Kesäkurpitsaveneet
Kokeilin lauantaina kesäkurpitsaveneiden tekoa. Melko yksinkertaisilla täytteillä mentiin, mutta hyvää oli.
Mielestäni ruoan pitää maistua hyvälle, olla terveellistä, eikä sen laittamiseen saa mennä tuntitolkulla aikaa. Mitään Master Chef:in tasoisia reseptejä en valitettavasti tule siis jatkossakaan jakamaan.
Tässäpä siis superhelppo ohje omasta päästäni.
Ostoslistalle:
- 2 Kesäkurpitsaa (suurinpiirtein samankokoisia keskenään)
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- fetapurkki
1. Paista jauheliha, ja silputtu sipuli ja mausta mielesi mukaan2. Halkaise kesäkurpitsat kahtia, ja veistä takapuolelta palanen pois (niin että ne pysyy helpommin pystyssä)3. Kaiverra ”sisälmys” pois4. Täytä kesäkurpitsat jauhelihasipulisekoituksella ja murenna päälle fetaa reilulla kädellä5. Uuniin n. 200 astetta, ja tässä vaiheessa unohtui katsoa kelloa, mutta pidä uunissa niin kauan että feta on saanut kauniin värin ja kesäkurpitsa on kypsän oloinen.6. Nauti, vaikkapa salaatin kera Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava viikonloppu!