Muotinäytös kierrätysvaatteista

Kaupallinen yhteistyö: Tori.fi

Kävin taannoin läpi vaatekaappiani ja tulin siihen lopputulokseen, että suurin osa rakkaimmista vaatteistani on kierrätettyjä. Joko jonkun vanhoja, sukupolvelta toiselle siirtyneitä, kirppisbongauksia tai vintage-löytöjä. Yleensä myös aina, jos ihastun jonkun muun päällä johonkin tiettyyn vaatteeseen tai asusteeseen, kuulen sen usein olevan kirppikseltä. Olen aiemminkin neuvonut ostamaan vanhoja vaatteita, ihan jo ekologisuuden takia, mutta myös siksi että silloin tulee vähemmän hairahdettua kertakäyttöisiin hetken villityksiin.

Trendejä voi toki seurata ja hyödyntää omassa aarteenmetsästyksessä. Mietin kuitenkin itse aina ennen ostoa, onko tämä pitkäikäinen trendikkyydestään huolimatta? Itsekin suuntasin kirpputorille tänä keväänä kun etsin ylisuurta bleiseriä. Lopulta 3 euron beige miesten puvun takki osottautui todella monikäyttöiseksi, sillä se sattui olemaan poikaystäväni kokoa ja hän lainasi sitä heti eräisiin juhliin. Laadukkaan takin voi varmasti myydä myös eteenpäin jonain päivänä, jos se ei enää palvele omassa vaatekaapissa.

On tärkeää miettiä, millaisilla pienillä teoilla voimme yksilötasolla pienentää hiilidioksidipäästöjä. Ilmastoahdistus tuntuu usein lamaannuttavalta ja päätökset kovin ehdottomilta. Täytyisi luopua kaikesta mukavasta, kuten lihansyönnistä, matkustelusta ja vaatteiden ostamisesta. Mielekkäämpi tapa on kuitenkin miettiä, voisiko niitä omia intohimon kohteita toteuttaa jotenkin kestävämmällä tavalla? Matkustaa junalla, syödä harvemmin laadukkaampaa lihaa ja toteuttaa luovuuttaan pukeutumisen suhteen kierrätetyillä vaatteilla. Omalla kohdallani tämä ei tunnu edes miltään myönnytykseltä, sillä ennen ilmastoahdistustakin kirppiskierrokset olivat lempipuuhaani.

Tori.fi täytti 10 vuotta ja piti sen kunniaksi muotinäytöksen, jossa kaikki vaatteet oli kierrätettyjä. Maryam Razavi stailasi näytöksen, jonka teemana oli juurikin tämän hetken trendit. Oman tyylin ei siis tarvitse olla mitenkään erityisen vintage-henkinen tai boheemi, voidakseen nauttia kirppisostoksista. Maryam oli metsästänyt kaikki vaatteet ja asusteet Torin laajasta tarjonnasta.

Viime vuoden aikana torissa myytiin yli 800 tonnin painosta vaatteita. Suuri osa näistäkin olisi muuten saattanut päätyä jätteeksi.  Malleina oli ammattimallien lisäksi myös Torin käyttäjiä. Näytöksen juonsi iki-ihana Lenita Airisto. Hän kertoi myös jokaisen vaatteen kohdalla siitä maksetun hinnan, joka oli hauska lisä näytökseen. Itselleni nimittäin ne halvat hinnat ovat ehdottomasti yksi osa tätä kirppistavaran viehätystä. Vaikka oma taloudelinen tilanne sallisi kalliimmankin hinnan maksamisen, tulee siitä silti jotenkin parempi fiilis kun onnistuu löytämään jonkun aarteen pienellä summalla.

Omat lempparilookit ovat ehdottomasti tuo ylisuuri bleiseri pyöräilyshortseilla, sekä pitkä klassinen nahkatakki. Tämän tyyppistä projektia olisi hauska päästä itsekin joskus stailaamaan!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *