Pihaleikkejä

 

Neiti 27-vee täällä fiilistelee pihaleikkejä.

Tämän postauksen kommenttiboksissa aloimme nimittäin pohtia, kuinka siistejä lasten leikit olisivat ihan tänäkin päivänä liikuntamuotoina. Muistatteko vielä kirkkiksen tai lipunryöstön? Tai persiksen (keinupersis tietysti parasta)?! Nehän on ihan mielettömän hauskoja. Muistan että kehittelimme myös omia uusia sääntöjä leikkeihin, jotta niistä tulisi vielä jännempiä. Koulussa leikimme näitä aina välitunnilla ja palasimme tunnilla hengästyneinä ja adrenaliinipäissämme siitä kaikesta juoksemisesta. 

Olin ihan unohtanut, kuinka hauskoja kaikki liikunnalliset leikit olikaan. En ole nimittäin koskaan ollut sellanen lelu-ihminen, mutta tällaisista leikistä innostuisin varmaan vieläkin. Mitäköhän kaverit sanoisivat jos ehdottaisi yhteistreenien sijaan ulkoleikkejä? Pitäisivät varmaan vähän hulluna. Ehkä olenkin, tai sitten idea on nerokas. Skenaariosta puuttuu vain se, että joku laittaisi sillä välin ruoan valmiiksi ja huutaisi ikkunasta syömään kun se on valmista. 

Muistaakseni siitä ei ole kuitenkaan kovinkaan kauaa, kun leikimme vielä isolla porukalla piilosta ja se sai jengin yllättävän fiiliksiin. Pitää varmaan alkaa palauttaa mieleen eri leikkien sääntöjä. Googlasin jo 10 tikkua laudalla.  :D

When I was little, I was never a big fan of toys, but I always loved all the games that involved some kind of running and adrenaline. I think I would still enjoy that :D Maybe I should invite my friends for a play date. That's the perfect way to get a little aerobic workout done. Not sure if I'm crazy, or genious?

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Oi lipunryöstö! Ja kirkkis oli ihan pahuksen jännää myös. :D

Eveliina Pyykönen
ELIIA

Joo, nimenomaan kirkkis, lipunryöstö ja kymmenen tikkua laudalla oli ikilemppareita muksuna (ja vieläkin....)! Sitten muistan myös yhden hauskan, hiekkakentällä maahan piirrettyjen rajojen avulla pelattavan pelin, olisko ollu tervapata? Se oli niin jännittävää :D

EricaK
EricaK

Se oli kyllä ihan pahuksen jännä leikki! Piti kipin kapin ehtiä sinne paikkaan :D

Elisa Lepistö

Oliko tervapata se missä oli se iso ympyrä ja kaikilla omat puoliympyrät? Ja sitten joku heitti jonkun kepin sun taakse :D Ei hitsi miten hauskoja ulkoleikit kyllä oli!

Eveliina Pyykönen
ELIIA

Joo just toi keppihomma! Oli kivaa kepin tiputtajana piirtää rukseja maahan ja silleen huiputtaa sitä selin olevaa luulemaan, et keppi tippuu hänen taakseen. Tai sitten salakavalan varovasti ujuttaa kepukka tyyliin kenkään tai huppuun, ettei tää toinen huomaisi ja joutuis tervapataan..

Oi aikoja!! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän kaveriporukassa leikitään aina välillä pihaleikkejä! Ja yleensä vielä tytöt vastaan pojat eli todella veristä taistelua ;) mä oon jo pitkään miettinyt, että pitäis perustaa Facebookiin sellanen aikuisten pihapeliryhmä, minkä kautta vois vaikka kerran viikossa/kerran kuussa tms kokoontua kesällä pelaamaan kaikkia nostalgisia pelejä. Tai miksei ihan kunnon liikuntatuntiurheiluakin, mulla on hirvee palo päästä pelaan pesäpalloa! Eli suosittelen kyllä yhteistreenien sijaan ulkoleikkejä!

Elisa Lepistö

Ihan loistava idea! Aikuisten pihapeliryhmä!! :D Todellakin perustat!

Mari H (Ei varmistettu) http://marihblog.com

Mikä toi ihana neule on?? (= mistä se on? :D)

Elisa Lepistö

Se on T by Alexander Wangin ja ihan mun lempivaate! Harvoja juttuja mitä täällä matkalla on mukana, johon ei oo vielä täysin kyllästynyt :D

somewhere

Pihaleikit on ihan parhaita! Lapsuudet kesistä muistan kuinka aina polvet oli mutaiset ja juoksukilpailut tai piilosleikit pihalla oli kaikkein parhainta. Oon samoilla linjoilla, koskaan ei ole liian vanha pihaleikkeihin! :)

Elisa Lepistö

Just niiin! Se on niin sääli että jossain vaiheessa ne vaan loppuu :D

Hannna T (Ei varmistettu)

Pihaleikit oli parhautta ala-asteen välkillä! Meillä ykkösenä oli penkkis ja purkkis :D myös läpsy oli tosi hauskaa, siihen osallistui aina jäätävän iso porukka kunhan jotkut vaan alotti. Aivan mahtavia aikoja

Elisa Lepistö

Mitä oli penkkis ja purkkis? Kuulostaa etäisesti tutulta mutta ei soita kellot :D

Roosa P (Ei varmistettu)

Kirkkis oli kyllä ihan paras leikki ja samoin 10 tikkua laudalla :D muistan myös kun pelattiin sellaista maailman valloitusta, missä maahan piirrettiin iso ympyrä jossa kaikilla oli aluksi yhtä suuri alue ja sitten siinä ruvettiin jotenkin valtaamaan muilta alueita :D voi kun vielä pääsis leikkimään niinkuin lapsi!

Elisa Lepistö

Joo toi oli tosi hauskaa! :D Ja sitä pysty pelaamaan kahdestaankin!

Kommentoi