Keskitytään hyvään

Jokainen kenellä on tyttökavereita, on joskus todistanut sitä, että kaunis tyttö seisoo peilin edessä ja nyrpistelee kasvojaan. "Hyi kamala mun reidet näyttää isolta näissä farkuissa", "Äääh, koko naama taas täynnä finnejä!" "Mun tukka on ihan kamala", "Oon niin turvonnut, etten kyllä lähde kohta yhtään mihinkään". Kuulostaako tutulta?

Ainakin oma ystäväpiirini on täynnä kauniita, toinen toistaan upeampia naisia ja silti välillä kuulee näitä lausahduksia (ja itseltänikin näitä sammakoita toki pääsee). Näitä juttuja kuunnellessa vakuutun siitä, että se ihminen minkä minä näen edessäni, on täysin eri kuin se mitä he näkevät peilistä.

Itse törmäsin tähän videoon vasta tänään (ilmeisesti se on levinnyt sosiaalisessa mediassa melkoisesti).
Kyseessä on siis Doven mainoskampanja, jossa on todella hyvä sanoma. Mielestäni kaikkien kannattaisi katsoa tämä, varsinkin naisten.

Mitä jos tänään peiliin katsoessamme, etsisimme ainakin 5 asiaa peilikuvastamme, mihin olemme tyytyväisiä ja jättäisimme negatiiviset asiat täysin huomiotta? :)

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

Mulla on joka päivä niin että katon ja murehdin vaan niitä huonoja asioita mussa.. joo en omista sileetä ihoa, mut en tosi huonoakaan mut silti se ei kelpaa mulle. Jos sanon jollekki et mun naama on täynnä finnejä, ni ei ne huomaa niitä... :D varmaan johtuu kyl siitä ku katon tosi läheltä peilistä ja vähän niinku 'skannaan' samalla joka kohdan mun naamasta.. :D en vaan osaa kattoo ittessäni niit hyviä puolia.. mun äiti sanoo aina et mul on ihanat hiukset ku ne on pitkät ja paksut, mut musta ne on ihan lyhyet ja kamalat!! :D tää on niin ärsyttävää! Ehkä mä ite liikaa kritisoin itteeni vaan... :D

Elisa (Ei varmistettu)

Naiset ovat usein itsensä pahimpia kriitikoita :/ Sen takia kehotankin keskittymään niihin omiin kivoihin piirteisiin! :)

Sara (Ei varmistettu)

Olipa ihana video :)

Elisa (Ei varmistettu)

Munkin mielestä :)

Anniina (Ei varmistettu)

Oi, just eilen hampaiden pesun jälkeen hymyilin peilille ja tajusin, ettei mun hampaat ookkaan niin kauheet kun oon koko elämäni ajan ajatellut! Ihana tunne. :-) Hyvä vasta näin kohta 22-vuotiaana tajuta asia... :|

Elisa (Ei varmistettu)

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

miettu (Ei varmistettu)

Mulla tuli kyllä tippa linssiin videota katsellessa. Eipä sitä oikeasti itse tajua, että miltä oma olemus näyttää, kun miettii vaan jotain turhia pikkujuttuja... Silti: en minäkään katselle ihmisiä sillä silmällä, että kuka näyttäis rumalta, vaan useimmiten huomiot mitä muista ihmisistä tekee on positiivisia. Dove on kyllä ihana merkki siinä mielessä, että se tuo näitä juttuja aina esille.

Elisa (Ei varmistettu)

Niinhän se on :) Dovella on ollut kyllä mielestäni todella onnistuneita mainoskampanjoita!

