Parasta keittiössä

DSC_7364.jpg

Wilfan Raw Fuel blenderi saapui talouteemme viime syksynä ja se todella mullisti koko ruokailufilosofiamme. Mietimme juuri, että mitä olemme edes syöneet ennen tätä? Ei smoothieta aamupalaksi, ei herkullisia kasvissosekeittoja, ei hummusta, tai tapenadea. Koko kasvisruokavalio olisi paljon tylsempää ja yksinkertaisempaa ilman tätä. 

Ei ole tullut vielä mitään ruokaa vastaan, jota Raw Fuel ei pystyisi jauhamaan. Sinne voi heittää täysin jäisiä hedelmiä, marjoja tai ihan vain jääpaloja. Olen kuullut monilta Vitamixin omistajilta sen olevan todella äänekäs. Tässä ei kyllä samaa ongelmaa ole, sillä poikaystävä saattaa aamulla hurauttaa smoothien ilman että herään edes. 

Olen kaikin puolin ollut ihan supertyytyväinen tähän. Vanha blenderimme, joka juuri ja juuri jaksoi banaanin jauhaa, on pelkkä epämääräinen muisto vain. Poikaystävänikin sanoi yksi päivä, että ”toi blenderi on kyllä muuttanut meidän elämän”. Nauroimme mahtipontiselle kommentille, mutta ehkä eniten siksi, että se on totta. Se on myös todella hyvän hintainen (n. 220 €) Vitamixiin verrattuna. 

En tiedä, olenko vielä jakanut täällä ruokavaliomme nykyisen kulmakiven reseptiä, joten tässä tulee tuunattu hummus. Syömme sitä monta kertaa viikossa. Se sopii maissikeksin päälle, kasvisten dipiksi, tai oikeastaan ihan mihin tahansa ruokaan lisukkeeksi. 

Punainen hummus

3 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä

0,5-1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

loraus vettä

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl oliiviöljyä (lisää tarpeen mukaan)

suolaa

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Parhaimmillaan hummus on seuraavana päivänä, kun se on maustunut jääkaapissa. Olemme tehneet erilaisia versioita korvaamalla aurinkokuivatut tomaatit oliiveilla,punajuurella tai basilikalla. Ja toki hummus toimii ihan sellaisenaankin, ilman lisämausteita. 

DSC_7357.jpg

DSC_7374.jpgDSC_7373.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.