Kaikkea hyvää
Kotibileiden järjestämisen hyvä (ja huono) puoli on se, että yleensä tarjoiluja jää jonkin verran yli. Olenkin koko alkuviikon ahtanut itseeni lakuja, sipsejä ja limpparia. Sen lisäksi on muutenkin tullut syötyä sushibuffeteissa ja tilattua pitsaa. Eilen kuitenkin päätin, että nyt riitää. Kroppa alkoi huutamaan jotain vähän ravinnerikkaampaa ruokaa.
Otimme pyörät alle ja lähdimme kauppareissulle, suunnitelmana ostaa ”kaikkea terveellistä”. Kärryt täyttyivät hevi-osastolla ja täydentyivät vielä pakastealtaan kasviksilla. Päätinkin lopulta koota lautasille vain kaikkea mahdollista, mikä siihen mahtuu. Lisäksi tein tällaisen öljypohjaisen salaatinkastikkeen antamaan vähän makua.
Kastike:
-loraus Mirin-riisiviinietikkaa & öljyä
-sitruunan mehu
-suolaa
-sitruunapippuria
-1 iso valkosipulin kynsi
-kuivattua chiliä
Kulho:
-muussattua bataattia (käytin muuten itse pakastealtaan luomubataattia, jonka lämmitin pannulla ja muussasin haarukalla)
-parsaa & lehtikaalia öljyllä ja sitruunapippurilla (uuniin 225 astetta, ja noin 7 min)
-soijapapuja pakasteena (sulatin mikrossa pienen vesitilkan ja suolan kanssa)
-miniluumutomaatteja
-1 keitetty muna
-mustikoita
-kurkkua
-punajuurta, vuohenjuustoa ja lusikallinen turkkilaista jogurttia blenderissä surautettuna
-avokado
-seesaminsiemeniä
-kurpitsan siemeniä
-salaattisekoitus, jossa pinaattia, vuonankaalia ja rucolaa
-basilikaa
-kaupan valmishummusta
Olipahan taas hyvää! Ja parasta oli tietysti se olo, jonka tällainen ruoka jättää jälkeensä. Tajusin juuri, että reseptejä on ollut harmillisen vähän lähiaikoina täällä blogissa. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että en ole juuri ruokaa tehnyt. Yritän nyt kunnostautua tällä saralla jatkossa, joten varmasti lisää ruokajuttuja taas tulossa.