KAUNEUS"VIRHEISTÄ"

Kaikilla on varmaan jotain sellaisia kohtia ulkonäössään, joita voisi muuttaa, mikäli siihen olisi mahdollisuus. Itselleni yksi niistä ovat aina olleet yläripseni. Ne ovat piikkisuorat, harmaat ja niitä on vähän. Kesän ajan minulla olikin irtoripset, ja koko kasvojen ilme muuttui niistä todella paljon. Nyt kun ripset ovat lähteneet, olen ensimmäistä kertaa tykästynyt näihin töpöripsiini. Koska minusta on kiva pukeutua päivästä riippuen erityylisesti, on mukavaa, että myös kasvoille saa erilaisia meikkejä. Mielestäni ripsettömyys antaa kivan androgyynin ja hiukan persoonallisemman ilmeen. 

Kun olin pieni, kysyin joltain aikuiselta, mitä tarkoittaa kun joku on persoonallisen näköinen? Hän vastasi, että se on kaunis tapa sanoa että joku on ruma. Mietin vieläkin usein tuota vastausta, ja se naurattaa edelleen. Mielestäni nimittäin kaikkein kauneimpia ovat aina olleet persoonallisen näköiset ihmiset. Sellainen "missi-look" ei ole ikinä säväyttänyt minua. Ehkä se johtuu siitä, että olen itse aika tavallisen näköinen, jonka takia kaikki erikoinen kiehtoo. Esimerkiksi hammasraot, tuuheat kulmakarvat, suuret erikoiset silmät, tai vaikka jättimäinen hymy kiinnittävät huomioni. 

Jotenkin myös tuntuu että persoonallisen näköiset ihmiset ovat myös luonteeltaan usein jotenkin mielenkiintoisimpia. Ainakin pukeutumisella voi viestiä paljon omasta persoonastaan. Tämä on nyt tietysti todella rajua yleistämistä ja myös omia stereotypioitani. Silti, persoonalliset tyypit, ulkoa tai sisältä, ovat kiehtovia. Miksi siis edes yrittäisimme peitellä niitä omia juttujamme, jotka tekevät meistä erinäköisen kuin muista? 

Kommentit

Persoonallinen (Ei varmistettu)

Moi Elisa, Olen kanssasi samaa mieltä, että persoonallisuus on kaunista. Itse en rajaisi kuitenkaan persoonallisuutta vain ulkonäköön tai pukeutumiseen, koska eri ihmisten itsensäilmaisu ilmenee niin eri tavoin; joku "persoonallinen"/mielenkiintoinen/omalaatuinen henkilö ei ole kiinnostunut pukeutumisesta tai kauneusasioista, ja näyttää tämän takia "tavalliselta" tai sekoittuu halpavaateliikkeiden vaatteita käyttävien massaan. Hän kuitenkin voi olla mitä mielenkiintoisin henkilö, kuhan tähän "tavalliseen" tyyppiin tutustuu. Toivottavasti tajuat pointtini. Itse yritän pitää lähtökohtaisesti jokaista henkilöä mielenkiintoisena, ja yrittää tutustua heihin. Monesti myös ne henkilöt jotka eivät huuda itseään ulospäin, vaan ovat ehkä jopa hiljaisempia ja seinään hukkuvia, saattavat olla niitä mielenkiintoisimpia. En lähtisi siis rajaamaan ketään persoonalliseksi, vaan olemme kaikki erilaisia ja persoonallisia, mikä on rikkaus.

