Paras TV-sarja ikinä

En muista koskaan aikaisemmin minkään tv-sarjan olleen näin hieno kuin Black Mirror, joka löytyy Netflixistä. Jokainen jakso on kuin elokuva ja jättää taatusti ajattelun aihetta useammaksi päiväksi. Jaksot sijoittuvat usein mahdolliseen lähitulevaisuuteen, olematta kuitenkaan mitenkään liian scifiä. 

On tehnyt mieli ahmia koko kolme tuotantokautta pienessä ajassa, mutta toisaalta haluan säästellä vielä niitä, ettei tämä hauskuus lopu. Jos tämän viikonlopun suunnitelmat kallistuvat sängyn, ruokailun ja netflixin puoleen, suosittelen ehdottomasti katsomaan muutaman jakson tätä sarjaa. 

Se on saanut meidät pohtimaan kaikkia tulevaisuuden eri skenaarioita ja miettimään, kuinka edistys voi kääntyä meitä vastaan surullisella tavalla. Olemme myös pohtineet sitä, kuinka suuri kuilu on meidän sukupolven ja heidän jotka ovat syntyneet Internetin ja sosiaalisen median maailmaan.

Oletteko te vielä katsoneet tätä sarjaa? Minkälaisia mietteitä on herännyt?

I can't remember a better tv-serie than Black Mirror. We've been watching them from Netflix. Every single one of them feels like a movie. If you haven't seen it already, I higly recommend it!

 

Kommentit

maria_l (Ei varmistettu)

Siis mä oon kans ihan koukussa! Todella mielenkiintoinen sarja. Tää on mun mielestä erilainen sarja siitäkin syystä, että ite en ainakaan pysty katsomaan montaa jaksoa peräkkäin maratonmaisesti kuten yleensä, sillä musta tuntuu että jokaisen jakson jälkeen mun pitää ajatella sen sanomaa ja käsitellä se kunnolla ennen kuin voin siirtyä seuraavaan :D Psykologinen sarja parhaimmillaan!

Elisa Lepistö

Toi on ihan totta! Ja ne antaa kyllä ajattelemisen aihetta hurjan pitkäksi aikaa :) ihan parasta.

Saranda
Tyhjä ajatus

Mäkin oon kattonut pari jaksoa (ihanaa että niitä voi tavallaan kattoa sieltä sun täältä koska jokainen jakso on yks irrallinen tarina) ja tykkään kyl! :) Sarjaan on oikeesti panostettu, ja aivan kuten Maria tossa sanoikin, jakson sanomaa ja diipimpää merkitystä jää aina jälkeenpäin pohtimaan.

Ps. Toi eka kuva <3<3 Jotenkin aivan ihana!

Elisa Lepistö

Joo todella! Huomaa että ne pyörii päässä vielä monen päivän kuluttuakin. Mikä on tietysti huippusarjan merkki. Ja kiitos <3

Taru Mari
Stuff About

Toi on niin paras sarja! Playtest oli mun mielestä paras jakso ja jäi mietityttämään todella pitkäksi aikaa.

Elisa Lepistö

Jeee, se on meillä seuraavaksi edessä! Innolla odotan jo iltaa :D

Virhe

Katsoin kaverin suosituksesta kolmannen kauden ekan jakson ensimmäisenä. Olin lumoutunut. Upeasti tehty jakso ja päätin aloittaa ihan alusta, alkuperäisistä brittijaksoista.

Katsoin siis heti perään sen ensimmäisen jakson. Lopputekstien aikana suljin telkkarin, tuijotin seinää ja ajattelin vain "tollasia me ihmiset ollaan, just tollasia, ihan hirveitä idiootteja". Sitten avasin taas töllöttimen ja ahmin aika nopeaan tahtiin kaikki jaksot. Ihan mieletön sarja. Kirjoittajat todella osaavat hommansa ja tuotantoon ei selvästi ole päästetty mitään keskeneräistä. Ja se maailmantuska, mitä ainakin itse koin ja koen edelleen, kun eri jaksojen teemoja miettii, huh huh.

Emma (Ei varmistettu)

Ihan super hyvin tehty sarja: koukuttava ja kutkuttava MUTTA katsottuamme kolme jaksoa todettiin että tuli liian paha mieli :D harvoin käy näin mutta tän sarjan kohdalla tuntui ettei missään jaksossa ollut mitään toivoa vaan pelkkiä epäonnistumisia ja teknologian aiheuttamaa ahdinkoa. Jostain sairaasta syystä oon kyllä silti katsonut muutaman jakson lisää ja ehkä jos ei olisi synkin kaamosaika niin en pitäisi sarjaa niin masentavana. Toinen ihan tolkuttoman hyvä sarja on West World HBO:lla. Kertoo myös lähitulevaisuudesta ja teknologiasta/robotiikasta ja näyttelijäaartiin lukeutuu Anthony Hopkins joka riitti ainakin mulle syyksi aloittaa sarjan katsominen. Ja nyt oon aivan koukussa!

Kommentoi