MITEN OPETELLA KIITOLLISUUTTA?

Kirjoitin hyvästä elämästä ja siitä, mitä se minulle merkitsee. Sain toiveen, jossa pyydettiin neuvoja kiitollisuuden harjoitteluun. Miten opetella olemaan kiitollinen arkisista asioista? Innostua lapsenomaisesti ensilumesta tai yhdestä jäätelöstä? Mieleeni tuli eräs lainaus, joka on jäänyt vahvasti mieleeni. Muistelen sitä aina, kun tuntuu olevan vaikeaa olla kiitollinen. 

"Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on - ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. " - Frances Rodman

Tämä oikeastaan aika kamalakin ajatusleikki auttaa oppimaan arvostamaan monia asioita. Mitä jos menettäisit lähipiirisi, kotisi (katon pään päältä, kylmältä suojaavat seinät, sängyn missä nukkua, suihkun missä peseytyä, keittiön jossa tehdä ruokaa), terveytesi, sosiaaliturvasi, yöunesi, ravintosi, oikeutesi opiskeluun, turvallisuuden tunteesi, vapautesi... lista on loputon. Ja sitten saisit kaikki nämä välillä itsestäänselvyytenä pitämämme asiat takaisin. Osaisit varmasti arvostaa niitä ihan hurjan paljon. 

Kuinka hienolta hiukan harmaakin päivä näyttää, jos kuvittelit elämää ilman näkökykyä. Kuinka ihanasti talvitakki lämmittää viiman keskellä, jos kuvittelit menettäneesi kaikki vaatteesi ja tavarasi. Kuinka ihanalta rakaasi ääni kuulostaa riidankin aikana, jos mietit elämääsi ilman häntä. 

Yhdessä lukemassani dekkarissa oli juuri tilanne, jossa perheen lapsi oli kadonnut. Hänen äitinsä pohti, että hän antaisi kaiken mitä omistaa, kunhan vain saisi lapsensa takaisin. Hän ei tarvitsisi mitään muuta kuin poikansa takaisin, ollakseen täydellisen onnellinen.  Kaikki kirjan alussa olevat "ongelmat" joita hänellä oli, tuntuivat kovin merkityksettömiltä yhtäkkiä.

Pyrin aina kehoittamaan teitä lukijoita olemaan kiitollinen. Se on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Koen itse tuntevani usein kiitollisuutta erilaisia asioita kohtaan, mutta vasta tätä lainausta pohtiessani tajuan kuinka paljon minulla oikeasti on. On niin paljon mielekkäämpää keskittyä niihin kaikkiin ihaniin asioihin, mitä elämäänsä on saanut kuin jatkuvasti ajatella kaikkea mitä ei vielä ole saavuttanut. 

Jos tuntuu vaikealta löytää niitä kiitollisuuden aiheita, mieti tuota lainausta.

Kommentit

pia (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! :)

H (Ei varmistettu)

Olipas herättävä lainaus! Kiitollisuus on tosiaan yksi onnelisen elämän perusasioista mikä valitettavan usein unohtuu.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Ja joo tosiaan välillä sitä ihan havahtuu siihen, kuinka paljon hyviä juttuja elämässä onkaan.

JULIA Toivola (Ei varmistettu)

Kaikki sanat tässä postauksessa kyllä osui ja upposi, ihana teksti :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Julia! :)

lukija (Ei varmistettu)

vau!

Elisa (Ei varmistettu)

:)

janina (Ei varmistettu)

Hei!
Pohdiskelevat postauksesi ovat kyllä ehdottomasti suosikkejani! Voisitko kirjoittaa siitä, miten pääsit yli syömishäiriöstäsi (mikä auttoi/motivoi) ja mikä sai aikaan muutoksen? Jäin myös miettimään, että mikäköhän oki dekkarin nimi jonka postauksessa mainitsit?
Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle! Olet kyllä ainutlaatuisen tuntuinen ihminen!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos Janina! :) Se taisi olla Lars Keplerin Hypnotisoija. Luen niin paljon kirjoja että välillä tarinat sekoittuvat toisiinsa. :D

Ipe (Ei varmistettu)

Ihana.
Tulee aika onnesta pakahtuva fiilis. Kääk! Vaikea uskoa, ettei tähän nyt sisälly jotain jekkua kun on niin paljon vain annettu hyvää :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kommentti :D !

Miss T (Ei varmistettu)

WORD.

Emma (Ei varmistettu)

Ja silloin kun ajatusleikki ei toimi, elämä puuttuu joskus peliin. Kadotin viime viikolla avaimeni, enkä päässyt asuntooni muutamaan päivään. Siitä lähtien kun avaimet löytyivät, olenkin sitten ollut superonnellinen omasta kämpästäni! :)

MINNASOMERO (Ei varmistettu)

Ihana postaus! :)

Kommentoi