Mental Health Monday: Luonnon kanssa elämisestä

Aloin eilen miettiä, kuinka paljon enemmän täällä eletään luonnon kanssa yhteydessä. Sen sijaan, että aamulla katsoisi vaan mittarista, mitä pukisi päälle, täytyy tietää kuun vaiheet, nousu- ja laskuvedet ja swellit. Paikalliset painottavat aina, kuinka veteen täytyy mennä hyvällä fiiliksellä. He sanovat, ettei luontoa vastaan kannata lähteä taistelemaan. "Come with good energy, and the nature will play with you" he sanovat. Jos surffille lähtee naama mutrussa, ei se anna sinulle yhtään aaltoa, korkeintaan pesukonekäsittelyn. Ja vaikka tämä saattaa kuulostaa huuhaalta, on se niin totta.

Tuntuu, että oma luontosuhde aina syvenee tällaisissa paikoissa. Hävettävän eristyksissä sitä loppujen lopuksi elää luonnosta kotona, vaikka se lähellä sydäntä onkin. Täällä oppii kunnioittamaan merta ja sen voimakkuutta, mutta samalla myös luottamaan siihen. Tulee syötyä prosessoimatonta kasvisruokaa ja tuoreita hedelmiä päivittäin. Nesteytyksen saa puolestaan kookoksesta tai tuorepuristetuista mehuista. Suolavesi ja hiekka kuorivat ihon ihanan pehmoiseksi ja hiuksetkin näyttävät paremmilta kuin kalliilla aineilla niitä pestessä. 

Olen miettinyt muutenkin lähiaikoina paljon energioita ja kaikkea, mitä emme voi silmin havaita, mutta emme myöskään todistaa vääräksi. Jos kerran olemme kaikki samasta aineksesta lähtöisin koko universumin kanssa, on vähän outokin ajatus, että emme voisi olla yhteydessä muihin ihmisiin ja esimerkiksi luontoon jollain selittämättömillä tavalla. Uskon, että ajatuksillamme on vaikutusvaltaa myös omaa pääkoppaa pidemmälle.

Oppaat sanovat myös aina, että paras surffaaja on se, kenellä on hauskinta vedessä. Ja tämä pätee myös kaikkeen muuhunkin. Jos elämään suhtautuu uteliaasti, osaa nauraa epäonnistumisille ja tekee inhottavammatkin asiat hymy huulilla, saa varmasti enemmän myös takaisin. 

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

annam_
anna k.

Olipas ihana postaus! Totta on, että me kaikki koostumme energiasta. Olen samaa mieltä siitä, että voimme kokea selittämätöntä yhteyttä luonnon ja muiden ihmisten kanssa.

Elisa Lepistö

Kiitos! Kiva kun luit :) 

Annika Miettinen

Ihana viikonaloitusteksti ja niiiin totta! <3

viuksi (Ei varmistettu)

Elisa &lt;3

Hertta-Viola

Hyvä kirjoitus. Olen koittanut muuttaa ajatusmaailmaani juuri tuohon suuntaan ja elää uteliaisuudella ja kokeilla uusia asioita. Kerätä kokemuksia!
Luonnosta saa hyvää energiaa.
Energista viikkoa sinulle :)

Elisa Lepistö

Niin saa, ihan mielettömän paljon! Kiitos samoin! :)

ansquliiii (Ei varmistettu)

Juu hei luontoyhteydestä on tullut yks tärkeimmistä asioista mulle. Käyn metsässä noin kerran viikkoon, jos vaan ehdin. Siis ihan kunnolla, en vaan lenkkipoluilla vaan lähen kuljeksimaan, istuun, makoileen puiden alle :D hassua, mutta on tehny ihan uskomattomia asoita mielelle ja keholle.

Elisa Lepistö

Ooh, ihan varmasti tekee ihmeitä! Onhan siitä kaikkia tutkimuksiakin <3 mahtavaa!

sannimari (Ei varmistettu)

Moikka! Ihana postaus, luonnosta todellakin saa energiaa! Haluisin vielä kysellä mistä sun ihana keltainen t-paita on?:)

Elisa Lepistö

Kiitos! Se on lainattu Saralta, kuulemma Gina tricot'sta!:)

Kommentoi