Kevyempi tex mex -herkku
Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle
Poikaystäväni oli Meksikossa vaihdossa joitain vuosia sitten ja minäkin vietin siellä silloin hiukan pidemmän aikaa. Siitä lähtien meksikolainen ruoka on ollut meidän keittiössämme sellainen vakkariherkku. Se toimii aina, kun tuntuu että pää lyö ihan tyhjää kaupan käytävillä. Jossain vaiheessa söimme joka torstai tortilloja, ja aina jo alkuviikosta aloin hiukan odottaa tortillatorstaita.
Niihin samoihin täytteisiin ei tunnut kyllästyvän näin vuosienkaan jälkeen, mutta silti on kiva saada välillä hiukan vaihtelua. Päätin näin kuumana päivänä korvata tortillaletut salaatinlehdillä, kun kaipasin jotain kevyempää. Näistä tuli todella herkullisia. Käytin Bonduellen kahta eri maissipurkkia, tex mex maustettua ja sellaista jossa oli punaisia kidneypapuja.
Kauppalistalle
kurkkua
keräsalaattia
1 pieni punasipuli
2 avokadoa
1 tomaatti
creme fraiche
2 limeä
fetaa
bonduellen tex mex chilimaissi & maissi ja kidneypavut
korianteria
salsaa
paprikaa
Tämä on todella helppo ja nopea valmistaa, sillä mitään ei tarvitse kypsentää. Maissit ja pavut voi lämmittää halutessaan pannulla, tai nauttia sellaisenaan. Kannattaa aloittaa guacamolesta, eli murskata avokadot mössöksi, leikata punasipuli ja tomaatti pieneksi silpuksi, sekoittaa kaikki ainekset keskenään ja maustaa suolalla ja limen mehulla. Laitoin limeä myös creme fraicheen ja lisäsin ripauksen suolaa. Sitten vain feta ja kurkku pieniksi palasiksi, salaatinlehtien huuhteleminen ja niiden täyttäminen haluamallaan tavalla.
Tämä oli hiukan sotkuisempaa puuhaa, kuin perustortillojen syöminen, joten kannattaa varautua talouspaperirullalla. Plussaa kuitenkin siitä, että näitä jaksaa syödä enemmän kuin normaalisti, eikä tule sellainen tavanomainen tortillaähky. Mikäli haluaa lihaversion, on tähän helppo lisätä jauhelihaa, kanaa tai vaikkapa kalaa.
Täällä toinen Bonduelle-reseptini: Intialainen kasvisruoka. Ja täältä lisää herkullisia ideoita ruokiin.