OLE ÄÄNI, ÄLÄ KAIKU

Mietin usein sitä, mikä erottaa menestyjät muista ihmisistä? Miksi jotkut onnistuvat helpommin kuin muut? Menestymiseen tarvitaan tietysti monia asioita: muun muassa älykkyyttä, visiota, sinnikkyyttä, päättäväisyyttä, joistain muista asioista luopumista, priorisoimista ja itseen uskomista. Kuitenkin yksi asia, minkä puuttuminen vesittää kaikki nämä edellä mainitut kohdat on rohkeus. Mitä suurempi unelma, mitä hullumpi idea, mitä enemmän epäilijöitä, sitä enemmän kaivataan rohkeutta. 

Monet ovat varmasti kuulleet fraasin "rohkeus on sitä, että pelkäät kuollaksesi mutta nouset silti satulaan". Tai modernimpi Cheekin versio "rohkeus ei oo sitä ettei pelota, vaan et uskaltaa hyppää vaik ei tiedä selviikö elossa". Ja niinhän se on. Meillä kaikilla on ihan varmasti jotain pelkoja. Jollekulle pelkoa aiheuttavat kuolema, lentäminen tai korkeat paikat. Toiselle pelot ovat arkisempia, kuten sosiaaliset tilanteet, naurunalaiseksi joutuminen, epäonnistumisen mahdollisuus tai muiden ihmisten mielipiteet. Kuitenkin keskittymällä siihen pelkoon, vesität kaikki mahdollisuutesi onnistua. 

Saku Tuominen on sitä mieltä, että ihminen tarvitsee vain 20 sekuntia rohkeutta, jotta elämä voi yhtäkkiä näyttää ihan erilaiselta. Jos sinulla on haave, jonka toteuttamista olet lykännyt pelon takia, mieti että tarvitset vain pienen hetken rohkeutta ja sen jälkeen tuntuu paremmalta. Tartu puhelimeen, kirjoita sähköposti, varaa lennot, pyydä puhelinnumeroa, avaa keskustelu, mitä tahansa unelmasi toteutuminen vaatii, ota se ensimmäinen askel. Sen jälkeen voit taas hengähtää ja olla ylpeä itsestäsi. Olet taas himpun verran lähempänä unelmaasi. Miettikää, jos joka ikinen päivä tekisi jonkin asian, mikä hiukan pelottaa. Veikkaan että jo kuukaudessa pääsisi jo melko pitkälle. 

Jos sinulla on idea, visio, unelma, sano se ääneen. Ole rehellinen itsellesi siitä mitä haluat ja pidä siitä kiinni muiden mielipiteistä huolimatta. Uskalla olla erimieltä kuin muut, äläkä anna yleisen mielipiteen jyrätä omiasi. He jotka sinua arvostelevat, ovat yleensä niitä jotka eivät itse uskalla seurata omia unelmiaan tai pelkäävät erottua joukosta. Niinkuin jo otsikossa sanoin: "Ole ääni, älä kaiku!".

 

Kommentit

Isa (Ei varmistettu)

Aivan mieletön postaus!! Sain älyttömän hyvän ja rohkean fiiliksen tämän luettuani! Otin kuvat tästä postauksesta puhelimeeni, jotta huonolla ja pelokkaalla hetkellä voin lukea tämän uudestaan ja saada taas usko itseeni. Kiitos tästä!<3

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Kiitos kovasti :)

Fanni (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus. <3 Olen pyöritellyt samoja ajatuksia päässäni jo jonkin aikaa ja komppaan tätä tekstiä täysin.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :)

Kriselda (Ei varmistettu)

Ihana Elisa, näitä postauksia olen kaivannut :) kiitos <3

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Kriselda! :)

Milla (Ei varmistettu)

Tämä oli aivan järisyttävän mahtava postaus, Elisa. Kiitos. Ja mukavaa joulun odotusta!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia! Kiva kun pidit! Ihanaa joulun odotusta myös sulle:)

Julie (Ei varmistettu)

Hyvän mielen kirjoitus! :)

Elisa (Ei varmistettu)

:)

Eve (Ei varmistettu)

Kiitos loistavasta postaukssta, mun tarvitsi kuulla tää juuri nyt. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva että uppos :)

Katherine (Ei varmistettu)

Tää on kyllä niin totta! :)
Aina on kateellisia variksia jotka raakkuvat selän takana, niistä ei kannata välittää.
Unelmien toteuttaminen vaatii kyllä välillä tuskaa, hikeä ja stressintäyteisiä hetkiä, mutta on niiden arvoista. Vaikeinta on aina aloittaminen.
Kirjoittelen tätä Uudesta-Seelannista, enkä olisi täällä ilman niitä muutamaa rohkeaa askelta (ja ehkä vähän sekopäistä asennetta), jotka saivat mut toteuttamaan unelmani :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oi kuinka inspiroivaa! Noinhan se tosiaan on :)

pia (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Thanks!:)

effect (Ei varmistettu)

Hei Elisa, kiitos supermahtavasta ja inspiroivimmasta blogista, johon olen koskaan törmännyt! Tämä postaus sai taas ajattelemaan, oikein sysäsi mielen syövereiltä alitajunnan ajatuksia liikkeelle. Upea postaus. Kiitos huikeasta blogista. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos superisti! Ihanasti sanottu :)

tsööa (Ei varmistettu)

Wau. oot huippu!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos <3

Tiia (Ei varmistettu)

Mua on viime päivinä rohkassu ihan hulluna tää lainaus minkä luin jostain: "Feel the fear and do it anyway."

Elisa (Ei varmistettu)

Toi on kyl ihan mahtava lainaus myös! Ja pitää pitää aina mielessä! :)

H (Ei varmistettu)

Täälaiset postaukset ovat kyllä ihan parhaimpiasi - herättävät ajatuksia ja kannustavat oikeasti tavoittelemaan niitä hulluimpiakin unelmia! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! :)

Mira (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus! Kiitos!!! :) Hyvä että sun blogissa jatkuu sama linja, ja postaat aitoja, vilpittömiä juttuja ilman pakkoa (ainakin sellaisen kuvan olen saanut). Joillakin bloggaajilla menestys noussut vähän liikaa hattuun ja aitous, vilpittömyys, nöyryys ja laatu kärsinyt samalla :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu! Kiitos :)

Kommentoi