Anonymous (Ei varmistettu)

Ihana video! Rupesin oikein miettimään kuinka vaikeaa olisi kuvailla omia kasvoja ilman, että näkee niitä samaan aikaan peilistä tai kuvasta. Minulle ainakin tuottaisi vaikeuksia. Pidän itseäni kauniina (väsyneet krapulapäivät ovat eriasia :D) ,mutta todellakin löydän kasvoistani"virheitä". Omassa mielessä tietysti tulee korostettua juuri niitä huonoja kohtia, vaikka pitäisi oppia korostamaan juuri niitä asioita joista pitää! Video sai kyllä ajattelemaan omaa minäkuvaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Itsekin mietin, että en varmasti osaisi kuvailla itseäni. Ystäviä olisi taas todella helppo kuvailla!

Anonymous (Ei varmistettu)

ihana video!!

Elisa (Ei varmistettu)

:)

Eve (Ei varmistettu)

Mäkään en ollut tähän videoon vielä törmännyt, mutta pisti kyllä ajattelemaan :) Näinhän se menee, itsensä näkee ihan kuin väärentävän suurennuslasin alta kun toiset ei kiinnitä niihin asioihin ollenkaan huomiota. Nykyään olen kyllä paljon itsevarmempi ja tyytyväisempi itseeni, enkä niin välitä vaikka tukka sojottaisi ja meikit olisi pitkin poskia, mutta aina voisi oppia kyllä enemmän arvostamaan kroppaansa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Niinhän se on. Eikä tuo suinkaan koske vain ulkoisia ominaisuuksia. :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Todella ajatuksia herättävä video. Jokaisen pitäisi nähdä tämä ja tajuta, kuinka paljon kauniimpana muut näkevät heidät. Varmasti melkeinen jokaisella on tässä asiassa parantamisen varaa ja olisi niin tärkeää, että jokainen osaisi arvostaa itseään juuri sellaisena kuin on!Hei sitten vielä ihan ohi aineen. Olen ymmärtänyt, että teet 3-jakoista ohjelmaa? Itse teen myös, mutta olen kuullut paljon kommenttia, että kaksijakoinen olisi paljon tehokkaampi, kun jokaista lihasta treenataan kaksi kertaa viikossa. Mielestäni kuitenkin 2-jakoisella ei tiettyä lihasryhmää saa treenattua yhtä hyvin kuin 3-jakoisella. Mitä mieltä olet? Olen myös miettinyt, että ottaisin aina viikon lopulle lisäksi 1-jakoisen ohjelman, jola treenaisin vielä koko kropan. Mitä mieltä olet tälläisestä?:)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! En osaa kyllä ottaa kantaa noihin ohjelmajakoihin. Kannattaa kokeilla, mikä toimii itsellä! 2 jakoisessa, tarkoitatko sitä että siinä tehtäisiin tyyliin toisena päivänä alakroppa ja toisena ylä? Vai 2 kertaa koko kroppa? Saattaa venyä aika pitkäksi treenit, jos meinaa 2 kertaa huitasta koko kropan läpi. Plus, että palautumiseen ei välttämättä jää tarpeeksi aikaa. Tämä siis oma mielipiteeeni vain :D

Anna A (Ei varmistettu)

2- jakoista voi toteuttaa aika monella tapaa. Yläkroppa- alakroppajako on varmaan se tavallisin, toinen voi olla esim. vetävät ja työntävät. 2- jakoisellakin voi treenata esim. 3 kertaa viikossa jolloin koko kroppa tulee viikon aikana treenattua 1,5 kertaa.Mun mielestä nuo on makuasioita. Itse treenaan 1-jakoisella ja teen koko kropan 3 kertaa viikossa ja kehityn hyvin (joka viikko voi lisätä painoja) ja palautuminen on ihan hyvää. Tosin en kyllä tee sarjoja aivan loppuun asti. Olen sitä mieltä, että vaihtelu virkistää tuossakin, kyllähän sitä kroppakin tottuu siihen sykliin.Jos haluaa treenata 4 krt viikossa salilla, itse käyttäisin 2-jakoista.-Anna-

Anonymous (Ei varmistettu)

2-jakoisella tarkoitin siis että treenaisin erikseen esim. ala- ja yläkropan ja toistaisi saman treenin kerran viikossa, jolloin treenikertoja tulisi neljä eli esim. kaksi alakropalle ja kaksi yläkropalle.