Elisa (Ei varmistettu)

Moi! :) Ymmärsit ehkä vähän väärin, mitä yritin sanoa. Arvelinkin, että tässä on väärinymmärryksen riski, jonka takia kirjoitin että tuo statement on rajua yleistystä, että erikoisen näköiset ihmiset olisivat kiinnostavia. En kuitenkaan missään tapauksessa tarkoittanut, että se menisi toisinpäin. Eli ettei tavallisen näköinen ihminen voisi olla kiinnostava. Aivan kuten sanoin itsestänikin: olen tosi tavallisen näköinen, mutta silti olen mielestäni omalaatuinen ja kiinnostava muilla mittareilla. Ja ymmärrän pointtisi, olen ihan samaa mieltä kanssasi. Mun mielestä ihmisen ulkonäkö on ehkä 5 prosenttia sen persoonasta. Kaikki muu on paljon tärkeämpää. Kirjoituksen tarkoituksena oli kuitenkin juhlia juuri sitä, että olemme erilaisia, eikä tarvitse näyttää ihan samalta kuin muut jos ei halua. <3

Kristaa (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus, yhdyn täysin! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Krista! :)

Ansku (Ei varmistettu)

Moi! Ihana teksti. Mulla on aina ollu tosi paksu ja luonnonkihara tukka ja mua on kiusattu siitä yläasteaikoina paljonkin. Sen seurauksena oon aina suoristanu, pitäny letillä tai muuten kiinni juuri sen takia että en erottuisi muista. Viimeaikoina oon kuitenki ymmärtäny vihdoin että mun hiukset on osa mua ja mun pitäis olla niistä ylpeä. Just sen takia, että oon hiusteni takia erinäköinen, persoonallinen kuin muut. Ja oon elämäni aikana nähny ihan vaan muutaman ihmisen kenellä on yhtä samantapainen tukka. Tää sun teksti ikäänkuin loksautti viimeset palaset näistä mun ajatuksista paikalleen ja aion tästä lähin antaa hiusteni olla useammin vapaana ja just sellasena epämääräsen kiharana tuuheena pehkona! Kiitos sulle että kirjotat näin mahtavaa blogia. Susta saa aina ihan mieletöntä energiaa ja saat mut ajattelemaan asioita. Ihanaa syksyä sulle!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana kommentti Ansku! Ja ohh, sun hiukset kuulostaa niin siisteiltä! Itselläni kun on tällanen vasikannuolema piikkisuora tukka, oon aina ihaillut ihmisten luonnonkiharoita hiuksia. Ehdottomasti kannattaa antaa niitten olla just niin upeat kun luonnostaankin ovat <3 Kiitos ihanasta kommentista ja mahtavaa syksyn alkua myös sulle!

Julkki (Ei varmistettu)

Munkin mielestä persoonalliset ihmiset on tosi kiehtovia ja haluaisin itsekkin olla vielä persoonallisempi. Mutta tää sun teksti sai mut arvostamaan hiuksiani ja muutenkin itsessäni niitä piirteitä miksi erotun joukosta.

Hiukseni ovat päältä aivan normaalit suorat hiukset, mutt varsinkin takaraivolla päällimmäisten hiusten alla minulla on pientä kikkuraa, josta en ole pitänyt, mutta nyt sait tällä tekstilläsi minut arvostamaan ja tykkäämään niistä. En ole kenelläkään nähnyt samanlaisia hiuksia kuin minulla. Ja minulla on myös aika isot kädet muihin verrattuna, mutta enää en häpeä niitäniitäkään. :)

Elisa (Ei varmistettu)

IHANA kuulla! <333 juhlikaamme omia erilaisuuksiamme. Ne tekee meistä ainutlaatuisia :)

Daami (Ei varmistettu)

Sä oot ihana. Tykkään niin sun kirjotuksista!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana daami! <33 ihana olet itse!

Sane (Ei varmistettu)

Niin samaa mieltä! Mä tein tossa joku aika sitten postauksen jossa paljasti mikä on mun lempikohta mun kehossa ja haastoin muut tekemään samat. Voit käydä lukemassa mun lempparikohdan ja postauksen täällä: http://saneshawinsane.blogspot.fi/2015/08/paras-pala-minua.html

Haydee (Ei varmistettu)

Vitsi tekisi mieli kokeilla laittaa sun kulmat vähän tummemmaksi niin "ripsettömät" silmät erottuisivat vielä selkeämmin! ;)

Kommentoi