Pienet ja suuret onnen tuojat!

Kun kysyin teiltä, mikä teidät tekee onnelliseksi arjessa, toistui yksi lause yli muiden. "Onni koostuu niistä ihan pienistä asioista." 

Samaa mieltä olen itsekin. Huomaan että välillä niitä kivoja asioita on vaikeampi keksiä kuin muina päivinä, mutta silloin niiden miettiminen on kaikkein tärkeintä. Ikävinkin fiilis karisee kun alat miettimään niitä ihania onnen tuojia. Pieniä juttuja mitkä sinut saa hymyilemään. Jos tuntuu, ettei mieleen tule mitään, tässä teidän vinkkejä. Lue seuraavat listat ajatuksella läpi ja lupaan että olo on sen jälkeen ihan mielettömän hyvä!

Arjessa teidät on tehnyt onnelliseksi luonto sen kaikissa muodoissaan: raikas sadeilman tuoksu, auringon pilkahdus pilvisenä päivänä, lintujen laulu, syksyn väriloisto, lämpimät päivät, luonnon rauha, sateenropinaan nukahtaminen, kauniit auringon nousut ja laskut jotka tekee taivaasta monivärisen, revontulet, ensilumi ja hiljalleen leijailevat lumihiutaleet, kirkkaalle tähtitaivaalle tuijottelu, ja rauhalliset kävelylenkit.

Lähipiiri saa myös hymyn huulillenne: ihanat ystävät, lapset, avopuoliso joka odottaa kotona töistä tullessa tai jättää pienen viestin aamulla jääkaapin oveen, kotieläimet, ihanat työkaverit, se kun ajattelet yhtä aikaa samaa asiaa ystävän kanssa, peli-illat hyvällä porukalla, naurunpurskahdukset ja rakkaudentunnustukset, suukot poskelle, aamupalan vieminen sänkyyn ja rakkaan viereen nukahtaminen.

Joillekin onnen tuo aamumeditaatio, musiikin kuuntelu, urheilu ja sen jälkeen lämmin suihku, hyvät yöunet, se että on juuri se ihminen joka haluaakin olla, terveys ja se että pääsee urheilemaan haluamallaan tavalla,  rutiinit ja puhtaat sukat, päiväunet töiden välillä.

Pienet omat ja muiden teot: vastaantulija vastaamassa hymyyn, puhelu sisaren lapsilta, itsensä hemmottelu, yllätysten tekeminen muille, se kun joku tyhjentää tiskikoneen puolestasi, pienet kohteliaisuudet, ystävällinen bussikuski joka odottaa siihen juoksevaa matkustajaa, positiivinen suhtautuminen elämään tai viesti ystävältä.

Oma koti on myös monelle onnellisuuden suurin tuoja: puhtaista lakanoista herääminen, siisti koti ja leikkokukat, kynttilät, saunahetket ja itsensä hemmottelu, rennot koti-illat, lehtien tai kirjan lukeminen sängyssä, untuvapeittoon käpertyminen ja jouluvalojen ripustaminen.

Ruoka voi myös tehdä kovin onnelliseksi: joka-aamuinen kuppi kahvia, extempore illallinen keskellä viikkoa, täydellisesti paisunut mutakakku, terveellinen arkiruoka, vihreä tee illalla vilttiin kääriytyneenä ja juuri alkanut glögikausi.

Olen välillä miettinyt, miten tälle blogille on siunaantunut niin mukavat lukijat, etten juuri koskaan saa negatiivisia kommentteja. Näitä vastauksianne lukiessani tunne vain vahvistui, minulla on varmasti onnellisimmat lukijat koskaan!  

Kommentit

Paula (Ei varmistettu)

Moi, todella kiva blogi sinulla! Olen seuraillut tätä nyt vähän päälle puoli vuotta ja pidän ajatuksistasi paljon. Perustin vasta omankin blogin sinun blogisi rohkaisemana! Olen vähän pelännyt, että saan lannistavia kommentteja. Mutta kun tällä blogilla on niin kivoja lukijoita, että pistätkö pahaksesi jos mainostan omaani tässä kommentoidessani? :D Omani keskittyy enemmän tuohon ihmisten henkiseen puoleen. Tahtoisin löytää samanhenkisiä ystäviä jotka ymmärtäisivät mitä kirjoituksillani tarkoitan. Ulkoasu on sitten pahasti kesken..

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :) kivalta näytti blogisi! Ei kannata liikaa jännittää niitä kommentteja. Jos ikäviä kommentteja tulee, kannattaa vain vastata asiallisesti niihin. Yleensä niissäkin on sitten jotain muuta taustalla :) tsemppiä blogin kirjoitukseen!

Minäpä se (Ei varmistettu)

Lapset unohtui kokonaan :) kai sun lukijoilla lapsia on. Kai ne on niistä onnellisia :)

Itellä nappas heti silmään lasten puuttuminen, itselle ne on isoin onni. Kaikista parasta arjessa, kaikista parasta koko elämässä.

Elisa (Ei varmistettu)

Luulin laittaneeni, mutta tosiaan sieltä ne puuttuu! Unohtui varmaan moni muukin juttu, kun yli 200 kommenttia kävin läpi :) itse lapsettomana näköjään keskittyi ihan muihin juttuihin. Pitää lisätä jälkikäteen <3

Anni (Ei varmistettu)

Nousi hymy huulille jälleen sun postauksesta. Ihanaa torstaita!

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Itsekin tulin hyvälle tuulelle jo kirjoittamalla tätä :)

Marja (Ei varmistettu)

Sehän on niin moneen kertaan todettu, että positiivisuus luo positiivisuutta. Sinun blogisi on niin mahtava hyvän mielen ja positiivisuuden blogi, että kuka tahansa ärripurri leppyy ja jättää positiivisen kommentin <3

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu! Kiitos:) ja niinhän se on!

Marjaana Alanko (Ei varmistettu)

Olipa mukava teksti taas! Joskus noiden onnellisten pienten hetkien eteen täytyy jopa tehdä vähän "töitä". Esimerkiksi tänään meinasin jäädä töissä ruokatunnin ajaksi sisälle istuskeleen, mutta päätettiinkin työkaverien kanssa kävellä muutaman korttelin ympäri. Ulkona oli ihana auringonpaiste ja samalla sai rupatella mukavia. Sen jälkeen oli paljon parempi fiilis jatkaa töitä :).

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun pidit! Ja tosiaan, välillä pitää ottaa ohja omiin käsiin ja tehdä jotain mikä piristää mielen:)

Annika (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki asiat olisivat pielessä. Onneksi on kuitenkin kaltaisiasi ihmisiä, jotka kykenevät tuomaan edes hieman valoa masentaviinkin hetkiin. Kyllä kaikki vielä tästä paranee..., kun vain uskon siihen.

Elisa (Ei varmistettu)

Tärkeintä on juuri tuo, että uskot siihen että kyllä ne asiat vielä paranee. Koska ne aina paranee! Hirmuisesti tsemppiä sulle ja valon pilkahduksia syksyn keskelle <3

Kommentoi