Kääääk, kesäflunssa!

Maailman inhottavin olo on se, kun huomaa tulevansa kipeäksi. Tänään on ollut sellainen päivä. Kaikki alkoi huonosti nukutusta yöstä ja paheni huonolla ruokailulla ja ulkona palemisella. Istuessani ystävien kanssa äsken teellä, se iski kunnolla. Nyt makaan viltin alla kotona ja yritän parannella itseäni C-vitamiinin yliannostuksella ja aikaisella nukkumaanmenolla. Toivottavasti kelkka olisi vielä käännettävissä, ja huomenna olisi jo ihan terve olo! 

Ajattelin jakaa omat viisi keinoani flunssan karkoitukseen, jos sieltä löytyy muita samasta tilanteesta.

  • Mehulinkoon kunnon pala inkivääriä ja kaksi sitruunaa. Vedän sen sellaisena shottina, ja siitä tulee heti jotenkin henkisesti parempi fiilis. Jos ei ole mehulinkoa, voi sitruunat puristaa itse lasiin ja leikata joukkoon inkivääriä. TAI halutessaan keittää niitä kattilassa isommankin satsin veden kanssa. 
  • Valkosipulia raakana, niin paljon kuin vain pystyy syömään. Esimerkiksi leivän päälle murskattuna saa monta kynttä helposti alas. Luonnon oma pöpöjen tappaja! 
  • Teetä litrakaupalla, jossa on paljon hunajaa. Hellii kipeää kurkkua, auttaa vilunväreisiin ja hunajalla taitaa olla ihan jotain parantaviakin ainesosia.
  • Vaikka monilla alkaa herkkuhammasta kolottamaan heti kun kipeys meinaa ottaa vallan, pyrin yleensä itse pidättäytymään sokerista, sillä se pitää yllä tulehdustiloja. Kun syö ravinnerikasta ruokaa, pysyy vitamiinit kropassa ja on paljon vastustuskykyisempi taistelemaan pöpöjä vastaan. 
  • Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä LEPO. Vaikka tuntuu että olo ei ole vielä niin kurja, että pitäisi ihan sänkylepoon rojahtaa, kannattaa silti mennä aikaisin nukkumaan. Kunnon yöunet on kaiken A ja O. 

Tämän listauksen saattelemana menenkin keittelemään teetä itselleni ja pujahdan sänkyyn katsomaan elokuvaa. Toivottavasti te pysytte terveenä! :)

I´ve been feeling a little under the weather today. Might be some summer flu! I hate the feeling when you can already feel, you're going to be sick. I will try to overdose on vitamin C today, and hopefully feel better tomorrow. Hope you're all staying healthy! :)

 

Kommentit

Kakkoskohta on täälläkin tuttu! Äiti neuvoi joskus myös laittamaan valkosipulinkynnen puolikkaat korviin. :D Jotenkin ne höyryt hänen mukaan auttaa sieltä kautta myös. x) 

Teen juonnista olen kuullut myös huonoa. Kofeiini ei kuulema ole hyväksi, mutta ehkä sitä on kofeiinitonta teetä myös olemassa? En tiedä kun en itse juo ollenkaan. Meillä on juotu lämmintä kotitekoista viinimarjamehua hunajalla. Ulkomailla asuessani paremman puutteessa korvasin tuon kaupan karpalomehulla. :)

Elisa Lepistö

Ai eikö kofeiini oo hyväksi? Enpä oo kuullut! Mulla on Clipperin teet käytössä, jotka ei monet oo edes teetä varsinaisesti vaan "infusioneita" eli kaiketi juuri jotain marjasekoituksia yms. Ja vitsi miten hyvänkuuloinen yhdistelmä toi hunaja ja viininmarjamehu :)

Niin oon kuullut joo! Piti ihan nyt varmistaa googlaamalla, niin kyllä siellä artikkeleissa kehotettiin kofeiinia välttämään. 

Reimari (Ei varmistettu) http://www.reimari.org/blogi

Täälläkin kipeänä. :( Oma luotto flunssan karkoitus keinoni on valkosipuli/inkivääri kombon lisäksi överi kuuri sinkkiä ja d- vitamiinia.

Elisa Lepistö

Voiei! :( Pitääpä kokeilla tota myös!

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Mullakin oli yksi päivä sellainen olo, että nyt iskee flunssa päälle, mutta sain sen säikäytettyä pois! Olen huomannut sen, että omat niksini toimii vain, jos toimin HETI kun oireita on. Vähänkin viivyttelyä, niin flunssa iskee päälle, mutta silloinkin toimin samoin tavoin ja mielestäni flunssan kesto on lyhyempi. Omat rohtoni ovat auringonhattu-uute ja sinkkiä tupla-annos. Jos flunssa ehtii todella pahaksi, itsekin käytän inkivääriä. Laitan sen vain kuumaan veteen teesiivilään. Mies vannoo tuon raa'an valkosipulin nimeen, mutta siitä tulee kyllä niin järkyttävä haju, etten itse pysty siihen. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kurkuma on myös luonnon oma lääke! :) helpottaa tulehduksiin ja erilaisiin vaivoihin, itse käytän ekstra-annoksia myös jos flunssa on alkamassa (1 teelusikallinen kolme kertaa päivässä) Kurkumaa voi syödä sellaisenaan (ei maistu miltään muulta kuin jauheelta, laittaa suuhun ja heti reilusti vettä perään, ei mitenkään miellyttävää alkuun mutta siihen tottuu tosi nopeasti), myös kurkumatabletteja on ja ruoanlaitossa voi käyttää jatkuvasti niin se ennaltaehkäisee vaivoja.

Rööperin Emma (Ei varmistettu)

Hunajan antioksidantit ei muuten selviydy kuumassa esim. teehen liotettuna mutta mä vedän aina suoraan purkista kipeenä ja ostan kauppahallista hunajakennoa josta voi lusikoida palasia. Se on sairaan hyvää ja se kenno semmosta purkkamaista! Nam!

RS (Ei varmistettu)

Moninkertainen annos sinkkiä ja c-vitamiinia välittömästi flunssan ensioireisiin toimii!

RS (Ei varmistettu)

Suosittelen kokeilemaan myös valkosipulin kynnen "raastamista" näkkärin kylkeen, todella näppärää kun valkosipulia ei tarvitse erikseen murskata ja valkosipulin öljyt tulevat hyvin käyttöön.

Kommentoi