Muutaman ainesosan arkiruoka

Nyt muutamana päivänä olen törmännyt sellaiseen kummalliseen harhaluuloon, että minä olisin erityisen hyvä kokki. Kuulemma se, että jaan usein reseptejä, kielii siitä. Olen mielessäni ollut hiukan huvittunut tästä, sillä en todellakaan ole mikään hyvä kokki, vaikka ruokaa rakastankin. Ennemminkin koen olevani sellainen arkisten ja helppojen reseptien kehittäjä. Minulla ei ole juuri koskaan kärsivällisyyttä tehdä ruokaa, jonka valmistamiseen menisi yli puoli tuntia. 

Sen takia rakastan reseptejä, jotka pitävät sisällään vain muutaman ainesosan. Ennen vakioreseptini oli pastakastike, johon tuli tonnikalaa, tomaattipyrettä ja kermaviiliä, kaikkia yksi purkki. Nykyään en enää viitsi ostaa niin usein tonnikalaa, joten tälle on täytynyt keksiä korvaajia. Jaoimme omia nopeita arkiruokia tässä illalliskeskusteluissa ja melko monilla oli erilaisia nuudelireseptejä. Myös Veitolan kirjassa esitelty kolmen p:n pasta (parsakaalia, pestoa ja pastaa) oli kovassa käytössä. 

Oma vakioni on Kiran minulle aikoinaan esittelemä yhdistelmä, johon tulee kanaa, riisiä, kaapista löytyviä kasviksia (voi olla oikeastaan mitä tahansa) ja lusikallinen Dijon-sinappia. Kuulostaa todella oudolta, mutta on todella hyvää. Parasta tässä on se, että kasviksia vaihtamalla saa hyvin variaatiota ja sinapin kun kerran ostaa, kestää se pitkään. Ajattelin nyt esitellä sen myös täällä.

Tällä kertaa tein Jasminriisiä ja niiden keittyessä laitoin kanat pannulle. Rouhin sekaan hiukan merisuola & yritit mausteseosta, sekä Roasted Garlic- valkosipulimaustetta. Pilkoin parsakaalin ihan pieneksi silpuksi ja lisäsin pannulle kun kanat olivat valmiita. Päälle leikkasin vielä paprikaa, jota en laittanut pannulle lainkaan vaihtelun vuoksi. Sitten vain kaikki ainekset sekaisin ja mukaan teelusikallinen Dijon-sinappia. Joskus laitan enemmänkin, mutta koska maku on hvyin vahva, kannattaa sitä lisäillä asteittain. 

Mikään kovin kaunis ruokahan tämä ei ole, mutta arjessa sillä ei mielestäni ole mitään väliä. Onko teillä jotain tällaisia vakkareita, joihin tulee vain muutama ainesosa? Jakakaa ihmemessä reseptejä kommenttiboksin puolella! <3 

Kommentit

vegan and wild

Moi! Haha mun yllä leijuu sama harhaluulo, tai siis rakastan laittaa ruokaa mutta arkena sen on valmistuttava nopeasti, tyyliin pilko & paahda & kokoa :D 

Suosikki sörsselini ovat:

- pastaa

- aurinkokuivattuja tomaatteja

- papuja (rakastan valkopapuja mut mitkä tahansa käy)

- kirsikkatomaatteja

- lehtikaalia/pinaattia

- suolaa & pippuria

sekä 

- bataattisiivut ja lehtikaali paahdettuna uunissa (pyörittele oliiviöjyssä, suolassa, pippurissa ja valkosipulissa)

- edamame papuja

- auringonkukansiemeniä

Ja tadaa, nälkäkuolema arki-iltana treenien jälkeen on selätetty :D

Elisa Lepistö

Sörsselit on parhaita! Kiitos jakamisesta, nää menee ehdottomasti kokeiluun! :D

NoonaMaria (Ei varmistettu)

Meiän talouden vakkari on pestokana :)
kanafilee
pestoa päälle
tomaattiviipale x 2
juustoraaste
uuniin, done!

Elisa Lepistö

Okei ihanan simppeli mutta niin hyvän kuuloinen!!! Menee testiiin :) Kiitos!

pamikyltsi
pamikyltsi

Hitsit pitää laittaa tämä testiin, en ole edes tullut ajatelleeksi että dijon-sinapin pistäisi sekaan. Rakastan sörsseleitä, ravintolat on ainoa paikka jossa en kehtaa laittaa ruokaa sekaisin, kotona sekoitan kaiken keskenään ja syön kulhosta.

Mun ihan ehdoton vakkari on niinkin helppo kuin riisiä, herkkusieniä, hunajamarinoitua kanaa, tilkka kaurakermaa/kermaa/creme fraichea, mitä nyt jääkaapissa on ja kaikki sekaisin. Välillä myös pakkasesta heitän soijapapu-pussin sekaan.

Elisa Lepistö

Ah, ihanan yksinkertaisen mutta herkullisen kuuloinen setti! :)

Minnapa (Ei varmistettu)

Mä syön paljon wokkeja, pannulle menee milloin mitäkin, mutta yksi on ja pysyy: tän postauksen kastike https://www.seasonsandsuppers.ca/15-minute-spicy-udon-vegetable-stir-fry/ toi on just hyvä ja maustaa wokin ku wokin mukavasti, suosittelen nappaamaan ton kastikereseptin talteen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.