Marinoitua tofua, parmesan-juusto-ranskalaisia ja 2 vihreää kastiketta
Päätin antaa maustamattomalle tofulle uuden mahdollisuuden lukijani kehoituksesta. Ja tuli kyllä yllättävän hyvää, vaikka reseptikin ehti muuttua hetken mielijohteesta kesken ruoanlaiton. Tästä lähtien taidan maustaa useammin tofuni itse. Sen kyytipojaksi tein parmesan-porkkana-ranskalaisia uunissa ja kahta eri vihreää kastiketta.
Kastike 1
-1 pakastepinaattipussi
-ripaus merisuolaa
-1 dl kookoskermaa
Sulata pakastepinaatit huoneenlämmössä tai mikrossa kuumentamatta kuitenkaan liikaa. Laita kaikki blenderiin ja mausta, onko tarpeeksi suolaa.
Kastike 2
– 1 pussi pakasteherneitä
– 2 avokadoa
-kourallinen basilikaa
-ripaus merisuolaa
Samat ohjeet kuin ensimmäisen kastikkeen kohdalla.
Marinoitu tofu
– maustamaton tofu
– 2 rkl punaista currytahnaa
– pieni pala inkivääriä
-1 sitruunan mehu
– 1 rkl soijaa
– 1 valkosipulin kynsi
– loraus oliiviöljyä
Pilko tofu pieneksi ja laita se syvään astiaan. Raasta inkivääri, purista valkosipulin kynsi ja mehut sitruunasta. Lisää soija, öljy ja currytahna ja sekoita kaikki ainekset kunnolla. Anna maustua sen aikaa kun valmistat kaiken muun.
Juustoiset porkkanaranskalaiset
– 1/2 kg porkkanoita
-loraus öljyä
– 0,5 dl parmesan-lastuja
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko porkkanat ja asettele pellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele lopuksi parmesan-lastut. Anna olla uunissa 15-20 minuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Hyvää ruokahalua!