi sopinut avokado, mutta lähikaupasta ei löytynyt tarpeeksi kypsiä yksilöitä. Niinpä laitoimme kulhoon sushiriisin lisäksi vain porkkanaa, kurkkua, merilevälevyjä, lohta, seesaminsiemeniä ja herneitä. Lohen paistoin pannulla ja maustin soijalla ja Mirin riisiviinietikalla. Annoksen kruunasi tietysti wasabi.
Tähän voi laittaa myös esimerkiksi punakaalia ohuiksi viipaloituna, inkivääriä, katkarapuja, retiisiä, surimeja tai soijapapuja. Vain mielikuvitus on rajana.
Mukavaa viikonloppua!
Homemade sushibowls for lunch. So much easier to make than homemade sushi. Just cook the rice and throw everything in a big bowl. Eat with wasabi paste and soy sauce.