Paahtopaistia ja sormiruokaa
Mukavaa viikonlopun alkua!
Meillä oli eilen illallisvieraita ja tein ensimmäistä kertaa elämässäni paahtopaistia. Tein myös elämäni ensimmäisen punaviinikastikkeen. 3 kertaa. Ja lopultahan täytyi turvautua valmiiseen kastikkeeseen. En tiedä mikä kastikkeessa on niin hankalaa, mutta en saanut sitä millään onnistumaan. Paistista tuli kuitenkin oikein hyvää, joten ajattelin jakaa ohjeen täällä.
Ohje, hiukan yli kilon paahtopaistille:
- Ota liha huoneen lämpöön n. 1 h ennen paistamista.
- Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen .
- Kuumenna pannulla hiukan voita, ja pintapaista liha. Voit myös maustaa sen tässä kohtaa. Itse käytin maustepippuria, mustapippuria ja merisuolaa.
- Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uuniin.
- Tarkkaile mittaria, ja ota paisti pois kun lämpötila on 50-55 astetta. Minulla meni hiukan yli kilon paistiin n. 1 tunti.
- Kääri paisti ensin leivinpaperiin ja sen jälkeen muutamaan sanomalehtipaperiin. Anna olla 1-2 tuntia.
- Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Tarjoilin lihan kanssa sitä punaviinikastiketta, pienen rucolasalaatin ja uunijuureksia.Mausteina käytin merisuolaa ja timjamia.
Valmiista annoksista ei valitettavasti ole kuvia. Mutta ihan kauniin kokonaisuuden sai näistä aikaiseksi. Ja nyt hiukan käänteisessä järjestyksessä alkupalaresepti, jota teen usein myös illanistujaisiin. NValkosipulileivät vuohenjuustolla
Kauppalistalle:
- Maalais-/ruispatonkia tai ruisnappeja
- Öljyä
- tomaatteja 1-2
- valkosipulia
- vuohenjuustopötkö
- rucola (ei pakollinen)
- Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi.
- Laita lautaselle öljyä ja kasta patongin kumpikin puoli siinä.
- Asettele öljytyt leivät pellille leivinpaperin päälle ja leikkaa/purista valkosipulia leipien päälle.
- Leikkaa tomaateista pientä silppua ja lisää ne valkosipulin päälle.
- Paloittele vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi ja laita ne päällimmäiseksi.
- Lisää hiukan pippuria ja suolaa.
- Pidä uunissa (200astetta) n. 10 minuuttia tai niin kauan, että juusto on saanut kauniin värin pintaan.
- Koristele halutessasi rucolalla ja tarjoile.
Mukavaa lauantaita kaikille!