Intialainen kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle
Olen rakastanut kikherneitä ihan pienestä lapsesta asti. Ne toimivat hummuksessa, salaateissa, lihan korvikkeena ruoassa kuin ruoassa ja ihan sellaisenaan pannulla paistettuna ja suolattuna naposteluherkkuna. Ainoa mikä niissä on ollut vikana, on se että vatsani on niin herkkä että olen joutunut liottamaan niitä pitkään ja keittämään pariin otteeseen. Valmiista kikherneistä on nimittäin aina tullut jonkinlaisia vatsavaivoja. Bonduellen kikherneet ovat kuitenkin poikkeus, sillä ne ovat ensimmäinen, joista ei ole tullut mitään oireita.
Pakkaukset ovat pieniä ja juuri täydellisen kokoisia yhden hengen ateriaan. Meillä on näitä aina kaapissa, sillä ne toimivat myös nopeana ja proteiinipitoisena välipalana ihan sellaisenaankin. Tässä kuitenkin yksi resepti, jota olemme tehneet useamman kerran kuluneen talven aikana. Tätä kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, sillä maut vain paranevat jääkaapissa. Mausteita saa laittaa reippaasti, sillä pieni tulisuus toimii kookosmaidon kanssa hyvin.
Kauppalistalle
2 bataattia
1 purjo
5 cm pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
2 tölkkiä tomaattimurskaa (käytin itse yhden chilimaustetun ja yhden yrttimaustetun, mutta myös maustamaton toimii)
1 tölkki kookosmaitoa
1 Parsakaali
2 purkkia Bonduellen kikherneitä
Öljyä paistamiseen
Basmatiriisiä
2 limeä
Kurkumaa, chiliä, juustokuminaa, pippuria, suolaa, kanelia
Päälle: pinaattia & korianteria
Leikkaa purjo, ja murskaa valkosipulit. Kuullota isossa paistokasarissa tai kattilassa niin, että ne ovat pehmenneet. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi ja laita kasariin. Lisää inkivääri, mausteet, tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista kannen alla hiljalleen 30-45 minuuttia. Kun aikaa on jäljellä noin 10-15 minuuttia, lisää kikherneet ja parsakaali. Keitä riisit ja laita pinaatti sekä korianteri esille. Purista limen mehut kastikkeen päälle.
Täältä löytyy lisää ideoita resepteihin.