Mental Health Monday: idoleista

 

Katsoin eilen Maria Veitolan jakson, jossa hän vieraili Eva Wahlströmin luona yökylässä. En ollut lähtökohtaisesti jostain syystä niin kiinnostunut tästä, mutta lopulta siitä tuli ihan lempijaksoni. Evasta huokui sellainen positiivisuus, aitous, elämänhalu ja huumorintaju, mikä on todella erityistä. Sellainen, joka ei tule pakottamalla suupielet ylöspäin ja pakottamalla itsensä ajattelemaan myönteisesti, vaan on jotain suurempaa. 

Tyyppi on käynyt lähellä kuolemaa ja kertoo olevansa kiitollinen tästä kokemuksesta, sillä sen takia kaikkea osaa arvostaa ihan uudella tavalla. Se todella näkyi hänen olemuksestaan. 

En ole ollut koskaan oikein mikään fanittaja-tyyppi. Nuorempana minun oli myös äärettömän vaikea nimetä ketään omiksi idoleiksini. Löysin niitä lähipiiristäni, mutta jonkun julkisuuden idolisoiminen tuntui kummalliselta. Vasta ihan viime vuosina olen ymmärtänyt idoleiden merkityksen ja sen, että niitä voi olla useampia. Joku saattaa edustaa haluamaasi elämänasennetta, toisen työmoraali ja palo tehdä asioita puhuttelee ja kolmannen tapaa ottaa muut ihmiset huomioon, katsot ylöspäin. 

Evasta tuli kuitenkin saman tien yksi idoleistani ja tuntui että ihan vain jakson katsomalla sain lisäpuhtia päivään ja samalla viritettyä omaa tapaa suhtautua vastoinkäymisiin vähän paremmaksi. Jos teillä on vielä jakso katsomatta, löytyy se vielä katsomosta

Nyt kuitenkin kiinnostaisi kuulla teidän idoleistanne. Keitä he ovat ja miksi? Onko idolit muuttuneet vuosien varrella?

Pictures: Julia Toivola / edit: me

Kommentit

Ite nostan kaikki ihmiset jalustalle, jotka ovat tehneet intohimostaan "työn".

On upea katsoa ihmisiä, jotka tekevät elääkseen sitä mistä aidosti nauttivat (esim urheilijat, taiteilijat, muusikot). Se ei tule helpolla ja siihen joutuu yleensä näkemään paljon vaivaa. :)

 

http://faijahommia.fi/

Elisa Lepistö

Samaa mieltä! On tosi inspiroivaa nähdä, kun joku suhtautuu työhön sellaisella palolla :)

mystery
Vision One

On myös ihmisiä keille esim kaupan kassa on unelmaduuni, ja se on musta ihan yhtä hienoa. Kunhan ihminen itse nauttii työstään, se positiivinen energia välittyy sitten muillekin :)

Emiilia (Ei varmistettu)

Idolit ovat puhuttaneet myös minua kovasti viime aikoina! Olen löytänyt itselleni idolin niinkin hassun asian parista kuin ampumahiihdosta, haha. Naisten maailmsncupin voittaja Laura Dahlmeier suorastaan lumoaa aitoudellaan ja pirteydellään:) En ole varsinaisesti kilpaurheilijaihminen itse millään tasolla, mutta vetoavaa on juuri se intohimo, omistautuminen ja toisaalta myös nöyryys, jolla hän asioita tekee. Kiitos tästä kirjoituksesta, tykkään blogistasi todella paljon!:)

Elisa Lepistö

Joo se on hassua, miten itsekin ajattelin jotenkin että idolit pitäisi olla sieltä omalta alalta tai jotenkin samanlaisia tyyppejä. Usein ne omatkin idolit on löytyneet jostain ihan eri asioiden parista! Se on ihan huikeeta :)  Ja kiitos paljon, tosi kiva kuulla!!

emiliakeijusofia

Hahah, mulla ihan sama juttu tosta jaksosta! Aloin kans saman tien jakson jälkeen lukemaan Evan kirjaa, mikä mulla oli jäänyt aikaisemmin kesken. Hehkutin kans heti poikaystävälle, miten siisti tyyppi Eva on :D nimenomaan toi aito positiivisuus ja kaikesta kiitollisuuden aiheiden löytäminen on mun henk koht ihailulistan kärjessä :)

Elisa Lepistö

Mun on pakko käydä kans lainaamassa toi kirja kirjastosta jos löytyy! Ja jotenkin se sen presenssi oli vaan niin hurmaava. Se kun selitti sitä puuteli-unta esimerkiksi :D Ihan paras ja samalla ihanan samaistuttava. 

