Melkein liian kaunis syötäväksi
Olin tänään aamulla kokkikoulussa opettelemassa esimerkiksi uppomunien tekoa ja flambeerausta Sara La Fountainin opastuksella. Oli todella hauska ja opettavainen aamu, ja nyt on kyllä pakko kokeilla uppomunien tekoa myös kotona. Olen yrittänyt sitä aiemminkin monta kertaa, mutta minulla on ollut aivan liian kova pyörre. Jujuna ilmeisesti on siis ruokalusikallinen etikkaa, ei täyttä häkää kiehuva vesi vaan pienesti poreileva ja se, että munan rikkoo ensin johonkin toiseen astiaan (esimerkiksi desimittaan) ja kaataa sieltä vasta pyörteen keskelle.
Valmistimme kukin omannäköisen rinkelin. Omani paahdoin, laitoin tuorejuustoa, graavilohta, pinaattia, pari uuniparsaa, marinoituja kirsikkatomaatteja, kurkkua, uppomunan ja päälle vielä mätiä ja ruohosipulia. Annoksesta tuli niin kaunis, ettei sitä meinannut raaskia syödä ollenkaan. Innostuin kuitenkin niin paljon näistä uppomunista ja rinkeleistä, että pitänee järjestää pian joku brunssi.
Spent this morning on a cooking class and had so much fun doing these breakfast bagels. It turned out so beutiful that I have to do this again soon!