Parasta keittiössä

Wilfan Raw Fuel blenderi saapui talouteemme viime syksynä ja se todella mullisti koko ruokailufilosofiamme. Mietimme juuri, että mitä olemme edes syöneet ennen tätä? Ei smoothieta aamupalaksi, ei herkullisia kasvissosekeittoja, ei hummusta, tai tapenadea. Koko kasvisruokavalio olisi paljon tylsempää ja yksinkertaisempaa ilman tätä. 

Ei ole tullut vielä mitään ruokaa vastaan, jota Raw Fuel ei pystyisi jauhamaan. Sinne voi heittää täysin jäisiä hedelmiä, marjoja tai ihan vain jääpaloja. Olen kuullut monilta Vitamixin omistajilta sen olevan todella äänekäs. Tässä ei kyllä samaa ongelmaa ole, sillä poikaystävä saattaa aamulla hurauttaa smoothien ilman että herään edes. 

Olen kaikin puolin ollut ihan supertyytyväinen tähän. Vanha blenderimme, joka juuri ja juuri jaksoi banaanin jauhaa, on pelkkä epämääräinen muisto vain. Poikaystävänikin sanoi yksi päivä, että "toi blenderi on kyllä muuttanut meidän elämän". Nauroimme mahtipontiselle kommentille, mutta ehkä eniten siksi, että se on totta. Se on myös todella hyvän hintainen (n. 220 €) Vitamixiin verrattuna. 

En tiedä, olenko vielä jakanut täällä ruokavaliomme nykyisen kulmakiven reseptiä, joten tässä tulee tuunattu hummus. Syömme sitä monta kertaa viikossa. Se sopii maissikeksin päälle, kasvisten dipiksi, tai oikeastaan ihan mihin tahansa ruokaan lisukkeeksi. 

Punainen hummus

3 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä

0,5-1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

loraus vettä

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl oliiviöljyä (lisää tarpeen mukaan)

suolaa

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Parhaimmillaan hummus on seuraavana päivänä, kun se on maustunut jääkaapissa. Olemme tehneet erilaisia versioita korvaamalla aurinkokuivatut tomaatit oliiveilla,punajuurella tai basilikalla. Ja toki hummus toimii ihan sellaisenaankin, ilman lisämausteita. 

Kommentit

Lilly Pierce (Ei varmistettu) http://bellefernal.com

Itse löysin n. vuosi sitten Prismasta Huginin sporttiblenderin 15€ hintaan ja paketissa tuli pienempi "yhden" juoman pullo/kulho ja toinen tuplasti isompi, terä ja kaksi kantta molempiin pulloihin, jotta ne voi ottaa mukaan. Ei blenderi äänetön ole, mutta voisi olla paljon pahempikin.

Pikku blenderini jaksaa helposti jauhaa jäiset marjat ja muut, mutta kooltaan toki jos sosekeittoja tms. muuta tekee niin onhan tuollainen iso hyvä, mutta omasta mielestä 220€ blenderistä on aivan jäätävä summa rahaa :s

Mutta kyllä se aamuinen smoothie on aika luksusta ;) Pitää kyllä kokeilla tuota hummusta :)

x Lilly

Elisa Lepistö

Joo meillä on ollut tuollainen muutaman kympin blenderi myös aiemmin. Sillä ei kyllä olisi tehnyt yhtään satsia hummusta, tai mitään missä ei nestettä ole. Ja toki tuokin on iso summa rahaa, mutta kun miettii kuinka paljon tuolle tulee käyttökertoja, ja kuinka paljon esimerkiksi ruoka monipuolistuu (plus että esimerkiksi kikherneet sun muut, joita tämän ansiosta on paljon ruoissamme, on superhalpoja), niin ei summa enää olekaan niin iso. Ja vertasin tässä hintaa lähinnä Vitamixiin, joka on yli 600 euroa :)

joho (Ei varmistettu)

Mekin ostettiin vähän aikaa sitten raw fuel ja ruokavalio on kyllä muuttunut jonkin verran :) Ja vieläkin voisi monipuolisemmin käyttää. Oletteko tehneet sosekeittoja raaoista vihanneksista/kasviksista blendaamalla ja kiehuvaa vettä lisäämällä? Itse en ole vielä uskaltanut vaan olen keittänyt ensin :D

Elisa Lepistö

Ei olla vielä, mutta vois kyllä kokeilla! Toi on kyllä ihan huippu :)

Katriiri
Naava

Ehdin kokeilla montaa blenderiä, mm kolmen hevosvoiman Omni Blendiä, mutta Raw Fuel on ollut ehdottomasti kaikista paras. Omni Blendille oli pähkinävoi liikaa ja kannun muovi suli, sen sijaan vähempitehoisella Wilfalla surahtaa pähkinävoikin vaivatta. Hinta-Laatusuhde on kyllä mitä mainioin! 

Elisa Lepistö

Hahaha tiedän niiin mistä puhut!! Sen oiken blenderin metsästys on tosi vaikeaa :D 

Hannukka (Ei varmistettu)

Joo kyllä mun mielestä 220e kuulostaa erittäin kohtuulliselta kun miettii monta n. 30-60e blenderiä tässä on muutaman vuoden sisään mennyt rikki. Ei ne vaan yksinkertaisesti pysty korvaamaan tuommosta kunnon konetta :)

Elisa Lepistö

Juurikin niin :) se maksaa itsensä nopeasti takaisin!

Kommentoi