Lauantain salaattivinkki
”Lihaton” lokakuuni jatkuu tällä kertaa ravunpyrstösalaatilla. En ponnisteluistani huolimatta ole löytänyt mitään kovin hyvää lihaa tai kalaa korvaavaa proteiinia ja nyt on ollut pakko syödä ainakin kerran päivässä niitä mereneläviä. Quorn on ollut paras kokeilemani vaihtoehto, mutta sitä ei saa mistään lähikaupoistamme.
Kroppani on ehtinyt muuttua myös jo jonkin verran tässä lähes 4 viikon aikana. Näytän kuulemma siltä että olisin ”kuihtunut” kovasti, mutta vaaka kertoo kahdesta lisäkilosta. Lihaksista tuntuu lähteneen se ryhdikkyys ja lisäkilot ovat kerääntyneet vatsan seudulle.
En missään nimessä väitä, että tämä olisi kasvisruoan syy. Uskon enemmän siihen, etten ole pystynyt syömään oman kroppani vaativalla tavalla proteiinia. Olen myös nauttinut normaalia enemmän nopeita hiilihydraatteja, koska pelkät kasvikset jättävät helposti vatsan hiukan kurnimaan. Nopeat hiilihydraatit taas keräävät minulle hyvin nopeasti vähän extraa. Myönnän, että suuri osa tästä on myös ihan laiskuutta.
Nyt kuitenkin siihen salaattiin, minkä söin eilen. Siihen tuli Salanovasalaattia, purkillinen ravun pyrstöjä, kermaviiliä joka oli maustettu sitruunapippurilla ja suolalla, yksi pieni punainen paprika ja avokado. Oli taas todella nopea tehdä, kun mitään ei tarvinnut kypsentää.
Laitoin päälle vielä herneenversoja ja kourallisen auringonkukansiemeniä.
Pidän kaikkein eniten tällaisesta ruoasta missä raaka-aineet ovat itsessään jo niin maukkaita, ettei ruokaa tarvitse oikeastaan edes maustaa.
Energistä lauantaita!