Johannnna (Ei varmistettu)

Hei lue ehottomasti se Evan Rajoilla-kirja! Luin sen jokunen viikko sitten, ja sain todella paljon lisää energiaa ja intoa elämääni. Ja mun täytyy tsekata toi Veitolan jakso, en ees tienny et Eva on ollut viimeisimmässä :)

Ja mitä idoleihin tulee, niin mä piän varmaan sua yhenlaisena idolina! Eräänä päivänä koulussa siteerasin sun juttuja luokkakavereille, joiden mielestä kaikki oli huonosti ja asenne negatiivinen. Oon saanu näistä Mental Health Mondaysta tosi paljon irti ja uusia ajatuksia ja asenteita omaan elämääni. Kiitos siis sulle <3

Elisa Lepistö

Todellakin pakko lukea seuraavaksi! Ja suosittelen tota jaksoa, jotenkin antoi just energiaa ihan tosi paljon :) Ja voi ei, miten ihanasti sanottu!!! Ihan täällä herkistyn <3<3<3<3 Kiitos sulle!

Veeeeraa (Ei varmistettu)

Mulla on kans samanlaista, että en oo nuorempana tai oikeen vieläkään osannut nimetä idoleita mutta postausta lukiessa tuli mieleen sama kuin edellisellä kommentoijalla, että olet ainakin yksi idoli! Rakastan lukea näitä mental health mondaytä ja katsoa kuvia, sillä pukeutumistyylisi on aivan ihana! :) Tuntuu että aina itsekin viisastuu kun lukee postauksiasi :D

Elisa Lepistö

Hei en kestä, ootte ihania!!! <3 KIIITOS! <3

Susanna / Pure Connection (Ei varmistettu) http://pure-connection.blogspot.fi/

Mä taas olin odottanut juuri tuota Evan jaksoa kuumeisesti, enkä pettynyt! Oon todella pitkään ihaillut Evan elämänasennetta ja aitoa iloisuutta. Nauroin itsekin kippurassa puuteli-uni kohtaa :D Luin Evan kirjan jo vuosia sitten, suosittelen sitä todella lämpimästi &lt;3

Elisa Lepistö

Nyt on kyllä pakko hankkia se käsiini kun niin moni on kehunut! :) hahahah ja puuteli-kohtaus oli paras :D <3

oopeli (Ei varmistettu)

Mun idoli on mun oma mummo! Todellinen teräsnainen, joka on lapsuuden elänyt pula-ajan aikana, menettänyt isänsä sodassa, sairastunut rintasyöpään, menettänyt kaksi omaa lasta, saanut aivoverenvuodon, käynyt läpi avioeron, sairastunut uudestaan rintasyöpään ja tällä hetkellä kärsii kroonisista hermokivuista. Kaikesta huolimatta mummo jaksaa olla kiinnostunut kaikesta ja kaikista ja viljelee ronskia mutta rakkaudentäyteistä huumoria. Mahtava mummo. :-)

Elisa Lepistö

Sun mummo kuulostaa ihan parhaalta tyypiltä!!<3 vanhoilla ihmisillä on muutenkin yleensä niin paljon annettavaa! 

Eeta (Ei varmistettu)

Olen pitänyt Evaa positiivisena ja vahvana ihmisenä, täytyypä katsoa jakso. Ja idoleista puheen ollen, täällä on kans yks sun fani :) On tullut kokeiltua niin ruokareseptejä kuin treenejäkin, (tykkään ja toimii!!!) mutta ehdottomasti mental health monday-postauksista olen saanut voimaa ja energiaa arkeen sekä uusia ajatuksia pohdittavaksi. Joka maanantai odotan innolla, mistä aiheesta postaat. Superiso kiitos että olet ja kirjoitat&lt;3

Elisa Lepistö

Superiso kiitos sulle että olet ja luet <3 aivan ihana kuulla!! Tällaiset kommentit antaa ihan hurjan paljon tsemppiä :* 

Kommentoi