KETUTTAA, ETTÄ KETUTTAA

Kuvista päätellen asun jossain luolassa. Ja siltä tässä on lähipäivinä vähän tuntunutkin. Ulkona on pimeää, sisällä on pimeää ja pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat todella haasteellisilta. Jotenkin arki on ollut harvinaisen hankalaa ja ystäväni eilen ilmaisi asian hyvin: tuntuu siltä kuin jaloissa olisi liisteriä. Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä se miten suhtaudumme kokemiimme asioihin on paljon merkityksellisempää, kuin se mitä satumme kokemaan. Sen takia tämä minua seurannut musta pilvi on ärsyttänyt. En ole vain saanut sitä katoamaan. Ja niinkuin jo tiedämme, kurjat ajatukset synnyttävät kurjaa oloa ja lisää kurjia ajatuksia. Oravanpyörä on valmis.

Olen tässä tuittuillessani tehnyt kokoajan sitä klassista virhettä, miettinyt jatkuvalla syötöllä niitä asioita jotka minua harmittavat. Kaikista hölmöintä on pyöritellä päässä vielä sellaisia ongelmia, joille minä en voi tehdä mitään. Ja juuri sitä olen tässä tehnyt urakalla. Tällä loistavalla taktiikalla olen onnistunut suuntaamaan ajatukseni vain entistä kovemmin niihin huonoihin juttuihin. Parasta on aina tehdä jotain, mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Unohtaa ongelmanratkaisu ja keskittyä vain voimaan hyvin. Etsiä huojennusta asioista, mitä rakastaa tehdä ja mikä saa hymyilemään. 

Negatiivisia ajatuksia ei tarvitse yrittää erikseen poistaa. Kyllä ne siirtyvät pois hyvien fiilisten tieltä ihan automaattisesti. Mitä enemmän keskität mielesi hyviin asioihin, sitä enemmän ilonaiheita päivääsi tulee. Sama toimii myös toisin päin. Jos olet huonolla tuulella heti aamusta, voit olla varma siitä, että universumi heittää sinulle pari vastoinkäymistä päivän mittaan. 

Niinpä mietin nyt oikein urakalla kaikkea mukavaa. Tiedän ainakin, että kevät on kulman takana ja sehän tarkoittaa valoisampia päiviä ja keveämpää askellusta. 

Ja positiivisuudesta puheen ollen, minua haastateltiin Expedian blogiin koskien matkailua, jutun voi lukea täältä! 

Kommentit

henna (Ei varmistettu)

Tulipas tämä postaus juuri oikeaan aikaan! Itse olen myöskin pyöritellyt mielessä negatiivisia asioita ja yrittänyt ratkaista ongelmia joille en todellisuudessa voi edes yhtään mitään. Oli siis korkea aika herätä tajuamaan että ihan turhaan niitä mietiskelen jatkuvalla syötöllä. Erittäin hyvä postaus siis jälleen kerran ja täytyypä yrittää toimia juuri noin että niiden negatiivisten ongelmien sijaan keskityn sellaisiin jotka tekevät itselleni paremman olon :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvä että osui oikeaan hetkeen! :) Se on kumma miten tämän aina itsekin unohtaa ja uppoaa sinne negatiivisten ajatusten kierteeseen.

pia (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! :)

Elina (Ei varmistettu)

Olet kyllä niin mahdottoman ihana! Ärsyttävää tosiaan, kun negatiiviset ajatukset valtaavat mielen, eikä niitä tunnu pääsevän pakoon sitten millään. Kivoihin juttuihin tarttuminen hankaloituu, kun kaikkea varjostaa musta pilvi... Onneksi elämä on opettanut, että ikävempiä (syystä tai toisesta) aikoja seuraa aina mitä mainiompia juttuja. Näenkin itse elämän ikään kuin vuoristoratana: joskus on jaksettava kavuta tylsä ylämäki, jotta näkee upeat maisemat korkealla ja voi taas viilettää huimaa vauhtia alas! Onneksi mikään ei ole ikuista, edes huono mieli. Ihanaa tammikuun loppua ja aurinkoisempia päiviä sulle!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos! Ja oot niiin oikeassa! Tuli tosi hyvä fiilis tosta sun kommentista. Sellaista vuoristorataahan tää on ja välillä pitää painaa niitä ylämäkiä tosissaan :) Kiitos kommentista ja ihanaa alkukevättä sullekin!

merituulia (Ei varmistettu)

Tosi hyvin kirjoitettu postaus! Blogiasi on kiva lukea, kun huomaa, että todella pohdiskelet asioita, ja olenkin saanut blogistasi paljon uutta ajateltavaa. Vuosi sitten olin todella ahdistunut, ajauduin suorittamaan koko elämääni ja lopulta sairastuin syömishäiriöön. Blogistasi olen saanut paljon inspiraatiota uuden, terveen ajattelutavan rakentamiseen, kiitos paljon siitä! :)

tytteli (Ei varmistettu)

Ihana. Kiitos tästä. Osoitit just että olet ihminen etkä aina iloinen sinäkään. Mutta hyvi todnäk huomenna päiväsi on jo ihana. :) <3

Kommentoi