Heidi Pätsi (Ei varmistettu)

Ihana video! Itselläni on välillä huonoja ja välillä hyviä päiviä itseni suhteen. Joskus olen itseeni hyvinkin tyytyväinen ja se on kiva tunne, mutta enemmän on niitä päiviä, jolloin kokoajan löytäisi itsessään jotain parantamisen varaa. Ja eikä se kosketa pelkästään ulkonäköasioita, vaan ulottuu myös muuhun minäkuvaan! Uskon, että tällainen kuuluu ikään ja ehkä joskus eläkeläisenä olen lopulta tyytyväinen täysin siihen mitä olen ja olen aina ollut :)Pakko myös sanoa, että itselläni on negatiiviseen asenteeseen ulkonäköäni kohtaan vaikuttanut aikanaan, myös kiusaajat ja arvostelijat, joita ikävä kyllä on. Etenkin lapset ja nuoret ovat todella karuja toisiaan kohtaan. Ja kun on kerran tullut haukutuksi omasta persoonastaan niin ulkonäön kuin luonteenkin osalta, jää siitä jälki pidemmäksi elämään ja heikkoina hetkinä sitä edelleen uskoo niiden puheiden olevan totta. Mutta kaikki mikä ei tapa, niin toivottavasti vahvistaa! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Uskon, että sellaista ihmistä ei edes ole, kuka ei olisi jossain vaiheessa kohdannut kiusaamista. (jotkut tietysti enemmän ja jotkut vähemmän). Lapset osaavat todella olla julmia, jotkut aikuiset myös. Usein myös negatiiviset kommentit muistaa positiivisia paremmin ja niissä saattaa velloa vuosikaudet. Loppupeleissä muiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Ainoa, ketä sinun tulisi miellyttää on oma itsesi. Uskon siihen, että ihmisestä tulee sellainen, mitä hän uskottelee itselleen olevansa. Minäkuvaa voi siis huijata aluksi ajattelemalla positiivisia asioita itsstään. Kuvitella olevansa rohkea, päämäärätietoinen, itsevarma, mitä vain, ja sellaiseksi lopulta tulee! :)

Minna (Ei varmistettu)

Mä törmäsin tähän eilen kanssa naamakirjassa ja oli kyllä ihan mielettömän ihana, pistin heti jakoon omallekin seinälle :) Jotenkin tässä videossa on osattu sanoa se sanoma niin että siitä ei tule semmoinen "just joo" fiilis vaan oikeasti jotenkin tosi tunteikas olo ja heti alkoi miettiä miten itsensä näkee..Haluaisin ehdottomasti vastaavanlaisen piirroksen kohteeksi :)

Elisa (Ei varmistettu)

Niinpä :) Muutenkin videossa oli tosi kiva tunnelma!

Anonymous (Ei varmistettu)

hei autappa mua, ku oot tommonen liikunnallinen ihminen :) haluaisin kiinteyttää mun reisiä ja saada persuksesta lihaksikkaamman tai silleen pyöreemmän, tiiäkkö:D haha:D mua haittaa mun sisäreidet, jotka hankaa koko ajan toisiaa ja on toisisa sillee kii. älysikkö?:D tarvisin apuu, että miten niitä vois treenata esim salilla ja kotona pois? sisäreisissä tollaset läskit jokka pitäs saaha pois:c

Elisa (Ei varmistettu)

Älä puhu läskeistä ;) Menee ihan hukkaan tämän postauksen sanoma! Kyykkyjä vain ja ruokavalio kuntoon :)

Anonymous (Ei varmistettu)

pakko puhua. autappa nyt ja jtn vinkkejä miten saan ne kiinteemmäksi :c

Elisa (Ei varmistettu)

