LAUTANEN TÄYNNÄ HERKKUJA

Mitä ilmeisimmin lomailu teki tehtävänsä, sillä tällä hetkellä tuntuu ettei päässä ole yhtään järkevää ajatusta. Senpä takia helpointa taitaa olla jakaa vain tämä herkullinen ja terveellinen ruoka eiliseltä. Esteettisyydessään tämä ei ole mikään mestariteos, mutta maussaan ehkä korvaa tätä puutetta.

 

Lautanen koostui kolmesta ”mössöstä”. Ensimmäinen on etualalla oleva Guacamole, sen vieressä on oliiveista tehty tapenade ja pääosaa näytteli porkkana-feta-kana-muhennos. 

Guacamole:

  • 2 avokadoa
  • 1 limen mehu
  • 1 pieni punasipuli
  • 8 miniluumutomaattia
  • ripaus suolaa

Tapenade:

  • Hyviä kivettömiä oliiveja n. 100 gr
  • 1 tl kaprista
  • loraus sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi

Kanaruoka:

  • 300 gr kanan fileesuikaleita
  • puoli pakettia Patroksen fetaa
  • 4 porkkanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Aloitin suikaloimalla porkkanat ja laittamalla ne keittymään kattilaan. Toisella levyllä paistoin kanat ja maustoin ne mm. grillimauseella, sipulijauheella ja valkosipulilla. Kun kanat olivat valmiit, lisäsin fetat ja annoin niitten sulaa. Kun porkkanat olivat pehmentyneet, valutin vedet pois ja lisäsin nekin pannulle. Lopuksi laitoin vielä tomaattipyreen ja turkkilaisen jogurtin ja annoin niiden lämmetä. Tapenaden valmistin tehoksekoittimessa pyöräyttämällä kaikki ainekset keskenään sekaisin. 

Hyviä rasvoja, proteiinia, ja kasviksia täynnä oleva lautanen. Ja tällaisella määrällä nälkä lähtee ihan takuuvarmasti. Maukkaita ruokahetkiä ja mukavaa alkanutta viikkoa! 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.