Kylmien kelien klassikkokenkä

Kaupallinen yhteistyö: Timberland

Talvi alkaa olla kulman takana, ja yleensä varsinkin täällä etelässä se tarkoittaa loskakelejä. Tänä vuonna en kuitenkaan meinaa kastella sukkiani, sillä jalassa on Timberlandin klassikkomalli 6 inch Premium Boot. Hävettää myöntää, mutta minulle selkisi vasta tänä syksynä että kyseessä on vedenpitävä malli. Timberland täyttää tänä vuonna 45 vuotta, jonka kunniaksi tästä kaikkein ikonisimmasta kengästä on tehty juhlamalli.    

Tämä kyseinen kenkä tulee ainakin itselleni ensimmäisenä mieleen Timberlandin brändistä ja on todellinen klassikko. Kaiken kertakäyttömuodin ja nopeasti vaihtuvien trendien vastapainona on mahtavaa, että on asusteita tai vaatteita joiden tietää varmuudella kestävän aikaa. Plussaa kengät saavat minulta myös siitä, että ne voi laittaa ulkoilupäivänä sporttikamojen pariksi, mutta soveltuvat aivan yhtä hyvin kaupunkikäyttöönkin.

Kun tapasin poikaystäväni lähes kymmenen vuotta sitten, kuljin kaikki talvet ihan onnettomissa varusteissa. Saatoin painella pieni nahkatakki päällä ja vieläpä sitä auki pitäen. Harvoin oli hanskoja käsissä ja nilkatkin saattoi olla paljaina. Pienet tennarit kastuivat yleensä ensimmäisillä askelilla ja sitten oltiinkin usein kipeänä. Ei ihme että vihasin talvea koko sydämeni kyllyydestä. Sain kuulla tästä jatkuvasti poikaystävältäni, joka yritti saada minua pukeutumaan niin kuin talvella kuuluu. 

Pitkä ja periksiantamaton pukeutumisneuvota on kuitenkin tuottanut tulosta. Nykyään ei tarvitse enää kehoittaa laittamaan paitaa housuihin, takkia kiinni, tarkistaa onko käsineet mukana ja pipo päässä. Ja samalla talvistakin on tullut melkoisesti helpompia. Huomaan itse nykyään kauhistelevani teinien pukeutumista, kun tulee vilu pelkästä katsomisesta. Samalla mietin, kuinka hölmöltä näyttää painella niin pienissä vaatteissa nenät punaisina. 

Ehkä eniten tuossa menneisyyden minässä ihmetyttää se, että kuvittelin tosissaan lämpimien ja talveen suunniteltujen varusteiden olevan jotenkin rumia. Vaikka se lämpimyys ja vedenpitävyys ei tosiaan poissulje kaunista muotoilua. Nykyään on jopa trendikästä hautautua oversize toppatakkeihin, pitää jättimäisiä villapipoja ja superpitkiä kaulaliinoja. Ja no, esimerkiksi nämä kengät ovat aina muodissa.

Vielä on saatu nauttia poikkeuksellisen lämpimistä ilmoista, mutta tällä viikolla otin jo talvikengät käyttöön, kävin viemässä kesävaatteet kellariin ja hain paksut neuleet, pipot, toppahousut ja talvitakit ylös. Kun kylmät ilmat kohta koittaa, olen valmis! 

Kuvat: Tomi Taskula

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

"Ehkä eniten tuossa menneisyyden minässä ihmetyttää se, että kuvittelin tosissaan lämpimien ja talveen suunniteltujen varusteiden olevan jotenkin rumia. Vaikka se lämpimyys ja vedenpitävyys ei tosiaan poissulje kaunista muotoilua. Nykyään on jopa trendikästä hautautua oversize toppatakkeihin, pitää jättimäisiä villapipoja ja superpitkiä kaulaliinoja. Ja no, esimerkiksi nämä kengät ovat aina muodissa."

Vaikka oon "jo" 26-vuotias, niin mulla on yhä vähän tää sama ajatus kuin sulla aikaisemmin. Mun tyyli on tosi naisellinen ja ongelmana on löytää mun tyyliin sopivia tarpeeksi lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita. Vaikka esim. oversize toppatakit ja timbsut on trendikkäitä, en halua pukeutua niihin kun en tunne niitä omakseni. (Yksi huomio myös, että nämä nyt trendikkäimmät oversize-asut näyttävät omasta mielestäni hyvälle lähinnä tosi hoikilla ja vähintään melko pitkillä ihmisillä, mutta se nyt menee aika off topiciksi). Oonkin yrittänyt etsiä viime päivinä inspiraatiota naiselliseen, lämpimään talvityyliin (esim. kengät) mutta hitsi sitä on vaikea löytää blogeista ja Pinterestistä - tulee fiilis, että tämän tyyliset bloggaajat julkaisevatkin kuvia lähinnä sellaisista asuista, missä ei oikeasti pärjää 30min edes -10 asteessa vaan asukuvat on otettu ulkona hytisten. Sopii vinkata jos jollakulla on hyviä ideoita tai bloggareita!

