NEW YORK TIPS: DRINKSUTTELU

New York on mielestäni yksi parhaista paikoista käydä ulkona. Joka ilta on jossain hyvät bileet ja valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun. 

Paul’s Cocktail Lounge, Tribeca: Todella tyylikäs ja erilainen cocktailbaari, joka on hiukan piilossa Roxy-hotellin alakerrassa. Drinkit ovat käsittämättömän hyviä, ja kaikki on viimeisen päälle mietitty aina sisustuksesta tarjoilijoiden asuihin. 

Jimmy at the James, Soho: Kattoterassibaari James hotellin ylimmässä kerroksessa. Ulkona on uima-allas ja terassialue lämpimimmille säille, mutta sisäosakin on vaikuttava suurine ikkunoineen. Viimeinen vessa on samanlainen kuin Helsingin tornissa, eli koko Manhattan avautuu vieressä. Baari aukeaa vasta viideltä, joten talviaikaan ei ehdi ihailemaan auringonlaskua. 

Gansevoort Meatpacking, Meatpacking district: Toinen kattoterassibaari, joka on myös päivisin auki. Ei mielestäni yhtä kiva, kuin Jimmy, mutta sopii esimerkiksi kahvitteluun tai levähdyshetkeksi keskellä ostoskierrosta.

 


PDT, East Village: Todella pieni salakapakka ”Please don’t tell”, johon kuljetaan hodaripaikan läpi. Kun saavut hodaripaikkaan, vasemmalla puolella on puhelinkoppi. Mene sisään puhelinkoppiin, nosta luuri ja paina numero 1. Seinä avautuu ja tarjoilija hoitaa teille pöydän. Koska paikka on pieni ja usein täynnä, voi yrittää varata pöytää soittamalla samana päivänä klo 15 numeroon, joka nettisivuilta löytyy. 

151, Alphabet City (151 Avenue C): Tämäkin on salakapakka, ja varmasti vaikein löytää. Paikka näyttää ihan tavalliselta asuintalolta. Kun etuovesta astuu sisään, löytyy ylhäältä seinästä pieni ovikello, jossa lukee ”are you sure?”. Sitä soittamalla aukeaa portti, jonka jälkeen pääset kävelemään yläkertaan, josta baari löytyy. 

Apotheke, Chinatown: Yksi tyylikkäimmistä drinkkibaareista, joita tiedän. Tämä on myös salakapakka, ja löytyy Chinatownista. Drinkit ovat älyttömän hyviä ja paikka on todella hienosti sisustettu jokaista pientä yksityiskohtaa myöten. 

Death & Co, East Village: Tämä on ihan lähellä PDT:tä, joten jos siellä on täyttä, suosittelen menemään tänne. Tässäkin pitää tietää baarin paikka, sillä edessä on vain umpinaiset ovet ja poke. Tunnelma on ihana, paikka on hämärä ja valaistu kynttilänvaloilla. Cocktailit ovat myös todella herkullisia, mutta sisältävät myös hurjan paljon alkoholia. Täällä ei kannata välttämättä kumota useampaa juomaa. 

The Mulberry Project: Litlle Italy: Tyylikäs salakapakka kävelymatkan päässä Sohosta. Rappuset vievät katutasosta alakertaan, ja paikan tunnistaa taas edessä seisovasta pokesta. Kesäisin takapihalla on kaunis patio, mikä ei varmaan enää tosin ole auki. 

Night Of Joy, Williamsburg: Ihan mahtava paikka Brooklynin puolelta. Kun astuu sisään baariin, tuntuu kuin aikamatkustaisi johonkin 70-luvun rokkipiireihin. Musiikki on hyvää, eikä liian kovalla, ilmassa tuoksuu suitsukkeilta ja baarimikot ovat asiaankuuluvan cooleja ja boheemeja. Plussaa myös edullisista hinnoista.

Yksi asia, mitä rakastan Nycissä, on livemusiikin määrä. Meidän korttelissa on jo monta paikkaa, joissa on joka ilta useampia keikkoja. 
Piano’s, LES: Tämä paikka on suoraan kotiamme vastapäätä ja siellä tuli käytyä useamman kerran. Monesti ilta päättyi myös tänne, sillä siellä oli varmasti hyvä ja mutkaton tunnelma. Yläkerrassa on ilmaisia keikkoja joka ilta ja alakerran suurempaan saliin on 10 dollarin cover charge. Musiikki vaihteli todella laajasti kokeellisesta konemusiikista akustisiin kitarakappaleisiin. 

Rockwood Music Hall, LES: Täälläkin tuli istuttua useampana iltana, sillä joka päivä on monta keikkaa samaan aikaan meneillään. Baareja on periaatteessa 3 eri, joista kahteen ensimmäiseen ei maksa mitään sisään. Kolmas on hiukan isompi, ja siellä on tanssilattiakin. Todella hyviä keikkoja ja kiva paikka mennä vaikka yhdelle punaviinilasilliselle. 

Baby’s all right, Williamsburg: Tätä paikkaa voisi verrata ehkä Tavastiaan, sillä meininki riippuu todella paljon illasta ja siitä, kuka on esiintymässä. Joskus siellä saattaa olla indie rockbändi, toisinaan cover-bändi tai drake-ilta, jossa soitetaan vain draken kappaleita. Alakerrassa on elektronisemman musiikin meininekjä. Täällä tarjotaan myös ruokaa, joka on todella hyvää, joten illan voi aloittaa aikaisemmin dinnerillä. 

Näiden lisäksi löytyy paljon muitakin keikkapaikkoja, jazz-klubeja ja salsa-baareja.  Meatpackingiltä löytyvät klubit, jotka eivät kuitenkaan mielestäni ole parasta yöelämää Nycissä. Jos kuitenkin haluaa kunnon disko-illan, voi suunnata sinne esimerkiksi Griffithiin tai 1Oakiin.  Rennompaan disko-meininkiin pääsee east villagessa esimerkiksi Blind BarberissaNo Malice Palacessa tai Elvis Guest Housessa. Blind barberiin pääsee kulkemalla kampaamon läpi, ja takaa aukeaa ovi klubille. Paras uloslähtöpäivä ei ole viikonloppuisin, sillä silloin kaupunki on täynnä ulkopaikkakuntalaisia ja baareissa on todella ahdasta. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *