Mental Health Monday: Ei sittenkään p*ska maanantai

DSC_0598.jpg

Festariviikonloppu takana, uusi viikko edessä, jonka on määrä alkaa aikaisella aamupalaverilla. Sääennuste lupaa sadetta ja muutenkin kylmempää ilmaa. Vilkaisen pöydän kulmalle kertynyttä laskukasaa ja samalla mieleen nousee ahdistus kaikista vastaamattomista meileistä ja kirjanpidon laiminlyömisestä. Treeneihinkin pitäisi ehtiä, vaikka motivaatiota ei ole mihinkään liikkumiseen.

Onneksi monet asiat ovat asennoitumiskysymyksiä, ja pienillä muutoksilla voi saada todella suuren muutoksen aikaan. 

Kuten nyt vaikka sillä, että päätimmekin siirtää palaverin naapuriin Saran luo toimiston tai kahvilan sijaan. Heräsin kymmenen minuuttia ennen palaverin alkua, ja laahustin läppäri kourassa viereiseen taloon. Samalla kun hörpin Saran vääntämää tuorepuristettua porkkanamehua ja tunsin saavani taas energiani takaisin, läppärit sauhusivat ideoita pallotellessamme. Parin tunnin tehokkaan suunnittelun jälkeen päätimme lähteä lounastreeneihin, joka sai jalat vapisemaan kuin haavanlehdet, mutta jonka jälkeen energiaa oli taas himpun verran enemmän. 

Tfw:ltä ulos astuessamme alkoi satamaan, ja päätimme vielä käydä lounaalla Kolmosessa. Sara pyöräili ja minä juoksin hoilaten eye of the tigeria samalla kun kummatkin kastuivat litimäriksi. Pian saimme kuitenkin herkkuannokset eteemme ja märät vaatteet unohtuivat. Takaisin juostessa jalka ei enää ollut niin raikas, mutta Saran kannustuksella jaksoin painaa kotiin asti. 

Nyt istun tässä suihkunraikkaana läppärin edessä, eikä päivän to do -lista tunnu enää yhtään niin raskaalta. Oikeastaan tuntuu että energiaa riittäisi vaikka mihin. Ymmärrän toki, että kaikilla ei ole mahdollisuutta sanella näin suurelta osin oman työpäivänsä kulkua, mutta pienilläkin muutoksilla voi olla todella suuri vaikutus siihen omaan jaksamiseen.

Kuten vaikka pakkaamalla vaihtovaatteet ja suihkukamppeet reppuun ja juoksemalla töihin, sopimalla yhteisen joogatunnin ystävän kanssa ennen töiden aloitusta, käymällä Allas Sea poolilla uimassa ja saunassa, tekemällä mehun tai smoothien mukaan toimistolle, sopimalla lounastreffit lähellä työskentelevän ystävän kanssa tai aloittamalla työt puoli tuntia aiemmin saadakseen karata hyvissä ajoin kotiin.

DSC_0591-2.jpg

Pictures: Johanna Rontu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *