Lihaton lokakuu: kasvismössö

Supernopea "resepti" lihattomalle lokakuulle. Yritin tehdä näistä kasvispihvejä, mutta eihän ne pysyneet kasassa ollenkaan. Ilmeisesti minulla on vielä paljon opeteltavaa kasvisruokien reseptiikassa. Siitä huolimatta tästä tuli varsin maukasta mössöä. 

 

1. Raasta 1 porkkana, 1 halloumipaketti ja 1 kesäkurpitsa.

 

2. Sekoita raasteet keskenään ja lisää 1 muna.

 

3. Paista koko komeus pannulla.

 

4. Tarjoa esimerkiksi bataattilohkojen kanssa.

 

 

 

 

Ei ehkä mikään esteettisin annos, mutta maku ratkaisee! 

Kommentit

Kaisa (Ei varmistettu)

Kokeilepa Chocochilin vegaaniruokablogia, yksinkertaisilla ohjeilla & raaka-aineilla ruuanlaitto ei voi olla helpompaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Kaisa! Juu olenkin Chocochilin merkannutkin jo suosikkipalkkiin ;) Sieltä saa varmasti hyviä vinkkejä!

Marja (Ei varmistettu)

Heippa! Tein juuri sopivasti eilen ensimmäistä kertaa ikinä kasvispihvejä ja ne onnistuivat hyvin. Ohjeen keksin omasta päästäni, laitoin siis mitä kaapeissa sattui olemaan. Tuli ihania! Jos vielä kokeilet uudestaan, niin tee esimerkiksi tähän minun tapaani: peruna, puolikas kesäkurpitsa, kaksi porkkanaa, sipuli, valkosipulin kynsi, tölkki maissia, kaksi munaa, desi maitoa, desi vehnäjauhoja, desi juustoraastetta (tai esim fetaa) ja mausteita. Toki jos haluat vehnäjauhot välttää, niin korvaa jollain, vaikkapa ruiskaurahiutaleet käy hyvin myös. Juustotkin voi jättää pois, mutta itse tykkään herkutella :) Kuulema pakastepinaatti käy noihin myös hyvin, ei ole vaikea uskoa! Pysyvät hyvin kasassa ja massa on helppo käsitellä. Kannattaa muistaa raastamisen jälkeen valuttaa raasteista noin vartti nesteitä pois siivilässä. Itse olen aina ollut todellinen sekasyöjä, mutta huomaan himoitsevani nykyään kasvisruokia niin, että vietin vahingossa yhtä jauhelihakertaa lukuunottamatta lihattoman syyskuun. Entistä kanansyöjää se syötyjen kanojen suuri määrä alkoi etomaan. Ihanaa syksyä sinulle!

Elisa (Ei varmistettu)

Ahhh! Kiitos Marja! Itsehän en tietenkään valuttanut ollenkaan :DD Joten luultavasti tässä oli juuri ongelma! Kiitos vinkeistä. kuulosti hyvältä nuo sinun pihvisi :)
Ihanaa syksyä myös sinulle!

annemi / 52weeksofdeliciousness (Ei varmistettu)

Itse käytän usein kananmunaa / ranskankermaa yms. sitomassa kasvispihvejä jos haluan paistaa ne pannulla. Uusin kasvispihvitestini onnistui tosi hyvin, kun paistoin pihvit uunissa ensin kieriteltyäni ne pankojauhoissa / korppujauhoissa, suosittelen testaamaan :)

http://52weeksofdeliciousness.com/2013/10/01/kasvispihvit-ja-tilli-dijon...

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä!NÄyttää ihanalta! Voisikohan tuon srirachan korvata jollain vai onko se juuri se juttu? :)

annemi / 52weeksofdeliciousness (Ei varmistettu)

Voi toki korvata tai jättää chilihommelit kokonaan pois :) meillä apukokki tykkää tulisista mauista niin saan hänet helpommin kasvispihvien äärelle, kun niissä on vähän tulisuutta :D

Kommentoi