Kirjasuositus

Ajattelin vinkata kirjasta, jonka luin eilen. Haahuilin nuhanenäisenä lähikirjastoon etsimään jotain piristävää luettavaa flunssapäivän ajanvietteeksi ja käteeni tarttui Bill Phillipsin Body for life- Keho ja mieli kuntoon 12 viikossa.

Vaikka kirja on vanha(1999), uskon siitä olevan hyötyä monelle. Kirja sisältää inspiroivia tarinoita ihmisistä, jotka ovat Body for life- ohjelman avulla saaneet kehonsa hallintaan, ja sen seurauksena oman elämänsä hallintaan. Tarinat ovat koskettavia, ja erittäin motivoivia. Kaikista muuttuneista on ennen ja jälkeen kuvat.

Siinä oli myös paljon myyttejä, joita ihmisillä on kuntoilun ja ruokavalion suhteen, jotka kumottiin. Monet jutut olivat sellaisia, joihin olen itse joskus aikaisemmin uskonut, ja joutunut oppimaan kantapään kautta ettei asia olekaan niin kuin luulin. Esimerkkinä myytti: mitä vähemmän syöt, sitä enemmän laihdut. Totuus on se, että mitä useammin syöt pieniä aterioita, sitä paremmin voit, ja sitä nopeampaa aineenvaihduntasi toimii–> sitä hoikemmaksi tulet. Kiinteää ja tervettä vartaloa ei VOI saada olemalla syömättä. Hoikaksi ja huonokuntoiseksi toki pääsee tälläkin taktiikalla, mutten suosittele sitä tietä kenellekkään. Kun olet kauan sellaisella ruokavaliolla, jossa on liian vähän kaloreita, vartalosi joutuu ns. säästöliekille, ja kulutat suhteessa paljon vähemmän kun aiemmin. Pian huomaat joutuvasti syömään vielä vähemmän, ja näin kierre on valmis. Loppujen lopuksi kaikki lihakset lähtevät, ja sinusta tulee ”laiha läski”. Olen itse kokenut tämän ja voin taata ettei se ole oikotie onneen 😉

Kirjassa oli myös paljon uutta asiaa, ja mentaalipuolen neuvoja. Lopussa esitellään konkreettisesti 12 viikon ohjelma, ruokineen ja liikkeineen. Ajattelin kokeilla tätä heti kun tervehdyn!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *