KANA-HALLOUMISALAATTI
Ja se olisi taas viikonloppu käsillä! Aika kivaa. Tuo helatorstai sekoitti pakkaa niin, että tämä tuntuu ihan yhdeltä lomailulta koko viikko. Se on hassua, vaikka yrittäjänä ei periaatteessa ole eroa työn ja vapaa-ajan välillä, on fiilis jotenkin ihan erilainen esimerkiksi sunnuntaina ja maanantaina.
Nyt kuitenkin asiaan, eli tähän salaattiin. Itselläni salaatit eivät pidä kamalan pitkään nälkää, joten en yleensä harrasta niitä muuten kuin ruoan sivussa. Silloinkin syön mielummin kasviksia kuin kylmää salaattia. Jostain syystä välillä raikkaaseen salaattiin tulee oikein himo. Viimeksi himon yllättäessä tein tällaisen todella yksinkertaisen kana-halloumisalaatin.
- 300 gr kanan fileesuikaleita
- oliiviöljyä
- sitruunapippuria
- rucolaa
- verkkomelonia
- 1 halloumi
Valmistin ensin kanat pannulla niin, että lorautin joukkoon Mirin-riisiviinietikkaa, hunajaa ja soijaa. Silmämääräisesti n. 0,5 dl nesteitä ja 1 rkl hunajaa. Paistamisen jälkeen laitoin ne lautaselle viilentymään ja paistoin halloumit. Salaatinkastikkeeksi lorautin vain oliiviöljyä ja rouhin sitruunapippuria. Todella nopea ja helppo valmistaa, mutta silti kelpo ateria.
Nyt kesällä tulee varmasti tehtyä useammin salaatteja, kun saa taas herkullisia suomalaisia tomaatteja. Äitini osti meille tuollaisen altakasteluruukkusetin, johon saa 3 yrttiä/salaattiruukkua samaan aikaan. Olen todella innoissani siitä. Harmittaa aina niin paljon, kun esimerkiksi basilika menee nuhjuiseksi yhdessä yössä. Tuossa ruukussa se saattaa kestää parikin viikkoa hyvänä. Tuo lehtikaali on nyt vähän heikossa hapessa, kun se oli jo muutaman päivän vanha kun iskin sen ruukkuun.
Näitä myytiin ilman alustaa myös yksittäisinä ainakin Prismassa ja Anttilassa (n. 7 e muistaakseni). Suosittelen lämpimästi, mikäli pidät yrteistä ja salaateista!