Luvallista herkuttelua
Tykkään iltaisin rentoutua leffan parissa melko usein. Mielestäni elokuvanautinto ei kuitenkaan ole täydellinen ilman jotain naposteltavaa. En kuitenkaan muista, milloin olisin syönyt karkkia viimeksi. En väitä, että sitä ei kannattaisi syödä koskaan, joillekin esimerkiksi 1 karkkipäivä viikossa sopii hyvin. Itse en kuitenkaan pidä siitä minkälainen olo siitä tulee. Haluan syödä asioita, joista tulee hyvän mielen lisäksi hyvä olo. Tässä muutama vinkki herkutteluun.
1. Aivan uusi tuttavuus, jota maistoin alkuviikosta on kuivattu karpalo
Olin hiukan skeptinen näiden suhteen, koska en pidä karpalomehusta. Eipäilyni olivat kuitenkin turhia, koska nämä olivat todella hyviä. Hieman rusinaa muistuttava maku, kuitenkin marjaisampi ja makeampi.
Karpaloissa on paljon antibakteerisia ainesosia, jotka poistavat myrkkyjä ja kuona-aineita., joten voit hyvillä mielin herkutella. Esimerkiksi virtsatientulehdukseen neuvotaan usein karpalomehua, myös ennaltaehkäisevästi.
2.Meloonit
![]() |
hunajameloonia ja banaania yhdeltä illalta |
Erilaiset meloonit ovat todella hyviä, ja syönkin niitä usein. Pilkon ne sopiviksi suupaloiksi kuppiin, jolloin niitä voi napostella pitkin elokuvaa. Näistä voi tehdä myös cocktailtikkuja, ja lisätä vielä esimerkiksi viinirypäleitä comboon.
3.Avokado Halkaisen puoliksi, ja lisään hieman sitruunavettä. Sen jälkeen se on helppo syödä pienellä lusikalla. Tähän voi lisätä päälle esimerkiksi katkarapuja jos haluaa. Avokadossa on paljon hyviä rasvoja, joita elimistömme tarvitsee. 4. Pähkinät ja mantelit
Jälleen erinomaisia hyvien rasvojen lähteitä. Itse suosin pistaasipähkinöitä, koska olen allerginen joillekin muille pähkinöille. Kuorien avaamisessa on myös kivaa pikku näperrystä, joten herkut kestävät kauemmin. Kaupoissa on myös paljon valmiita pähkinä-mixejä. Kannattaa suosia sellaisia, jotka ovat luonnollisessa muodossaan. 5. Kikherneet
kuva täältä Itse suosin kuvassa näkyviä Go green- kikherneitä, koska ne ovat jo keitetty valmiiksi. Huuhtelen siivilässä kylmällä vedellä, jonka jälkeen laitan pannulle. lisään hiukan öljyä, ja paahdan niitä pannulla jonkin aikaa. Halutessaan voi lisätä suolaa. 6.Smoothiet
Pidän melkein aina kotona muutamaa banaania ja pakasteessa marjoja. jos makeannälkä iskee, saa terveellisen version pirtelöstä tehtyä kädenkäänteessä. Näissä resepteissä tosiaan on vain oma mielikuvitus rajana. Suosin juuri marjoja ja hedelmiä, usein lisään hiukan myös hunajaa. Juotavuutta ja makeutta lisään suklaan tai vaniljanmakuisilla soijamaidoilla, jotka ovat jo sellaisenaan todella herkullisia. Jos tykkää käyttää superfoodeja, voi niitä hyvin lisätä myös näihin. Itse käytän camu camua ja ashwagandhaa, joista kumpikaan ei maistu kovin hyvälle sellaisenaan niin lisään niitä pirtelöihin. 7. Hedelmäsalaatti/ lautanen
Olen valitettavan monelle hedelmälle allerginen, mutta esimerkiksi mangoa syön usein. Se kannattaa ostaa muutama päivä ennakkoon ja syödä vasta kun se kokeilemalla tuntuu pehmeältä. Ananas on toinen suosikki. Ananasta syödessä kannattaa muistaa, että se on diureetti (poistaa nesteitä kehosta), joten juokaa sen yhteydessä tavallista enemmän vettä. 8. Raakasuklaa”Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään pääasiassa eksoottisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden superruokien avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan.” Lähde
Haluaisin kuulla myös lukijoiden vinkkejä. Mitä sinun leffapussistasi löytyy?
Kuvat itseotettuja tai täältä