Kuningas alkoholi

Niinkuin jo tässä postauksessa kerroin, viihdyin aikaisemmin baareissa useampanakin päivänä viikossa.
Aloin käymään yökerhoissa todella nuorena. Näin jälkeenpäin ajateltuna, en missään nimessä kadu sitä. Kaikki mitä olen aiemmin tehnyt, on muokannut minusta sen ihmisen joka olen tänä päivänä. Enpähän sitten vanhempana harmittele, etten elänyt mitään villejä nuoruusvuosia.

Paheitten parissa 2011

Tällä hetkellä kuitenkin, kun kirjoittelen tätä postausta, en ole juonut alkoholia kahteen kuukauteen. En siksi, että olisin alkanut absolutistiksi, en myöskään siksi että olisin millään "tipattomalla". Ei vaan ole tehnyt mieli.
Olen miettinyt paljon sitä, miten en viihdy humalaisten ihmisten ympäröimänä. Miksi haluaisin siis olla yksi niistä?
En ole vielä tavannut yhtään ihmistä, josta voisin sanoa että alkoholi olisi tehnyt hänestä fiksumman. Miksi haluan itse antaa itsestäni tyhmemmän vaikutelman?

Se on myös totta, että alkoholilla ei ole mitään yhteistä niiden terveellisten elämänarvojen kanssa, joita kannatan ja joiden puolesta puhun. Tupakoinnin lopetin myös viime kesänä, ja se on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Voin luottavaisin mielin sanoa, etten tule enää ikinä polttamaan yhtään ainutta tupakkaa. :)

Tällä hetkellä yksi isoista syistä juomattomuuteeni on myös urheilu. Alkoholi sisältää hurjan paljon kaloreita, tulee valvottua myöhään ja kroppa ei saa levättyä tarpeeksi. Seuraavana päivänä tekee mieli herkutella. On pöhöttynyt olo. Voisin jatkaa negatiivisten vaikutuksien listaa loputtomiin, mutta pahin niistä ehkä on krapula.

teiniminä, ja yksi elämäni pahimpia krapuloita
 

Vaikka krapula olisi kuinka pieni, yleensä se estää minua urheilemasta. Löysä olo saattaa jatkua jopa maanantaina. Ja pahinta siinä kaikessa on se, että ihana Sunnuntaipäivä menee täysin hukkaan.
Kun olen selvinpäin, herään ilman kelloa viimeistään kahdeksalta, saan vapaapäivästä hirveästi irti. Parhaimpia ovat sunnuntaikävelyt. Jokapuolella on hiljaista, ja sunnuntaissa on jotain taikaa.

Kuva yhdeltä Sunnuntailenkiltä :)

Varmasti tulen juomaan elämäni aikana monta kertaa vielä, ja tämä ei olekaan mikään paasaus absolutismin puolesta. Halusin vain osoittaa kuinka paljon haittaa joka viikonloppuinen runsas alkoholinkäyttö aiheuttaa minulle. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään haluja saada itseäni humalaan.

Mitä mieltä te lukijat olette? Onko suomalainen joka ei juo, kummajainen?
Oletteko te joutuneet selittelemään miksi ette juo?

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

Just noin!! Loistava asenne :)Se on kummallista tää suomalainen meininki, että ei oo hyväksyttävää olla ottamatta. Ei ihme että meillä on täällä niin paljon alkoholin riskikulutusta. Onneksi on muitakin samanlaisia kuin minä :)

Elisa (Ei varmistettu)

HAahhahaha, aivan loistava kirjoitus!!!Jotenkin myös surullista, koska toi on niin totta :D

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Noi virkeät viikonloput ovat kyllä parasta! En tajua kuinka monta sunnuntaipäivää olen aiemmin heittänyt hukkaan olemalla krapulassa. Ja ne harvat kerrat kun sitten lähtee, on erityisiä;)

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Kiitos paljon :)Hienoa saada kohtalotovereita! Noinhan se juurikin on:)

Jenni.S (Ei varmistettu)

Tervehdys! Löysin juuri blogisi...Juomattomuutta saa selittää aina... Kaikki kyselee tietysti heti, et oonko raskaana. Muut selitykset ei ole "hyväksyttäviä":) no ennemmin olen vähän kummajainen kun en aina ota (otan kylläkin silloin kun mieli tekee, nykyään vaan harvemmin) kun vedän viinaa joka viikonloppu. Parempi valinta on kuitenkin hyvä kunto ja kroppakaan ei synny kossulla!:)

Terveytensähoitaja (Ei varmistettu)

http://rakastanitseani.blogspot.fi/2012/07/suomalainen-kulttuuri.htmlTuossa ajatuksiani suomalaisten alkoholin käytöstä jokseenkin sarkastisena :DItse en ole absolutisti, mutta en juo enää ollenkaan, nykyään järjestään kieltäydyn joka alkoholitilkasta, myös skumpasta juhlissa. Sanon etten käytä ja thats it. Kun asiasta ei tee maailman ihmeellisintä numeroa, kukaan ei jää tivaamaan kanssani :D Päinvastoin, saan kuulla kommentteja viisaudestani.

