Itsensä kehittämistä vartissa

DSC_0072.jpg

Ystäväni vinkkasi minulle tällaisesta sovelluksesta nimeltä Blinkist, jossa voit lukea tai kuunnella tietokirjoista tiivistelmän. Palvelu esittelee kirjan pääpointit ja löydökset mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi ”blinkeissä”, eli parin minuutin pituisissa kappaleissa. Innostuin ideasta heti.

Ystäväni latasi kokeiluversion, kun oli ollut kotona kipeänä pari päivää ja sanoi että häntä alkoi jo pelottaa aivojen surkastuminen, kun Kardashianit oli pyörinyt taustalla jo toista päivää. Tunnistan hyvin tällaisen olon. Joskus on pakko saada aivoja jollain tavalla stimuloitua, mutta keskittyminen tai jaksaminen ei riitä esimerkiksi Tiede-lehden lukemiseen tai dokkarin aloitukseen. 

Tällöin voi iskeä napit korviin ja kuunnella 10 minuutin pituisen lyhennelmän juuri siitä mielenkiintoisen kuuloisesta kirjasta, josta kaikki tuntuvat puhuvan, mutta jota et ole saanut aikaiseksi lukea. Eihän tämä tietenkään ole millään tavalla verrannollinen kirjan oikeaan lukemiseen, mutta ehtii siinä melko hyvin saada selville mistä kirjassa on kyse. 

Palvelua voi käyttää myös mielenkiintoisen kirjallisuuden etsimiseen. Kirjautuessa sovellus kysyy mielenkiinnon kohteitasi, ja voit valita esimerkiksi talouden, yrittäjyyden, psykologian ja ihmissuhteet. Valinnan jälkeen se ehdottaa sinulle kirjoja, jotka sinua saattaisi kiinostaa ja voit lisätä niitä omalle luku- tai kuuntelulistallesi. 

Tämä sopii myös hyvin aikatauluoptimoijille, kuten minä. Voit kehittää itseäsi vaikka kävellessäsi ruokakauppaan tai työmatkalla. Voit kuunnella satoja kirjoja ikäänkuin pikakelauksella ja sen jälkeen lukea oikeasti ne, jotka tuntuivat mielenkiintoisimmilta. 

Itselläni on vasta maksuton kolmen päivän kokeilu menossa, mutta taidamme ostaa poikaystävän kanssa tämän yhteiseksi harrastukseksi sen loputtua. Olen tänään ehtinyt jo ahmia kuusi kirjaa raitiovaunumatkoillani, ja oppinut muun muassa sen, että traumat voivat siirtyä jälkipolville. Saatan ehkä yhden vielä kuunnella perjantai-illan ratoksi ja ottaa kaiken irti tästä ilmaisesta kokeilusta. Hinta tuntuu kertakönttänä aika suurelta (50€/vuosi), mutta jos palvelua tulee käytettyä paljon, on se loppujen lopuksi aika pieni investointi. 

Oletteko törmänneet tähän tai löytyykö sieltä Blinkist-käyttäjiä? 

My friend told me about Blinkist, where you can read or listen the main points of the most popular nonfiction books. I loved the idea right away!

DSC_0096.jpg

DSC_0076.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *