Lämmin salaatti viidessä minuutissa
Kaikilla on varmasti niitä päiviä, kun ruokaa pitäisi taikoa salamannopeasti tai kotiin tullessa ei vain yksinkertaisesti kiinnosta viettää montaa minuuttia hellan ääressä. Eilen minulla oli tällainen päivä. Halusin jotain helppoa, nopeaa mutta terveellistä. Päätin tehdä tällaisen lämpimän lohisalaatin. Aikaa valmistukseen meni n. 5 minuuttia ja vielä nopeamman version saat korvaamalla kesäkurpitsan tavallisella kurkulla. Kauppalistalle:
-
- kesäkurpitsa
-
- salaattisekoitus/ eri salaatteja
-
- miniluumutomaatteja
-
- kylmäsavulohta tai muuta kalaa
-
- avokado
-
- sitruunapestoa/ haluamaasi kastiketta
- sitruunapestoa/ haluamaasi kastiketta
Kuumenna pannulla tai parilalla tilkka öljyä. Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi ja laita ne pannulle. Sillä välin kasaa hiukan salaattia lautaselle ja perkaa kala. Kun kesäkurpitsat ovat saaneet kauniin värin, laita ne lautaselle. Kieräytä kala myös pannulla niin, että se lämpenee.Lopuksi käytä vielä minitomaatit pannulla ja leikkaa avokado salaatin päälle. Ripottele pestoa tai öljyä koko komeuden päälle ja nauti!
Itse suosin tällaisia lämpimiä salaatteja aina syksyllä ja talvella, mutta tämän voi ihan yhtä hyvin syödä kylmänäkin.
Tällainen pikaruokakin muuttuu heti hiukan juhlallisemmaksi, kun laittaa kynttilöitä palamaan tai kattaa pöydän nätiksi. Pieniä asioita, jotka tuovat arkipäiviin hiukan juhlaa.
Syötyäsi olosi on varmasti parempi, kuin kiireessä ostetun mikroaterian tai pakastepizzan jälkeen.