HUIPPUKOKIN KOTIRUOKAA 2
Olin perjantaina käymässä Tomi Björckin uuden Huippukokin kotiruokaa 2-kirjan julkkareissa ravintola Brondassa. Juttelimme tyttöjen kanssa tilaisuudessa ja myönsin olevani todella huono tekemään ruokaa reseptien perusteella. Sen lisäksi, että reseptit tappavat luovuuden prosessista, inhoan myös sitä että usein esimerkiksi mausteita on todella suuri määrä ja vielä sellaisia, joita omasta kaapista ei löydy.
Tätä kirjaa selatessani olin kuitenkin todella innoissani ja teki heti mieli mennä kokeilemaan eri ruokia. Reseptit vaikuttivat hyvin toteuttamiskelpoisilta ja jokaisesta ruoasta oli upea kuva. Ensi viikolla on pakko kokeilla ainakin paria reseptiä. Sara olikin jo tehnyt savulohi-mascarpone pizzaa, jota olen itsekin himoinnut siitä asti kun kuva siitä pamahti verkkokalvoilleni ensimmäistä kertaa. Myös karamellisoidut possun ribsit ja paistettu lohi & dashi-wasabikastike lähtevät varmasti kokeiluun lähipäivinä. Iso plussa kirjan visuaalisesti upeasta ilmeestä ja siitä että mukana on myös breku- & brunssijuttuja.