Lahjapaketointia ja joulukortteja

Tänä vuonna joululahjaostokset hoitui todella kivuttomasti. Olin miettinyt valmiiksi, mitä ostan kaikille ja lähdin tekemään kierrosta päiväsaikaan kun kaupoissa ei ollut tunkua. Ostokset tuli suoritettua alle tunnissa. Sen jälkeen lähdin metsästämään paketoimistarvikkeita ja onnistuin käyttämään siihen 1,5 h. 

 

Minusta paketin ulkonäkö on tärkeä ja kauniita lahjoja on kivempi antaa. Minulla oli visio mustavalkoisista paketeista ja virheellisesti luulin että valkoisen paperin löytäminen olisi helppoa.  Kävin kaikki keksimäni paikat läpi kirjakaupoista askarteluliikkeisiin. Lopulta sain facebookissa vinkin, että Stockmannin akateemisesta löytyisi valkoista paperia. 

 

Lopulta sielläkään ei ollut enää jäljellä valkoista, joten tyydyin yksiväriseen hopeaan paperiin. Ostin nauhaksi leveää silkkinauhaa Tigerista (1€), koska halusin pitää paketit simppelin tyylikkäinä.  Edelleen valkoinen paperi hiukan kaihertaa mieltä, vaikka ihan kauniita näistäkin tuli. 

 

Yksi parhaita hetkiä joulunodotuksessa on se, kun saa laittaa jonkun hyvän joululevyn soimaan (esim. Michael Buble), keittää vähän glögiä ja tehdä paketteja & joulukortteja. Siinä saa hienosti virittäydyttyä joulutunnelmaan. En ole mikään askartelija, mutta mielestäni itsetehdyt kortit on aina kivempia kuin kaupasta ostetut. 

 

Sen takia tänä vuonna pidimme korttientekoillan. Katselin Pinterestistä valmiiksi hiukan vinkkejä korttien tekoon. Todella simppelillä askartelulla saa mielestäni hienoja kortteja aikaan. Minulla oli monta vaihtoehtoa, mutta päädyin lopulta yksinkertaisesti mustaan helmiäiskartonkiin ja typografialla leikittelyyn. Tein myös muutaman lahjapaketin, joihin käytin silkkinauhaa. Tässä muutamia ideoita helppoon askarteluun. Kuvan alkuperä selviää klikkaamalla kuvaa.

 

Täältä löydät viime vuoden vinkkini joululahjoihin: itsetehty mysli kivassa rasiassa. Tämä bloggailu on nyt vähän kärsinyt kun kamerasta on ollut niin pitkään akku loppu. Nyt on kuitenkin taas akut ladattu ja kaikenlaisia kivoja postauksia tulossa joululomalla. 

Kommentit

eeeva (Ei varmistettu)

Heippa! Pakko tulla kiittämään nyt, kuinka paljon kaikenlaista tietoa olen sulta saanut ja kuinka paljon oppinut :) seuraan tätä blogia lähes joka päivä ja aina onnistut kirjoittamaan jostain kiinnostavasta tai muuten vaan ihanasta jutusta. Olen monta kertaa selaillut blogiasi taaksepäin ja lukenut uudestaan niitä viisaita sanoja, hyviä ruokaohjeita tai tietopaketteja superfoodeista:) harvasta blogista lukee samoja juttuja montaa kertaa, mutta sun kirjoitukset saa todella näin tekemään :) joten KIITOS ihanan blogin pitämisestä ja oikein rauhallista mutta hauskaa joulua!

Elisa (Ei varmistettu)

IHANA kuulla! Teit just mun päivän paremmaksi, kiitos <3 Ihanaa ja rauhallista Joulua myös sinulle!

Sallamaari (Ei varmistettu)

Suloisia kortteja! Kiitos vinkistä, näiden kautta löysin idean myös omiin tämänvuotisiin pakettikortteihini. Myös viime vuoden myslivinkkisi taitaa mennä käyttöön ;)

Oikein rentouttavaa joulua!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Sitä samaa myös sinulle:)

Jonna1983 (Ei varmistettu)

Pinterest on mieletön keksintö. Selaan sitä päivittäin ja sieltä saa todella hyviä ideoita ruoanlaittoon ja leivontaan, vaatteisiin, askarteluun... Ihan mihin vaan!

Mulla jäi tänä vuonna korttien teko kokonaan :( aika sujahti huomaamatta ja jouduttiin tyytymään valmiisiin kortteihin. Pakettikortteja tosin ehtii vielä tekemään!

Mä tykkään käydä täällä katselemassa sun reseptejä ja upeasti otettuja kuvia :) jatka samaan malliin ja oikein hyvää joulua!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Joo mullakin nämä meni pakettikorteiksi. Sama aikataulutusongelma nimittäin täälläkin:) Ihanaa Joulua sulle myös!

Skibe (Ei varmistettu)

Granitista olisit löytänyt valkoista paperia! Kiva blogi sulla muuten! :)

Elisa (Ei varmistettu)

No voi hitsi! Ensi vuodeksi korvan taakse ;) Kiitos, kiva kuulla!

Essi (Ei varmistettu)

Musta tuntuu, että oon joskus aikaisemmin viime syksynäkin kommentoinut tänne sun blogiin, mutta sulla on vaan niin ihanan herkullisen näköinen ja inspiroiva blogi, että huhhuh!:)

Kommentoi