Jos meditointi ei nappaa

 

 

Istuimme eilen rannalla pienellä tauolla työnteosta. Vaikka en koe olevani stressaantunut, olen tehnyt viime päivinä niin paljon töitä, että välillä on vaikea irrottaa ajatuksiaan muualle. Huomaan olevani jatkuvasti ajatuksiini uppoutuneena. Pyörittelen postausideoita ja juttusarjoja päässäni, enkä ole läsnä hetkessä. Keskusteluihinkaan en pysty syventymään täysin, vaan ajatukset harhailevat työasioiden pariin. Muovailin käsissäni laskuveden kosteuttamaa hiekkaa ja sain idean. 

Meidän pitäisi tehdä HIEKKALINNA.

Ryhdyimme heti rakentamispuuhiin ja uppouduimme sinne melko pitkäksikin aikaa. Parveke tuohon... tähän voisi tulla torni... tuohon tarvitaan vielä portaat...Yhtäkkiä huomasin, kuinka olin ollut ihan muissa maailmoissa  ja onnistunut samalla sulkemaan kaikki muut ajatukset pois. Kovin meditatiivista siis tuo hiekkalinnojen kanssa puuhastelu. Täällä on muutenkin lapsettanut aiempaa enemmän. Enää ei jaksa vain maata rannalla, vaan aina tulee kehiteltyä jokin leikki ajankuluksi. 

Oli kyseessä sitten värityskirja tai pihaleikit, välillä tekee hyvää tehdä lasten asioita. Mikäli lotusasennossa istuskelu ei nappaa, voi mielenhallintaa kokeilla siis tätä kautta. Kun keskittyy johonkin yksinkertaiseen käsillä tehtävään asiaan, vapauttaa samalla tavalla kognitiivisia resursseja kuin rentoutumisharjoituksissakin. 

Mikäli stressi siis painaa, ja mindfullness harjoitukset eivät tunnu omalta, kokeile vaikka palapelinrakentamista.

Yesterday we were sitting on the beach and I got this idea that we should build a sand castle. While we were building it I noticed that I had been in a completely different world for a while. It was really meditative to do something simple with my hands. I guess sometimes it's good to do childish things to get a break from you own thoughts. 

 

Kommentit

SallaH (Ei varmistettu)

Mulle käsityöt ja ruuanlaitto on parasta meditaatiota. Siivous toimii myös hyvin, ja siinä on sekin puoli että ulkoinen järjestys jotenkin saa mielenkin paremmin hallintaan.

Elisa Lepistö

Toi siivousjuttu on niin totta! Se auttaa myös aina sellaiseen huonoon mieleen, kun siivoaa oikein perinpohjaisesti :)

Sanni/lempihetkiä. (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/lempihetkia

Lapsenmielisyys on kyllä todella jotain mikä kannattaa säilyttää. Itse vietän päivisin aikaa lasten parissa ihan työn puolesta ja vaikka välillä duuni on raskasta niin aina kun näkee sen lapsista pulppuavan aidon ilon muistaa että on se totta vie myös sen arvoista :)

Elisa Lepistö

Oot ihan oikeassa :) Kun osaisikin pitää sen läpi elämän!

Mahtavia kuvia! Itsellä espresson/kahvin keittäminen voittaa kaikki rentoutumishömpöttelyn!* Tuoreen kahvin tuoksu on paras lahja ikinä.
-Isla

http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/onko-sinulla-haave-jonka-tot...

*okei, taidan vain olla liian mukavuudenhaluinen - - -

Elisa Lepistö

Kiitos! :) ja kukin tavallaan ;)

AIdaMaria (Ei varmistettu)

Mistä tuo ihana mekko on?

Elisa Lepistö

Se on DKNY:n ysärilöytö kirppikseltä vuosia sitten :) pysyy lempparina vuosi vuodelta!

Kommentoi