Parasta kesässä: piknikit

DSC_7803.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Emiliana

Suomen kesä tuppaa olemaan niin vaihteleva säiden suhteen, että aurinkoisen päivän sattuessa kohdalle, täytyy siitä ehdottomasti ottaa kaikki irti. Ja mikäpä sen parempi tapa viettää päivää ulkona, kuin pitkä ruokailu hyvässä seurassa, joka jatkuu viinilasit kourassa kalliolla istuskellen viltteihin kääriytyneenä. Harmittelin juuri vähän aikaa sitten, ettei kerrostalossa asuessa tule syötyä koskaan ulkona, sillä pihat ovat pieniä tai varjoisia, eikä niissä välttämättä ole edes pöytää. 

Onneksi Helsinki tarjoaa kuitenkin ihan mahtavia paikkoja ulkona illastamiseen, vaikkei sitä ikiomaa pihaa löytyisikään. Voi pakata eväät koriin, napata pyörän alle ja hurauttaa vaikka veden äärelle syömään. Usein juuri tällaiset spontaanit piknikit ovat niitä, joita muistelee lämmöllä kesän jälkeen. 

Onnistuneen piknikin resepti on seuraava: nappaa mukaan kannettava kaiutin, muutama viltti lämmikkeeksi, pöytäliina, ruoat, viinit, pari lautapeliä ja hyvä porukka. Ruokakin maistuu hiukan paremmalta kun ensin on pitänyt vähän reippailla. Viineinä toimii hyvin tällaiset kierrekorkkipullot tai hanapakkaukset, niin ei tarvitse kantaa avaajaa mukana, eikä ole myöskään välttämätöntä juoda kaikkea kerralla. Parhaat paikat ovat mielestäni vähän syrjemmässä, kuten Seurasaaren luodoilla, Mustikkamaan päädyssä, Humallahdessa, keskuspuistossa, Tarvon kallioilla, Suomenlinnassa, Lonnassa ja Herttoniemen kartanon puistossa. 

Pääsimme itse jo korkkaamaan piknik-kauden ystäväpariskunnan kanssa Seurasaaressa ja varmasti monia on vielä edessä tänäkin kesänä. Viineinä meillä oli 100 % luomu- ja biodynaamisia valmistavan Emiliana viinitalon kolme eri viiniä: Adobe Gewürztraminer Reserva, Adobe Reserva Syrah Mourverde Merlot ja näppärässä kantopussissa myytävä Earth Balance Merlot Cabernet Sauvignon Syrah Emilianalla on kokonaisvaltainen käsitys vastuullisuudesta, ja heidän toimintaa ohjaa ajatus harmoniasta ympäristön kanssa. He tukevat myös työntekijöitään, sekä heitä ympäröivää yhteisöä erilaisten ohjelmien kautta. Monet tuntuvat tiedostavan jo hyvin syömiensä ruokien vastuullisuudesta ja eettisyydestä, mutta viineissä näitä asioita ei aina muista huomioida. Lisää Emilianan vastuullisuudesta voit lukea täältä. 

Mielestäni parasta piknik-ruokaa on sellainen, minkä saa pakattua helposti mukaan, ei pilaannu auringonpaisteessa, tai sotke piknik-koria pyöräntarakalla. Kehittelin tällaisen helpon kvinoa-kikherne-salaatin, jonka saa tarjoiltua kauniisti lasipurkista. Postauksen lopusta löytyy reseptivideo salaatin toteuttamiseen. Salaatin kanssa toimii muuten erinomaisesti tuo valkoviini. 

Kommentointi on suljettu alkoholimainontaan liittyvän lainsäädännön vuoksi. 

DSC_7918.jpg

emiliana0.jpgemiliana1.jpgDSC_7725.jpgemiliana2.jpg

DSC_7875.jpg

DSC_7829.jpg

DSC_7783.jpg

emilianaviini.jpg

DSC_7819.jpg

DSC_7921.jpgDSC_7863.jpghttps://www.youtube.com/embed/WPa2EHkQkgg?rel=0&showinfo=0

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *