Lajikokeilu: Squash & Racquetball

Olin eilen Sportsetterin kautta Merihaan pallohallissa pelaamassa squashia ja racquettballia. Jos totta puhutaan, luulin ennen että nuo kaksi tarkoittaa samaa asiaa. Voitte kuvitella siis hämmästykseni, kun vastaanottovirkailija kysyi kumpaa menemme pelaamaan. Hiukan epäröiden valitsin squashin. Onneksi virkailija ehdotti, että ottaisimme myös racquettballin mailat ja pallon mukaan. Se on kuulemma helpompi peli. 

 

 Pelasimme 5 erää ja 11 pistettä ensin kerännyt voitti erän. Piste-ero piti kuitenkin olla vähintään 2 pistettä, joten tilanteessa 10-11 peliä jatkettiin niin kauan, kunnes toinen oli saavuttanut 2 pisteen johtoaseman. Pallon piti osua seinässä olevien punaisten viivojen väliin ja se sai pompata kerran maahan ennen lyöntiä. (sääntöjä saa korjata, jouduin itsekin googlaamaan ne matkalla halliin). 

 

Squash osottautui paljon hankalammaksi, vaikka ymmärtääkseni säännöt ovat kovin samankalitaiset. Eroavaisuudet tulevat mailoissa ja pallossa. Pallo on huomattavasti pienempi, eikä pompi juuri yhtään verrattuna racquettballin palloon. Lumikenkiä muistuttavat mailat ovat raquettballin, kuten myös sininen pallo. Pidin racquettballista enemmän, koska siinä saimme ihan kunnon peliä aikaan. Squash oli vielä vähän hakusessa. Minulla on ollut nyt vähän aikaa urheilumotivaatio hukassa, eikä salille lähtö ole houkutellut yhtään. Tällainen yhdessä tekeminen taas muistutti minua siitä, mitä urheilu parhaimmillaan on. 

 

Kun oli pyrähdellyt pallon perässä spurtteja tunnin verran, oli olo ihanan energinen. Voin suositella lajia lämpimästi myös pariskunnille. Tämä on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä työpäivän jälkeen. Kannustan muutenkin kaikkia liikkumaan yhdessä.

 

Illalla on ihana istahtaa suihkunraikkaana sohvalle syömään, kun on alla jokin pieni urheilu. Eilen teimme tortilloja ja katsoimme viime viikon Docventures pätkän "Talouden madonluvut". Voin muuten suositella kyseisiä dokkareita ihan kaikille. Konsepti on mielenkiintoinen, ensin esitellään elokuva, sitten se näytetään ja lopuksi siitä keskustellaan vieraan kanssa suorassa lähetyksessä. Tänään tulee taas uusi, klo 22.05 Yle Tv2.

 

Ja palatakseni vielä hiukan Sportsetteriin: EDIT: Nyt teillä lukijoilla on 7 päivää aikaa saada Sportsetterin premiumjäsenyys (1kk, 4 passia) ILMAISEKSI yhdeksi kuukaudeksi tätä linkkiä käyttämällä tai koodilla: startliving . Sillä saat siis 120€+ arvosta aktiviteetteja. Normaalisti hinta on 14,99€/kk. Voit nykään seurata facebook-kavereitasi Sportsetterin yhteisössä. Silloin näet, kun jollain kaverillasi on sinun kanssa yhteinen passi ja voit ehdottaa aktiviteettitreffejä :) Tämä on mielestäni loistava uudistus. Yhdessä on aina mukavampi urheilla!

Kommentit

Ellysi (Ei varmistettu)

Mäkin olen aina kuvitellut että nuo kaksi ovat sama asia, noh aina oppii jotain uutta :D Kokeilin joskus nuorempana kerran squashia, mutta mua pelotti se pallo niin paljon etten uskaltanut pelata kunnolla haha ;D

http://ellysin.blogspot.fi/

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, etten ole ainoa :D ajattelinkin että kehtaakohan tuota myöntää. Kannattaa kokeilla tota racquettballia, koska se pallo on melko pehmeä eikä satu vaikka se osuisikin!

Sara (Ei varmistettu)

Moikka! Kysyisin tuosta Sportsetteristä vähän tarkennuksia, eli kun opiskelen viikot Vierulla, mutta viikonloppuina pääsisin käymään pk -seudulla, niin saako kokeilun ajankohdan valita itse? :) Ja se on vain yhdelle, kuten tuo squash, jossa itse olit nyt? Että jos menee kaverin kanssa ni kaverin pitää maksaa? :) Maalaisena huomasin että hei mulla ois mahis päästä kokeilemaan noita nyt kun muutin opiskelemaan, mutta en tästä juurikaan tiedä. :P

Elisa (Ei varmistettu)

Moi Sara! Ajankohdan saa valita itse. Tietty joissain saattaa olla vain tietyt päivät kun aktiviteettia on tarjoilla. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla nyt kun nuo 4 passia saa ilman mitään maksua tai sitoomuksia. Tuo mailapelijuttu oli niin, että siinä sai 2 tuntia TAI 1 tunnin kaverin kanssa. Kaverin ei tarvinnut olla sportsetter, joten minä esimerkiksi vein mieheni. Jos taas huomaat, että sinulla on yhteinen passi tuollaiseen jonkun kanssa, voit ehdottaa että hän lähtisi sinun kanssa käyttämään 2 pelikertaa. Toivottavasti selkensi! Kysy vaan jos ei auennut :)

Lila (Ei varmistettu)

Hei, mistä nuo ihanat treenihousut ovat? Mahtaakohan jostain löytyä vielä? :) Kiitos loistavasta blogistasi, keep it going:)!!

Elisa (Ei varmistettu)

Ne on socin trikoot, mutta jo viime joulun alennusmyynneistä! :/ toisaalta siellä oli nyt aika samanlaisia taas myynnissä ja muitakin kivoja trikoita! Noissa on niin hyvä hintalaatusuhde :)

Jylle (Ei varmistettu)

Mun on ihan pakko korjata :D Se on Racketball, ei raquetball :) raquetball on viel pahempi ku kössi :) Ei mul muuta, tsemppii peleihin ja ehkä törmätään hallilla :D

jylle

Elisa (Ei varmistettu)

Ai hitsi, kiiitos!! Mä kävin nyt katsomassa noi RACKETBALLIN säännöt ja huomasin et me pelattiin ihan väärin :D joten kiitos korjauksesta! Mun pitää ehdottomasti mennä pelaamaan kyllä uudestaan joku kerta, vaikka tällä kertaa ihan oikeilla säännöillä ;D

Kommentoi