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! :) tulee ihan sairaan hyvä mieli tällasista kommenteista. Täytän tänä vuonna vielä 24, eli -88 vuosimallia.

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan loistava!Darrat tosiaan on last season :DIhanaa saada kohtalotovereita kun on tottunut olemaan se poikkeustapaus:)

Elina (Ei varmistettu)

Mäkin löysin just tunnin sisällä blogisi ja tää anonyymi vei sanat suustani! Sulla on tosi hienoja ajatuksia sekä myös taito tuoda ne esille mielenkiintoisesti. Jään seurailemaan!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Elina,Kiva kuulla :) Ja tervetuloa seurailemaan!

Anonymous (Ei varmistettu)

Tää blogi on ihan mahtava!! Nousi heti ihan ykkössuosikiksi!:) Postauksia lukiessa tuntuu, että olen joka asiasta samoilla linjoilla kanssasi!:) Minkä ikäinen muuten olet?

tiiti (Ei varmistettu)

Liityn myös samaan kuoroon: en ole absolutisti, ei vaan huvita. Musta tuntuu, että baarielämä on mun osalta aika nähty (olen myös varmaan kumonnut osani maailman shoteista ja skumpasta, ettei sekään jää harmittamaan :D). Ja ne darrat, ne varsinkin on niin last season. Baarihippastelu ei jotenkin vaan tarjoa samanlaista fiilistä kuin treeni. Etenkin, kun ne sulkevat toisensa aika tehokkaasti pois. Mä en treena, jos on vähänkään tukkoinen olo, ja sen aikaansaamiseen riittää nykyään melkeinpä myöhään riekkuminen pelkästään, ei edes tarvita sitä alkoholia :DOlen kyllä treenaillut pitkään niin, että kävin pari kertaa kuukaudessa baarissa, ja kehitystä tuli kyllä niinkin. Piti vaan katsoa, että palautumisaikaa on muutenkin kuin darrassa ja jättää ne yöpitsat syömättä (ei se tietenkään määrättömän pitkälle kanna, ja loppujen lopuksi alkoi ottamaan päästä, kun vielä maanantainakin treeni kulki huonosti). Mä vaan kaikessa tylsyydessään tykkään nykyään enemmän olla virkeä kuin darrainen ja vihertävä :D

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Mun mielestä viini lasi silloin tällöin on ihan hyvästäkin:)Itse en kyllä sitäkään ole nyt nauttinut. Sen huomaa että se yksikin ladi passivoi sen verran, ettei ole enää niin skarppi ja energinen olo!

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Sama täällä, taidan olla jo liian vanha moiseen vaikken vanha olekaan :D Ja jotenkin tuntuu että nykyään kun harvemmin saa koottua ystävät kokoon niin haluan oikeasti keskustella heidän kanssaan eikä vain huudella musiikin läpi täydessä baarissa. Hienoa huomata, että on näin paljon muitakin ketkä ovat samoilla linjoilla kanssani :)

msbottom (Ei varmistettu)

WORDDD. Ei muuta lisättävää. Rahaa säästyy, kroppa tykkää ja elämä on paljon valosampaa! :) Oot päässy niin kirjotuksen makuun, tosi hyvää settii! <3

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Loistava kirjoitus!Olen monessa asiassa täysin samaa mieltä, vaikka en tosiaan itse täyskieltäytyjä olekaan.

Elisa (Ei varmistettu)

Itsekin juon usein valkkarisoodaa, jos juon. Se on hyvää myös juuri noista samoista syistä mitä sanoit :) Mulla saattaa nykyään tulla puolikkaasta viinilasillisesta krapula :( vanhuus ei tule yksin...Ja tuohon vielä, mun mielestä on hienoa jos ihmiset viihtyy yökerhoissa selvinpäin. Tiedän yhden tutun, joka ei ikinä juonut mitään ja silti oli usein vielä jatkoilla mukana. Mulle se ei vaan henkilökohtaisesti sovi. Mielummin hipsin 12 aikaan nukkumaan :D

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Voisin tehdä tästä vaikka ihan kokonaisen postauksen:)

msbottom (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Täyttä asiaa Janni :) Ja kiitos ihana <3

Elisa Lepistö (Ei varmistettu)

Moi Jeme,Kiva kun tykkäsit! Just tollanen asenne on mun mielestä arvostettavaa kun sulla on :) Varsinkin jos on lapsia, niin varmasti priorisoi arvonsa aika uuteen järjestykseen.

