Omistautumisesta

Olen lähiaikoina vasta oppinut, mikä ero on kiinnostuksen ja omistautumisen välillä. On helppo innostua uusista jutuista ja olla kiinnostunut oppimaan lisää erilaisista asioista silloin, kun se itselleen parhaiten sopii. Lenkille on kiva lähteä, kun aurinko paistaa ja sadeilmalla on kiva jäädä kotiin harjoittelemaan vieraan kielen sanastoa tai uuden instrumentin soittoa. Kuitenkin aina tulee vastaan niitä päiviä, kun innostusta ei ole saman verran. Ehkä väsyttää, on huono mieli tai sängyssä makaaminen kiinnostaa enemmän kuin yksikään muu asia. Tällöin kiinnostuksen kohteet tuppaavat unohtumaan, sillä mikään ei kiinnosta. 

Mutta silloin, kun jollekin asialle on omistautunut, ei tällaisetkaan päivät pysäytä tekemistä. Ei se tarkoita, että inspiraatiota olisi jollain tapaa enemmän tai tekeminen olisi edes mitenkään mieluisempaa. Kuitenkin se päämäärä siintää silmissä niin vahvana, että oma laiskuus tai saamattomuus ei ota yliotetta. Omistautuminen on mielestäni vain päätös muiden joukossa. Jos jossain haluaa olla parempi kuin kukaan muu, tai ylittää itsensä ja omat tavoitteensa, ei riitä että asian eteen tekee töitä vain silloin kun se tuntuu mieluisalta. Se vaatii sitoutumista silloinkin, kun on tahmaisia, takkuisia päiviä jolloin mikään ei kiinnosta. 

Huonona päivänä löytää miljoona tekosyytä omalle saamattomuudelleen, mutta silloin kun jollekin asialle on omistautunut, eivät tekosyyt pysäytä tekemistä. 

“There is a difference between interest and commitment. When you're interested in something, you do it only when it's convenient. When you're committed to something, you accept no excuses, only results.” Kenneth H. Blanchard

Pictures: Annika Ollila

Kommentit

Adama Sofia (Ei varmistettu) http://mymento.net/

Tosi hyvä teksti & ihanat kuvat! Ja olen samaa mieltä omistautumisesta, yleensä vaikeina aikoina se todellinen omistautuminen johonkin asiaan punnitaan. Välillä on itselläkin tosiaan niitä päiviä kun mikään ei kiinnosta, mutta olen huomannut että oloni on niin mahtava sen jälkeen kun vain aloitan tekemään vaikealta tuntuvaa asiaa. Lopussa siis kiitos seisoo :) Kivaa viikkoa sulle!

Elisa Lepistö

Kiitos! :) Ja kyllä se tosiaan aina palkitsee! Vaikka niitä tuloksia ei edes heti näkisi, niin aina omistautumisesta yleensä seuraa jotain hyvää! :)Kivaa viikkoa myös sulle!

Reetta V. (Ei varmistettu)

Hei Elisa nyt on pakko kysyä, että mikä kamera (+ objektiivi) sulla on käytössä, kun on niin upeat kuvat!

Elisa Lepistö

Moi Reetta! Kiiitos :) Mulla on Nikonin D610 ja 85mm/1.8 :)

Gretalin (Ei varmistettu)

Tykästyin sun asuun tosi paljon, mistähän oot ostanut sun shortsit ja paidan?

Elisa Lepistö

Ne on kummatkin tällasesta nettikaupasta kun imso.com :)

Jke (Ei varmistettu)

Moi! Olen kuolannut noita shortseja imso-nettikaupassa, mutta Leviksen koot ovat kuulemma välillä ihan mitä sattuu. Oletko ottanut saman tuumakoon, mitä normaalisti käytät? :)

Elisa Lepistö

Heii, en ottanut! Otin sen mikä sillä mallilla oli päällä (se luki siinä jossain) mutta muistaakseni siinä oli myös joku kokotaulukko(?) :) 

Kommentoi