Mikä tekee ihmisestä kauniin?

Olen pohtinut viehettävyyttä tänä kesänä paljon, ja sitä mikä tekee ihmisestä mielestäni kauniin. Usein käy myös niin, että kuvan perusteella joku saattaa näyttää todella viehättävältä, mutta kuitenkaan kasvotusten jokin tekee tästä henkilöstä epäviehättävän silmissäni. Loppujen lopuksi kauneudella on hyvin vähän tekemistä ulkonäön kanssa. Asiat, jotka tekevät mielestäni ihmisestä viehättävän ovat:

  1. Aito kiinnostus muita ihmisiä kohtaan. Jos jokainen keskustelu täytyy kääntää omaan napaan, tulee tyypistä helposti melko egosentrinen kuva. Sellaiset henkilöt, jotka kysyvät, kuuntelevat ja haluavat kuulla muiden tarinoita, ovat yleensä todella mielenkiintoisia. 
  2. Ystävällisyys. Esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa on helppo hymyillä, kiittää ja puhutella kauniisti työntekijää. Jotkut tuntuvat olevan hiukan röyhkeitä automaattisesti, mikä tekee henkilöstä mielestäni aina vähän epämiellyttävämmän.
  3. Sisäiseen kauneuteen keskittyminen myös muissa. Ihmiset, jotka näkevät muissa hyvää ja tuovat näitä piirteitä myös esille, näyttäytyvät itse myös paremmassa valossa. Rumimmaksi tekee toisten ihmisten ulkonäön arvostelu. 
  4. Hymyily! Hymy tarttuu, ja saa aina kantajansa näyttämään vähän kauniimmalta. Se tekee ihmisestä myös helpommin lähestyttävän.
  5. Ennakkoluulottomuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Usein pidämme viehättävinä sellaisia henkilöitä, joiden seurassa on hyvä ja helppo olla. Kaikki kohdat oikeastaan liittyvät siihen, mutta varsinkin tämä. Kun voi olla juuri sellainen kuin on, ja kokee että sinut hyväksytään sellaisena, on toinen ihminenkin helppo hyväksyä sellaisenaan. 
  6. Huumorintaju. Kauniimmat ihmiset ovat sellaisia, jotka eivät ota itseään liian vakavasti vaan osaavat nauraa itselleen. Se viestii myös hyvästä itseluottamuksesta, joka lisää viehättävyyttä myös. 
  7. Itsevarmuus. Liittyen hiukan edelliseen kohtaan, sellaiset ihmiset jotka tietävät oman arvonsa, eivät tarvitse todisteluita omalle upeudelleen. 

Mitkä asiat teidän mielestänne tekevät ihmisestä kauniin?

 

Kommentit

Kriselda
Kriselda

Mäkin oon miettiny tätä paljon! Hyviä pointseja! Ja jännä huomata, miten ihmisten ulkonäkö muuttuu, mitä paremmin johonkin tutustuu. Joko parempaan tai huonompaan päin. Persoona vaikuttaa niin paljon siihen, millaisina näemme/koemme muut ihmiset. 

 

Elisa Lepistö

Niinpä! Ja sitten ne ketkä tuntee hyvin, ei oikein tiedä edes miltä ne näyttää, sillä se ei ole enää mitenkään relevanttia. Ne on kauniita aina, koska niitä kattoo jotenkin ihan eri tavalla <3

laura sofia (Ei varmistettu) http://laurasofiarantanen.blogspot.com

Tuo on täysin totta, että harvoin kauneudella loppujen lopuksi paljoakaan tekemistä ulkonäön kanssa. Mielestäni ihmiset, jotka osaavat iloita muiden puolesta ja kannustaa muita, ovat kauniita. Tuntuu että jotkut henkilöt eivät "uskalla" tuoda esiin muiden hyviä puolia, koska pelkäävät jäävänsä itse heidän varjoonsa. Muiden lyttääminen oman paremmuuden korostamiseksi on mielestäni todella "rumentava" ja luotaantyöntävä piirre.

Elisa Lepistö

Siis juuurikin noin!! Sellainen ihminen, joka kehuu muita, näyttää yleensä itsekin vähän viehättävämmältä <3

Pauliiina (Ei varmistettu)

Tän postauksen luettuani mulle tuli vaan pakottava tarve sanoa, että sä Elisa vaikutat älyttömän viisaalta ja ihanalta ihmiseltä! Ja bonarina vielä ulkoinen kauneus &lt;3 ihanaa loppukesää!

Elisa Lepistö

Voi ei mikä ihana kommentti <3 menin ihan sanattomaksi, kiiiiitos! Ihanaa kesää myös sulle!

HannaKoo
Hanna Koo

Ihan totta kaikki tuo, mitä kirjoitit. Lisäisin listan perään vielä intohimon. Siis sellaisen aidon mielenkiinnon ja rakkauden jotain asiaa kohtaan. Ihailen ihan valtavasti ihmisiä, joilla on joku oma juttu, jolle "omistautuvat". Se voi olla ihan mikä vain, vaikka työ tai harrastus tai mikä vain taito, jota käyttävät tekemään elämästä ihanampaa.

Minulla oli joskus naispuolinen työkaveri, joka eli ja hengitti kehonrakennusta (käytänköhän nyt oikeaa termiä asiasta, en tiedä). Hän ei ollut millään lailla klassisen kaunis, sillä lailla Barbie-nukkemaisella tavalla, eikä maskuliininen, yltiölihaksikas naisvartalo ole koskaan varsinaisesti miellyttänyt silmääni. Kuitenkin se tapa, jolla tämä nuori nainen omistautui asialle, oli päättäväinen, asetti tavoitteita ja teki kaikkensa tavoittaakseensa ne teki hänestä minusta ihan hurjan kauniin.

Näissä eläinsuojelupiireissä olen törmännyt myös ihan uskomattomiin ihmisiin; työttömään kahden lapsen yksinhuoltajaäitiin, joka toipuu masennuksesta, mutta rakastaa eläimiä ja avaa ovensa kodittomille kissoille ja koirille, etsii niille kodit ja opettaa lapsensa arvostamaan ja rakastamaan ihan kaikkia eläimiä. Sitä ei voi kuin ihailla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanasti kirjoitettu! Nykyään valitettavasti keskitytään omaan napaan ja omaan ulkonäköön enemmän, ja tällaiset yksinkertaisuudet unohtuvat. Kiitos kiitos KIITOS tärkeästä kirjoituksesta! :)

Kommentoi