Jeme (Ei varmistettu)

Moikka! Oli kiva lukea postauksesi. Olen aika samoilla linjoilla. Oon ollut kova ottamaan huikkaa ja baareja sekä bileitä on koluttu. Enään en moiseen lähtisi, näin jälkikäteen muisteltuna tuntui aika hurjalta tuo meno. Päivääkään en silti menneestä vaihtaisi pois. Nykyäänkin ottaisin mielelläni sen sauna kaljan tai muuten vaan yhen/kaks rentoutuakseni, mutta morkkis on kova jo ennen kun olen ees ehtinyt maistaakaan.Koen kaiken päivän ruokavalion ja treenien menneen hukkaan jos koskee alkoholiin. En myöskään kieltäytyjä ole ja tulen varmasti vielä alkoholia ottamaankin mutta ne on selkeesti harvassa ne kerrat, joskin myös pienillä lapsillani on pieni vaikutus asiaan.. ;)

Asta (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla mennään tälläkin. Juuri tänä viikonloppuna pohdin, miten kauas oon tullut jo vajaassa vuodessa, kun opiskelijaelämä loppui. Yhtäkkiä minua ei kiinnostakaan enää tippaakaan baarissa käynti. En kestä krapulaa yhtään ja mielummin vietän viikonloppuni virkeänä. Joskus on kiva bilettää, mutta harvemmin enää. Jotenkin tämä alkoholinkäytön väheneminen on vaan tullut aivan itsestään mukaan kuvioihin. Hyvä tietysti niin :)

Tahra (Ei varmistettu)

Mulla kanssa lakannut suuremmin tekemästä mieli alkoholia. Omituista kyllä, punaviiniä ja valkoviiniä juon joskus vähän maun takia. Pidän niiden mausta :O Perjantaina eräs ystävä oli käymässä ja juotiin valkoviiniä. Aamulla aamupalaa kaivellessani naureskelin viinipullolle josta kahdestaan oltiin saatu tuhottua maksimissaan kolme desiä. Sama kuin Astalla, en tahdo krapulaa ja itseasiassa en pidä humalaisesta olosta enkä edes hiprakasta. Haluan olla skarppi kuten yleensä (hehe, mikä skarppi) enkä halua tuhota ajokuntoa pitkäksi aikaa (mitä jos jotain sattuu vaikka noille elukoille ja joku niistä on pakko kiikuttaa pikapikaa päivystävälle eläinlääkärille?) Ja tuo selittely, kyllähän sitä on tullut törmättyä siihen silloin kun ei halua tippaakaan ottaa, että "oletko autolla, oletko raskaana, oletko lääkekuurilla". Joillekin on täysi mahdottomuus ymmärtää että jonkun ei tee mieli juoda.

Tahra (Ei varmistettu)

Hei pssst, miten tuon tupakoinnin muuten kävi? Kyselee terveydestä, ravinnosta ja liikunnasta kiinnostunut mutta hitonmoinen ketjupolttaja Tahra...

pike456 (Ei varmistettu)

Tosi hieno blogi:) Itselläni kans tuo baareissa käymisen kiinostus on ollut lähiaikoina nollassa. Nautin mielummin darrattomista päivistä ja urheilemalla:) Vuosimallia 89;)

Anna A (Ei varmistettu)

Heh, osaatpa valita aiheesi hyvin :)Olen itsekkin miettinyt omaa alkoholinkäyttöäni, joka on siis vähentynyt aivan älyttömästi. Viimeisen puolen vuoden aikana juomani alkoholijuomat voi laskea yhden käden sormilla. Ei vaan huvita lähteä yksille, mieluummin menen kahville. Baariin ei hirveesti kiinnosta mennä, mieluummin menen vaikka leffaan. Väsyttää jo ajatuskin koko yön kestävästä baarikierroksesta :). Olen vissiin tullut vanhaksi.Tosin olen entinen teekkari (nykyinen DI), joten olen sitten kyllä pitänyt alkoholin kanssa hauskaakin. Ja hauskaa on ollut, mitään en kyllä kadu minäkään. Ja välillä menojalkaa vipattaa, mutta se vaatii hyvän kaveriporukan, että siellä ulkona viihtyy. -Anna-

Johki (Ei varmistettu)

Niin bilettäminen kai 'suomeksi' tarkoittaa hirveää humalatilaa. Mutta ei kyllä kaikille. Alkoholia voi ottaa vähän sopivamminkin. Meidän porukoissa on ihmisiä bileissä ja baarissa ihan selvinkinkin päin, ja itse en näe siinä mitään erikoista. Eikä kukaan muukaan kummastele. Itsellä ei koskaan mitään erikoisempaa krapulaa ole ollut, tottakai silloin ei treenata (seur päivänä) mutta enhän treenaa muutenkaan joka päivä joten sijoitan sitten lepopäivän siihen jos tiedossa juhlat - kuten nyt ihanat juhlalliset kekkerit ensi perjantaina. Kaloreita koitan vältellä niin, että lirautan vähän yhtä mehumaista punaviiniä lasin pohjalle ja runsaasti karpalovissyä päälle. Tulee sekä juotua vähemmän että saatua sitä muutakin nestettä kuin VIINAA ;) Ja juu, joskus tulee käytyä ulkona, ei tosiaan järin usein.

Kommentoi