MUST SEE PLACES IN NEW YORK

Viimeistä viikkoa asustelen täällä New Yorkissa, ja täytyy kyllä sanoa että kolme kuukautta meni huisin paljon nopeammin kuin olisin koskaan osannut odottaa. Juurihan me vasta kurvasimme taksilla tähän asuntomme eteen hiukan jännityneinä siitä, millainen loukko oven takaa paljastuu. Onneksemme jännitys oli turha, ja tämä ihana kotimme on palvellut meitä paremmin kuin hyvin. Olen äärimmäisen kiitollinen koko syksystä ja kaikista kokemuksista, joita New York antoi ja hiukan surumielisenä jatkan matkaa uusiin seikkailuihin. 

Viime viikonloppuna Metissä haahuillessamme törmäsimme poikaystäväni kaveriin, joka on täällä reissussa. Hän kysyi, mitkä olisivat meidän mielestämme sellaisia ”pakollisia” juttuja, mitä täällä täytyy tehdä. Kysymys jätti meidät kummatkin vähän hiljaiseksi. Täällä tuntuu olevan niiiin paljon kaikkea mahtavaa, että on todella vaikea nimetä mitään yhtä asiaa. Olen keräillyt teille kuitenkin listoja sellaisista asioista, joita suosittelen tekemään täällä lomaillessa. 

Teen ihan omat postaukseni vielä Vintage-shoppailusta, tavallisesta shoppailusta, ravintoloista sekä baareista. Tässä kuitenkin ne, jotka eivät sopineet mihinkään noista kategorioista. 

Nämä eivät ole nyt missään järjestyksessä. Jos tulisin nyt ensimmäistä kertaa New Yorkiin, ja minulla olisi vaikka viikko aikaa, tekisin ainakin seuraavat asiat. 

Sovimme ensimmäisellä Nycin reissullamme, että joka kerta ollessamme kaupungissa, käymme Stand up Comedy Cellar- nimisessä paikassa. Liput voi varata netistä etukäteen, ja mikäli ilta on loppuunmyyty, paikan päältä voi saada vielä peruutuspaikkoja, jos menee hyvissä ajoin jonottamaan. Olemme olleet todella monta kertaa siellä, ja joka kerralla on ollut ihan mielettömän hauskoja koomikkoja. Viime kerralla Amy Schumer tuli vetämään sinne yllätyskeikan kesken kaiken ja yhdellä toisella kerralla siellä oli Chris Rock. 

Paras näköala on mielestäni Top Of The Rockista. Sinne on huomattavasti helpompi päästä, kuin Empire State Buildingiin, mistä toki myös on kauniit maisemat. Liput kannattaa  ostaa etukäteen, sillä silloin voit valita kellonajan, milloin haluat mennä ylös. Suosittelen menemään vähintään puoli tuntia ennen auringonlaskua, niin pääsee näkemään sen kunnolla. 

Brooklyn Bridge on kävelemisen arvoinen, kunhan ei ole liian kylmä ilma. Se alkaa Financial Districtiltä ja paikalle pääsee useammalla metrolla. Jos on hyvä ilma, ajoita kävely iltapäivään. Brooklynin puolella voit mennä rantaan ihailemaan Manhattanin siluettia ja laskevaa aurinkoa. 

Suosittelen ehdottomasti menemään jonain iltana katsomaan Broadway-esitystä. Alennushintaisia lippuja saa samana päivänä ostettua joko Times Squarelta, tai jos haluaa välttää väenpaljouden, Financial Districtiltä TKTS-nimisestä paikasta. Nykyään on myös puhelimeen ladattava sovellus Today TIX, jota kautta voi todella kätevästi hankkia liput muutamaa päivää etukäteenkin. Olemme itse käyttäneet tätä pari kertaa, ja hyvin on toiminut. 

Williamsburg ja Bushwick ovat kummatkin kivoja ja keskenään hyvin erilaisia alueita Brooklynin puolella. Bushwick on täynnä mahtavaa katutaidetta ja siellä on muutamia edullisia vintagekauppoja. Williamsburg taas on sympaattinen alue, jossa on pieniä putiikkeja, divareita, kahviloita ja kirppareita. Muutenkin vibat ovat todella erilaiset Manhattaniin verrattuna. 

Terra Blues on ihan mahtava blues paikka, jossa on yleensä kaksi keikkaa joka ilta. Jos menee katsomaan aiempaa keikkaa, voi samalla hinnalla jäädä myös toiseen. Lipun hinta on 10-15 dollaria, mutta se on todellakin sen arvoinen. Todella intiimi paikka, jossa valaistuksena on vain kynttilät jokaisessa pöydässä. Kun ilmat alkavat kylmenemään kaupungissa, tämä paikka oikein kutsuu syleilyynsä. 

Central Park on tottakai käymisen arvoinen. Suosittelen menemään puiston eteläpäästä sisään, ja kävelemään Strawberry Fieldsin kautta The Boathouse ravintolalle, josta voi vuokrata veneitä soutamiseen. Puiston itäpuolelta löytyy Metropolitan Museum Of Art, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa, mikäli on lainkaan taiteen ystävä. Ja kuten aiemminkin olen kertonut, voit maksaa sisäänpääsystä, mitä itse haluat. 

Yhtenä päivänä kannattaa ainakin käydä Meatpacking districtillä ja West Villagessa, jossa on vain mukava haahuilla ympäriinsä ja katsella kauniita rakennuksia ja putiikkeja. Meatpackingilta löytyy myös junaraiteille rakennettu High Line Park, ja Chelsea Market, joka myy kaikkea ruoasta paikallisten suunnittelijoiden ja taiteilijoiden töihin. 

Seuraavaksi luvassa ravintolavinkkejä! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *