Kasvisruokien kokkailua
Kerroin alkuvuodesta muuttaneeni ruokailutottumuksiani kasvispainotteisemmaksi. Santa Teresassa se kävi ihan leikiten, kun tarjolla oli toinen toistaan maukkaampaa vegesafkaa. Viimeisinä kuukausina on kuitenkin ollut todella vaikea löytää herkullisia kasvisvaihtoehtoja ja olen syönyt todella huonosti. Huonoa ruokaa, liian vähän päivässä ja aivan liian vähän ravintoaineita. Meillä ei ole ollut omaa keittiötä, eikä kunnon ruokakauppoja lähimaillakaan.
Olin siis ihan käsittämättömän innoissani siitä, että Airbnb-asuntomme lähellä on kaksi jättimäistä ruokakauppaa. Olemme päässeet vihdoin tekemään itse ruokaa, ja vaikka en edes nauti ruoanlaitosta normaalisti, nyt se on ihanimpia asioita mitä voin kuvitella. Ruokamme ovat täälläkin simppeleitä, helppoja ja ravinnerikkaita. Olemme suosineet paljon Quinoaa proteeinin lähteinä. Innostus lähti oikeastaan Santa Teresasta, jossa sitä oli lähes kaikissa ruoissa.
Tämä nopea arkiruoka sisältää:
- tuoreita vihreitä papuja
- kaalia
- porkkanaa
- tuoretta korianteria
- limeä
- paljon valkosipulia
- quinoaa
Koska kasvisruokien kokkaaminen on minulle vielä hiukan uutta, on vaikea saada annoksista tarpeeksi täyttäviä. Avokado ja pähkinät sekä mantelit ovat hyviä keinoja lisätä annoksiin energiaa, mutta mitä muuta vastaavaa voisi laittaa, jotta ruoasta tulisi hiukan raskaampi? Omia kasvisreseptejä saa jakaa todella mieluusti minun ja muiden iloksi kommenttiboksissa. Jatkan täällä myös uusiin ruokiin tutustumista ja jaan onnistuneimmat respetit myös blogissa! Eilen tuli nimittäin tehtyä niin SAIRAAN hyvää kasvisruokaa, että resepti on pakko kirjata ylös.