KANA-INKIVÄÄRI-KIINANKAALIWOKKI

Olenko ainoa, joka ajoittaa wokkiruoat mielessään 2000-luvun alkuun? Tuntuu että silloin oli kunnon wokkibuumi. Se on kuitenkin jotenkin unohtunut täysin meidän perheessä, kunnes tartuin ruokakaupassa kiinankaaliin ja päätin kaivaa wokkipannun esiin. Wokkiruokiin on helppo ujuttaa hiukan kasviksia mukaan. Varsinaista reseptiä ei tarvita ollenkaan, vaan pannulle voi heittää kaikkea mitä kaapista löytyy. 

Itse tein tällaisen setin:

  • 400 gr kanan fileitä leikattuna suikaleiksi
  • peukalon kokoinen inkivääri silputtuna kanojen kanssa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 isohkoa porkkanaa
  • puolikas kiinankaali
  • iso loraus soijaa ja Mirin-riisiviinietikkaa
  • riisinuudelia
  • seesaminsiemeniä

Aloitin leikkaamalla kanat ja sekoittamalla inkiväärin, valkosipulin ja öljyn keskenään. Annoin kanojen marinoitua sen aikaa kun leikkasin porkkanat ja kiinankaalin suikaleiksi. Sen jälkeen iskin kanat pannulle ja kun ne olivat saaneet hiukan väriä pintaan, lisäsin kasvikset mukaan. Kun kaikki ainekset oli pannulla, lorautin soijaa ja Miriniä ja annoin koko setin kiehua hetken. Samalla kiehautin toisella levyllä veden nuudeleille. Niitä ei tarvitse keittää ollenkaan. Riittää että kiehauttaa veden ja kaataa sen kulhoon nuudelien kanssa noin minuutiksi. Sen jälkeen nuudelit voi heittää pannulle mukaan ja antaa imeä hiukan makua. Lopuksi laitoin vielä seesaminsiemenet joukkoon ja leikkasin päälle tuoretta avokadoa. 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.