Lehtikaalipasta ja itsetehty cashew-pesto
Viimeaikoina on tehnyt mieli katsoa taas vähän tarkemmin ruokavaliota ja sitä, saako tarpeeksi vitamiineja ja hyviä rasvoja. Samalla pimeys on kuitenkin saanut hiilarihimot valloilleen ja houkutellut syömään pastaa jokaisella aterialla. Päätin siis tuunata pastareseptistä sellaisen, että siitä saisi jotain hyvääkin keholle. Tänään ajattelin syödä samaa pestoa kesäkurpitsasta tehdyn ”pastan” kanssa. Baby steps..
Pesto
1 dl öljyä
1 dl cashewpähkinöitä (jos mahdollista, liota muutama tunti/yön yli vedessä)
vajaa 1 dl Pecorinoa
vajaa 1 dl Parmesania
kourallinen lehtikaalia
1 kokonainen basilika
2 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
Lisäksi
Pastaa / kesäkurpitsaa
Lehtikaalia
Avokadoa
Jos mahdollista, liota cashew-pähkinöitä muutama tunti etukäteen. Raasta pecorino ja parmesan, purista sitruunanmehu ja laita kaikki loputkin ainekset blenderiin. Surrauta tasaiseksi mössöksi ja lisää suolaa halutessasi. Keitä pasta ja paista lehtikaaleja pannulla hetki. Lopulta valuta pastavesi lävikössä, laita pasta pannulle ja sekoita joukkoon pesto sekä avokadot.