Lämmin salaatti viidessä minuutissa

Kaikilla on varmasti niitä päiviä, kun ruokaa pitäisi taikoa salamannopeasti tai kotiin tullessa ei vain yksinkertaisesti kiinnosta viettää montaa minuuttia hellan ääressä. Eilen minulla oli tällainen päivä. Halusin jotain helppoa, nopeaa mutta terveellistä. Päätin tehdä tällaisen lämpimän lohisalaatin. Aikaa valmistukseen meni n. 5 minuuttia ja vielä nopeamman version saat korvaamalla kesäkurpitsan tavallisella kurkulla. Kauppalistalle:

  • kesäkurpitsa

 

  • salaattisekoitus/ eri salaatteja

 

  • miniluumutomaatteja

 

  • kylmäsavulohta tai muuta kalaa

 

  • avokado

 

  • sitruunapestoa/ haluamaasi kastiketta

Kuumenna pannulla tai parilalla tilkka öljyä. Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi ja laita ne pannulle. Sillä välin kasaa hiukan salaattia lautaselle ja perkaa kala. Kun kesäkurpitsat ovat saaneet kauniin värin, laita ne lautaselle. Kieräytä kala myös pannulla niin, että se lämpenee.Lopuksi käytä vielä minitomaatit pannulla ja leikkaa avokado salaatin päälle. Ripottele pestoa tai öljyä koko komeuden päälle ja nauti!Itse suosin tällaisia lämpimiä salaatteja aina syksyllä ja talvella, mutta tämän voi ihan yhtä hyvin syödä kylmänäkin.

 

Tällainen pikaruokakin muuttuu heti hiukan juhlallisemmaksi, kun laittaa kynttilöitä palamaan tai kattaa pöydän nätiksi. Pieniä asioita, jotka tuovat arkipäiviin hiukan juhlaa. Syötyäsi olosi on varmasti parempi, kuin kiireessä ostetun mikroaterian tai pakastepizzan jälkeen. 

Kommentit

P (Ei varmistettu)

Hah, teitkö varmasti viidessä minuutissa? Sulla taitaa olla neljä kättä :D ihana salaatti!

Elisa (Ei varmistettu)

Hahaa, joo kaikki aina ihmettelee, miten teen asiat niin vikkelään. Mutta ei tuohon oikeastaan mene kauempaa, kun paljon mitään ei tarvitse leikata eikä kypsentää. :D

Liisi (Ei varmistettu)

Näyttää niin nätiltä, kynttilät tuo heti juhlan tunnelmaa! :) Nii ja tuo salaatti näyttää niiiin herkulliselta,njamm! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo ne tekee kyllä ihmeen paljon':)

aino (Ei varmistettu)

Ompa hyvän näkönen salaatti! ♥_♥

Mutta juu asiaan ! Tykkään sun blogista ihan hullusti ihanan positiivisen ja pirteän asenteen takia! Kirjoitat älyttömän kannustavasti ja postauksesi tuovat aina hyvän mielen, oi pitääpä opetella kirjottamaan yhtä inspiroivasti! :)♥

Elisa (Ei varmistettu)

Voii kiitos hirmuisesti Aino!!:))

reta (Ei varmistettu)

naminami mikä salaatti! taidanki testata heti huomenissa ;)
mitkähä mahtaa muuten olla sun mittasi? Ihan mielenkiinnosta kyselen!

Elisa (Ei varmistettu)

Ai niinkuin ympärysmitat? :D En kyllä osaa yhtään sanoa, soorry! Pituus on 163cm :D

Coco (Ei varmistettu)

Ihania astioita!

Mitä sarjaa tuo lautanen on?

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Lautaset on itseasiassa ihan Ikeasta! Hyvin on kestäneet silti:)

Kipsu (Ei varmistettu)

Oioi, näyttääpä tosi herkulliselta!! Voisi itsekkin joku päivä kokeilla, mä oon vaan tosi huono syömään kalaa kun musta tuntuu että se on aina niin kallista. Mutta voisi kai sitä ostaa vaikka viikonloppuherkuksi:).

(ps. noi kysymysten matikkatehtävät on liian vaikeita:D. Sain 43-26 ja piti ottaa tietokoneen laskin esiin...:P)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kamala! EN mäkään tollasia pystyis päässä laskemaan. Oon pyytänyt, että tuo otettaisiin kokonaan pois. Toivottavasti pian on näin! Ja tosiaan, kala on kallista, mutta välillä siitä on hyviä tarjouksia ;) Kannattaa bongailla ja laittaa pakkaseen loppukala!

Kommentoi