Laitoin jo tuohon ^^ Ruokavaliolla lähtee kilot, ja kiinteytykseen suosittelen niitä kyykkyjä. Ainakin pyllyn saat pyöreemmäksi :)

Anonymous (Ei varmistettu)

voikko antaa jtn esimerkkiliikkeitä miten niitä vois kotona treenata? ja miten ruokavaliota vois muuttaa tai millanen se pitää olla, että lähtee? ku oon muuten hyvänmallinen eikä missään sillee ylinmäärästä mutta nuo sisäreidet on iso ongelma:c ne hankaa ja tulee joskus haavaumiaki:c

Anna A (Ei varmistettu)

Kyykkyjä syvältä, askelkyykkyjä kunnon askeleella ja glute brigdeä tai hip thrustia (googleta), kyllä pitäs takapuolen lihakset kehittyä.http://lihastohtori.wordpress.com/2012/04/26/peppu/Loistava artikkeli takaliston treenaamiseksi.-Anna-

Anonymous (Ei varmistettu)

Videossa on oikeasti hyvä pointti, mutta kannattaa miettiä asiaa myös hiukan syvällisemmin ja kriittisemmin. Suosittelisin kaikille videon nähneille tämän tekstin lukemista: http://jazzylittledrops.tumblr.com/post/48118645174/why-doves-real-beaut...

Elisa (Ei varmistettu)

Mun mielestä videossa ei ollut suinkaan kiinni noista asioista, mitä kirjoittaja toi esille. Itse näin pointtina siinä sen, että me emme näe itseämme kirkkaasti. Muiden kuvailemat kuvat vastasivat todellisuutta ja itse kuvailemat näyttivät lähinnä pilapiirroksilta, joissa korostuivat pelkät "virheet". Tämä ei suinkaan rajoitu ulkonäköön, vaan näemme koko persoonamme eri tavalla kuin muut. Se, että nainen sanoi tämän vaikuttavan siihen, miten hän etenee urallaan, millaisia ystäviä hän saa ja niin edelleen, tarkoitti minun mielestäni enemmänkin sitä, että minkä arvoisena hän itseään pitää kokonaisuutena. Kun näkee itsensä näiden sumuisten virhelasien läpi, ei uskalla tavoitella omia unelmiaan. Ihan jo Maslowin tarvehierarkia kertoo sen, että itseensä pitää olla tyytyväinen, ennen kuin on edes halua toteuttaa itseään. :)

Maiju (Ei varmistettu)

Pisti kyllä ajattelemaan toi video !Oikeasti pitäis olla vähän vähemmän kriittisempi omaa ulkonäköä kohtaan, mutta ajatukset on jotenkin niin pinttyneitä :/

Elisa (Ei varmistettu)

Onneksi niitä ei ole koskaan liian myöhäistä muuttaa! :)

Riikka (Ei varmistettu)

Mä luulen että ikä auttaa tohon ulkonäköahdistukseen jonkun verran. Ei tietysti aina eikä kaikilla; joillakin se itsensä inhoaminen on kroonista ja vähän sellasta esittämistäkin joskus. Mutta ainakin itsestä tuntuu, että mitä kauemmas taakse teini-ikä jää, sitä enemmän alkaa nähdä niitä hyviä puolia itsestään. Viimeksi eilen ihailin salilla ja juostessa muovautuneita pohkeitani ja yhä useammin olen kotoa lähtiessä sillä fiiliksellä, että en mä nyt niin pahalta näytä kokonaisuutena. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Tottakai auttaa! :) Teini-ikäisenä olin ainakin itse ihan kamalan epävarma jokaisesta asiasta. Olen tyytyväinen, että ne vuodet ovat ohitse. Harmittavan monilla ihan aikuisillakin ihmisillä on kuitenkin tällaista negatiivisesti sävyttynyttä sisäistä puhetta. :/ Ihana kuulla, että osaat olla ylpeä treenisi tuloksista :) Se on vain tervettä!

Kommentoi