JENKKI ROADTRIP: AUTONVUOKRAUS

Vuokrasimme auton Alamo-nimiseltä firmalta. Luimme ennen reissua erilaisia arvosteluja ja Alamo vaikutti parhaalta hintansa ja vakuutuksiensa puolesta. Halvimmillaan auton olisi saanut hiukan yli 200 eurolla kahdeksi viikoksi, niin että sen palauttaa eri kaupunkiin. Me otimme hiukan isomman auton, koska ajattelimme että vietämme niin paljon aikaa autossa, että se on kiva olla mukava ajaa. 

Laitoimme lähtöpaikaksi San Franciscon keskustan ja palautuspaikaksi LAX:in lentokentän. Kaliforniassa on joku erityisjuttu, ettei lisäkuljettajasta tarvitse erikseen maksaa. Vaikka poistuisikin johonkin toiseen osavaltioon, riittää että näyttää mistä auto on vuokrattu. Ajoin ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen ja se oli todella jännittävää.  Allaoleva kuva on screenshot videolta kun lähdin ajamaan Nevadassa. 

Muutama juttu on hyvä tietää ajellessa esimerkiksi Losissa.

1. Ruuhkat ovat välillä todella pahat. Sellainen reitti, joka google mapsin mukaan kestää 20 minuuttia, saattaa viedä parikin tuntia ruuhka-aikaan. Madde kertoi hyvästä appistä, joka näyttää ruuhkattomimman reitin haluamaasi paikkaan. Sen nimi on Waze, ja sen voi ainakin ladata iphonelle. 

2. Carpool-kaistat ovat sellaisia, joilla saa ajaa silloin kun kyydissä on enemmän kuin 1 ihminen. Kahdestaan matkustaessa saa siis käyttää niitä. Ne ovat yleensä ihan tyhjinä, vaikka muut kaistat seisoisivat ihan liikumatta. 

3. Oikealle saa kääntyä vaikka valot olisivat punaisena, kun vain katsoo ettei mistään suunnasta tule autoa. HUOM! Tämä sääntö saattaa vaihdella osavaltioittain.

4. Valet-parkkeeraus on käytössä esimerkiksi hienommissa hotelleissa. Voit siis ajaa auton hotellin etuoven eteen, antaa avaimen Valet-työntekijälle, joka antaa sinulle lapun vastakappaleeksi ja vie auton parkkiin. Kun haet autoa, voit antaa tippiä 2-5 dollaria.

5. Parkkiautomaatit ovat usein sellaisia ruutukohtaisia. Eli et tarvitse lappua ikkunaan, vaan laitat vain kolikoita siihen autosi vieressä olevaan mittariin ja siinä näkyy aika, jonka saat olla pois. 

6. Tien päällä ollessa on hyvä tietää, että useimmissa ruokakaupoissa on myös vessat. 

Kommentit

(Ei varmistettu)

Noniin, nyt kasvoi sitten jenkkiroadtrip kuume! Ihan käytännöllisen tuntuisia vinkkejä :) kelpaa sitä jenkeissä kruisailla :D

Elisa (Ei varmistettu)

Sit vaan lentoja bookkailemaan ;)

(Ei varmistettu)

Jenkeillä oli ikävä tapa kyllä toitottaa torvea, eikö? Suomessahan röökkää tulee painettua vain tosi agressiivisena, mutta tuolla oppi kyllä nopeasti, että sen torvensoitto on pikemminkin tapa! Onneksi en ollut itse ratissa, olisin saanut hermoromahduksen!

Elisa (Ei varmistettu)

Mä en kyllä huomannut :D Kyllä meille kerran taidettiin töötätä mutta se olikin ihan aiheesta :D Hahaha.

Laura (Ei varmistettu)

Moi!

Haluisin vaan huomauttaa, että toi punaisista oikealle kääntymissääntö on osavaltiokohtainen, eli kannattaa aina uuteen osavaltioon saapuessaan tarkastaa ensin liikennesäännöt! :) Kiitti vinkeistä, varsinkin toi ruuhka-app kuulostaa tosi hyödylliseltä!

Elisa (Ei varmistettu)

Heiii, hyvä tietää! Mä korjaan sen heti tohon tekstiin :) Kiitos!

(Ei varmistettu)

Haha, hyvä postaus! Jouduin itse ajamaan Miamissa autoa, ja tuli aika paljon tööttäilyä, kun en tajunnut kääntyä punaisia päin oikealle :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, uskon! Se tuntu aluksi jotenkin niin väärältä :D

Petra (Ei varmistettu)

Ja jos tolpassa vielä lukee "No turning on red" niin älä missään nimessä mene ajelemaan päin punaista! :)
Ollaan kolmesti vuokrannut autoa Kaliforniassa Dollar Rent a Car:ista, voin suositella. Paljon halvemmalla pääsee vielä jos Suomesta ostat ja lataat omaan navigaattoriin kartat ja otat oman navin mukaan, ainakin Tom Tom:illa meillä ei ollut mitään ongelmia. Perushintaan tulee vielä vakuutuksesta lisämaksua (tätä ei yleensä mainita firmojen sivustoilta) sekä luottokorttiisi tehdään n.100 dollarin (en muista summaa tarkalleen) varaus minkä ne maksaa takaisin kun tuot auton samassa kunnossa takaisin.

Elisa (Ei varmistettu)

Meillä oli iphonet joten niillä pärjäsi ilman navia :) Ja Alamo otettiin juuri tuon takia, että se oli ainoo mihin ei tullut lisähintaa ja vakuutus kattoi ihan kaiken! Luottokortti varaus on kaikilla autonvuokrausfirmoilla, samoin kuin hotelleilla :)

Heta (Ei varmistettu)

Ihana toi kuva susta ratin takana :D Varmasti ollu hauska reissu teillä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hihi, vähän jännitti! :D

Kommentoi