E.M.E (Ei varmistettu)

Hei, sellainen vinkki, että aina ei kannata lähteä miettimään pelkästään sen päälimmäisen kerroksen eli takin lämpimyyttä vaan kiinnittää huomiota siihen, mitä ihan alimmassa kerroksessa on (alkkareiden ja rintsikoiden päällä). Esimerkiksi laadukas merinovilla kerrasto tuo jo hurjan paljon lämpöä, koska ohut villa on suoraan ihoa vasten. Merino on luontaisesti antibakteerista eikä kerää itseensä esim. hien hajua samoin kuin tekokuitu. Tuulettaminen usein riittää ja pesuun kerraston voi laittaa vaikka joka kolmannen tai neljännen käyttökerran jälkeen tai kun tuntee, että nyt vaate kaipaa jo pesua. Merinovilla ei kutita ja on miellyttävän pehmeää. Sen päälle kun laittaa vielä jonkun paksumman villapaidan / neuleen niin ei ihan jäätävän paksua takkia edes tarvitse.

Ja ne merinokerraston housut menee tosiaan aika kätevästi tuollaisten liehuhousujen alle. ;) Asia, josta Elisakin omassa kommentissaan jo vinkkasikin. :)

Elisa Lepistö

Hmmm, ymmärrän hyvin pulmasi! Toisaalta, toppatakkejakin on niin paljon erilaisia, että uskon että naisellisempaankin tyyliin löytyy hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi Hanna Väyrysellä on todella klassinen ja naisellinen tyyli ja esimerkiksi tässä postauksessa on kiva lämpimän näköinen asu: https://www.idealista.fi/strictly-style/2018/10/loma-ilman-maailmantuskaa/

Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti kerrostaa tarpeeksi. Jakun alle joku lämmin ja laadukas neule ja koko komeuden päälle paksu villakangastakki! Hulmuavat lahkeet on myös hyviä, sillä niiden alle saa piilotettua vaikka villahousut :D Toivottavasti löydät jotain inspistä pukeutumiseen! <3

Johanna O (Ei varmistettu)

Onpa ihanan pirteitä kuvia, näistä tuli hyvä mieli! :) Oot upea! Itselleni paras ratkaisu on ollut muuttaa pois Suomesta, kun en ole mikään talven ylin ystävä. Keski-Euroopassa ei tarvitse rämpiä loskassa ja nahkatakilla pärjää vielä näin marraskuussakin. Mutta toki kunnon talvipukeutuminenkin voi muuttaa asennetta talvea kohtaan huomattavasti.

Elisa Lepistö

Voi kiitos, ihana kuulla! Ja oon miettinyt monesti, että toi olisi varmaankin paras ratkaisu itsellekin :D

Nimimerkki (Ei varmistettu)

Ihana asu!! Mistä neule ja vyölaukku? Voi kun olisi varaa noihin kenkiin niin ostaisin saman tien nimim. Tennareilla mennään

Elisa Lepistö

Oh no! Hei oon itse monesti laittanut myynti-ilmoituksia fb kierrätysryhmiin jos olen hakenut jotain tiettyä juttua. Tosin ymmärrän että kengät saattaa olla sellainen mitä ei halua ostaa käytettynä. Laukku on River Islandin ja Zalandolta! :)

E.M.E (Ei varmistettu)

Sinun poikaystävä on ihana! Kuuntelin tänään teidän podcastin ja oli niin ihana, kun siinäkin tuli tämä sinusta huolehtiminen ilmi. &lt;3

Ja mistä tahansa säästä voi oppia nauttimaan ja nauttiikin huomattavasti enemmän, kun on asiaan kuuluvat varusteen! ;) Eniten mulla just ärsyttää semmonen, että jos sää on huono niin ulos ei voi muka mennä. Tottakai voi! Oikeanlaista kampetta vaan niskaan. Ei aina tarvi olla niin hienona.

Mulla on olleet nämä samaisen malliset Timberlandin klassikko jalkineet käytössä nyt jo pari talvea ja ovat kyllä ihan lyömättömät! Räntä, kura ja loskakelilläkin voi huoletta painella menemään. Aivan ykköset!

Elisa Lepistö

Voii ihana kommentti! On se kyllä ihana <3 Ja oon ihan samaa mieltä. Oikeat kamppeet vain päälle niin ulkoilu onnistuu säällä kuin säällä! :)

Kommentoi